Recept: homemade granola

Maak thuis zelf de lekkerste granola!


 

In deze rubriek verklappen verschillende foodies en foodbloggers hun beste en lekkerste recepten. Zo ook Kathleen Werkhoven van Munchies, een echte ontbijtfanaat. Zo deelde ze eerder een recept van een bijzondere açaí bowl, bakte ze koekjes voor het goede doel en vertelt ze nu hoe je thuis zelf de lekkerste granola kunt maken!

Ingrediënten voor 1kg granola
1 cup hazelnoten
1 cup amandelen
1 cup pecannoten
½ cup pompoenpitten
450gr havermout fijne vlokken
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
4 eetlepels agavesiroop
¼ cup sesamzaad
½ cup gojibessen
½ cup cranberries

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Hak de noten grof
Smelt de kokosolie in een pannetje of in de microgolfoven
Meng de noten, pompoenpitten, havermout, gesmolten kokosolie, nootmuskaat, kaneel, kokosbloesemsuiker en agavesiroop in een kom
Verdeel de ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de granola in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 à 20 minuten
Haal de bakplaat uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en roer het sesamzaad, de gojibessen en de cranberries erdoor heen en laat nog even afkoelen

De granola bewaar je het best in een afgesloten bokaal of bakje met deksel. Lekker en gezond met yoghurt en vers fruit. Enjoy your granola breakfast!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO