Recept: Wortel Cupcakes

Heerlijke cupcakes met zoete wortels!


 

De cupcake microbe heb ik helemaal te pakken en ik sta dus ook bijna elk weekend in de keuken een ander receptje uit te proberen. Deze wortel cupcakes zijn heerlijk en gemakkelijk te maken, daarom één van mijn favoriete recepten die ik graag met jullie deel!

Misschien vinden velen van jullie het idee van worteltjes in cake misschien raar (?) maar net als carrot cake, bewijzen ook deze wortel cupcakes dat het superlekker is. Wortelen hebben namelijk een natuurlijk zoetheid en zorgen ervoor dat je cupcakes wat crunchy zijn. Ik wil je wel waarschuwen: als je ze maakt voor een feestje, bereid je er dan op voor dat iedereen het recept gaat willen!

Laten we beginnen met de ingrediënten:

Voor 12 cupcakes:

  • 150 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 gr bloem
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • vanille extract
  • 150 gr geraspte wortelen
  • 50 gr nootjes (pecans, walnoten of hazelnoten)

Philadelphia kaas frosting:

  • 300 gr bloemsuiker
  • 50 gr boter ( kamer temperatuur)
  • 125 gr Philadelphia natuur

En dan kunnen we aan de slag!

Om te beginnen verwarm je best je oven voor op 170°C. Vervolgens doe je de suiker, eieren en olie in een kom en meng je ze - best met een elektrische mixer - tot een mooi mengsel. Daarna meng je in een aparte kom alle droge ingrediënten: de bloem, bakpoeder, baksoda, kruiden (kaneel en gember) en het zout. Klop dit zachtjes door elkaar tot je geen klonters meer hebt.

Nu gaan we de droge ingrediënten bij de andere voegen terwijl de mixer op een lage snelheid draait. Wanneer alles bijgevoegd is, kan je de snelheid verhogen tot je een glad deeg hebt.

Verlaag de snelheid terug en voeg wat vanille extract toe. Vervolgens mag je de geraspte wortelen en de nootjes (nootjes moeten in kleine stukjes gesneden zijn) erbij doen. Het mengsel ziet er op het eerste zicht misschien een beetje raar uit maar don’t worry dat komt allemaal goed eens ze gebakken zijn. En je kan natuurlijk ook altijd eens proeven en vaststellen dat het heel lekker is!

Dan is het tijd om de cupcakes in de oven te zetten! Het handigste is om een voorgevormde bakplaat te gebruiken speciaal voor cupcakes. Leg daar de papieren cupcake vormpjes in.

Vul deze ongeveer voor 2/3. (Insider tip: als je een ijsschep gebruikt kan je er gemakkelijk voor zorgen dat elke cupcake even groot is). Plaats ze vervolgens voor ongeveer 20 tot 25 minuten in je voorverwarmde oven.

Laat ze afkoelen terwijl je aan de frosting begint.

Om de frosting te maken doe je de suiker en boter in een kom en mix je ze tot je geen klontjes boter meer ziet. Voeg daarna de (koude) philadelphia kaas toe en mix het geheel ongeveer 5 minuutjes tot het een mooie fluffy mengsel is. Laat het vooral NIET langer dan 5 minuten mixen want dan is je frosting te lopend.

Als je cupcakes volledig afgekoeld zijn kan je door middel van een spuitzak de frosting op de cupcakes spuiten. Hierna kan je ze altijd nog wat extra versieren met hagelslag, suikerbolletjes of fondant decoraties! (Ik kocht suikerbloempjes in de winkel)

Last but not least: Smakelijk!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO