Recept: Gebakken peertjes met veenbessen & granola

Lekker, zoet en gezond!


 

Xavie is een jonge foodie uit België die een paar jaar geleden besloot om boterhammetjes met chocopasta vaarwel te zeggen. Ze begon haar eigen gezonde en lekkere granola te maken en voelde zich als herboren! Voor ze het wist stond ze een dag per week in de keuken granola te bakken voor vrienden en familie en is uiteindelijk haar granolamerk en webshop Xavies gegroeid.

Speciaal voor Told You So deelt Xavie enkele receptjes met jullie, dit keer peertjes met veenbessen en granola topping. Heerlijk als ontbijtje, tussendoortje, dessert of lunch!

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de perertjes en verwijder de klokhuizen. Snijd aan de onderzijde een stukje af, zodat de peertjes een vlakke onderkant hebben en mooi blijven liggen.
  • Leg de peertjes in een ovenschaal met bakpapier.
  • Garneer de peertjes met 3 veenbesjes en strooi er wat gemalen kaneel en nootmuskaat over.
  • Verdeel de honing over de peertjes.
  • Bak ze gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schotel uit de oven en verdeel Xavies’ Granovie Kokos-Kaneel over iedere halve peer en plaats ze terug in de oven voor 10 minuutjes.
  • De gaartijd van de gerecht hangt een beetje af van de rijpheid van de peren. Als de peren echt goed rijp zijn, zullen ze wat minder lang moeten bakken.

Eet smakelijk!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO