Inspirational woman: Kathleen Werkhoven

Maak kennis met het gezicht achter Munchies.


 

Wie is Kathleen, tell us?
Ik ben Kathleen Werkhoven, 28 jaar, getrouwd met Robbe en woonachtig te Mortsel. Ik heb verschillende jobs gedaan in marketing en sales. Ik ben zot van reizen en het liefst avontuurlijke, verre reizen. Ik heb een katje in huis rondlopen, Hector. Ik hou van lekker eten, planten, interieur styling en stationery.

Kun je iets meer vertellen over Munchies?
Munchies
is het bedrijf dat Robbe en ik runnen. We leveren brunchpakketten aan huis. We willen van het ontbijt een echt feestmaaltijd maken zodat je je dag goed kan beginnen. Mensen bestellen bij Munchies als ze gezellig met hun partner uitgebreid willen ontbijten of als ze een brunch feestje thuis willen organiseren. In onze webshop verkopen we daarnaast allerlei decoratie artikelen om het brunch feestje volledig aan te kleden!

Waarom ben je hiermee gestart?
Het idee om ooit zelf iets te starten heeft er altijd wat ingezeten. En vorig jaar tijdens onze huwelijksreis naar Bali, waar zoveel leuke ontbijtplekjes zijn, is het idee voor Munchies ontstaan. Mijn man en ik wilden graag samen ondernemen; met Munchies kunnen we onze skills goed combineren en kunnen we allebei doen wat we graag doen.

Wat kunnen we nog verwachten van Munchies?
We zitten niet stil en we zijn volop bezig met nieuwe ideeën en projecten. We willen ook graag nog veel eventjes organiseren zoals we in de zomer hebben gedaan met de “Wake up parties” waarmee we yoga en ontbijt combineren.

Wat is je eigen favoriete recept?
Het recept van onze granola. Ik ontbijt zelf bijna elke ochtend met een kom yoghurt met granola. Hieronder vind je mijn recept om ook eens zelf thuis granola te maken.

Ingrediënten voor 1kg granola
1 cup hazelnoten
1 cup amandelen
1 cup pecannoten
½ cup pompoenpitten
450gr havermout fijne vlokken
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
4 eetlepels agavesiroop
¼ cup sesamzaad
½ cup gojibessen
½ cup cranberries

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Hak de noten grof
Smelt de kokosolie in een pannetje of in de microgolfoven
Meng de noten, pompoenpitten, havermout, gesmolten kokosolie, nootmuskaat, kaneel, kokosbloesemsuiker en agavesiroop in een kom
Verdeel de ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de granola in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 à 20 minuten
Haal de bakplaat uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en roer het sesamzaad, de gojibessen en de cranberries erdoor heen en laat nog even afkoelen

Kook jij altijd thuis?
Nee, Robbe is de keukenprins in huis. Handig!

Wat is jouw mening over de huidige health/superfoods/fit trend?
Ik vind een goede balans in je eetpatroon het belangrijkste. Wij willen vooral dat mensen genieten van ons eten. Wij gebruiken ook enkele superfoods in onze gerechten omdat ze een mooie aanvulling zijn op je eetpatroon. Maar ik ben ervan overtuigd dat je met voldoende groenten en fruit al heel ver komt. En ik sta achter de trend “strong is the new skinny”.

Welke food bloggers/food platforms inspireren jou?
Ik vind veel inspiratie voor gerechten op Instagram, Pinterest en blogs. Bloggers die ik volg zijn o.a. Rens Kroes, Hapjesprinces, Thursdaydinners en Bye Bye Cheeseburger.

Beste restaurant wat je ooit al eens bezocht hebt?
Pastis
is een toprestaurant in mijn hometown Mortsel. Het voorgerecht “tartaar van tonijn” is hier echt verrukkelijk. Bij Zaowang hebben ze de beste sushi naar mijn mening en bij La Rosa in Edegem kan je heerlijk tafelen.

Wat is je favoriete quote?
Ik heb niet echt een favoriete quote, maar deze vind ik wel leuk: “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
Het weerspiegelt de levensgenieter in mij.

Favoriete kookboek?
Ik heb onlangs de kookboeken van Yotam Ottolenghi ontdekt en die vind ik wel top.

Wat is jouw guilty pleasure?
Snoepjes en frangipannekes!

Wat doe je als je eens niet aan de kookpotten staat?
Een hapje gaan eten of rosékes drinken met vrienden, series bingewatchen en wat sporten.

Hoe zie je jezelf en Munchies over 3 jaar?
Ik hoop te groeien als ondernemer en nog veel nieuwe, leuke projecten te kunnen doen.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 dingen neem je absoluut mee?
Hector (onze kat), mijn gsm en laptop.

Je woont vlakbij Antwerpen, kun je 3 ontbijtbarretjes noemen die je aanraadt?
Barnini
, Café Kamiel en Mirlo’s vind ik alle drie heel gezellig, met lekkere ontbijtjes en een mooi interieur.

Welke tips heb jij voor startende ondernemers?
Een groot netwerk uitbouwen, iets kiezen dat je met passie doet en niet vanaf het begin een af product willen hebben. Start met een idee maar pin je er niet op vast. Wees flexibel om je product nog gaandeweg bij te schaven.

Als je moest kiezen…
Zoet of zout? zoet
Ontbijt of dessert? ontbijt
Fruit of groenten? fruit
Ochtend- of avondmens? avondmens
Koffie of thee? koffie
Op restaurant of cosy dinner at home? op restaurant
Kerstdiner of Paasontbijt? kerstdiner
Jamie Oliver of Jeroen Meus? Jeroen Meus
Skivakantie of zomertrip? zomertrip

Volg jij Munchies al?
www.munchies.be

Instagram
Facebook 
Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS