10x Coffee Table Books for foodies

Begin jij al te watertanden?


 

Noémie maakte een top 10 van prachtige en inspirerende kookboeken met (uiteraard) zalige recepten waarvan elke foodie direct begint te watertanden!

Home made summer - Yvette van Boven
Na haar eerste zeer succesvolle boek dat in verschillende talen uitgebracht werd, is Yvette terug met een boek boordevol leuke recepten voor het voorjaar en de zomer. Naast de zalige recepten is het boek dankzij de mooie fotografie, illustraties en vormgeving ook leuk om naar te kijken. De gerechten zijn zeker niet alledaags, maar wel bijzonder én: niet moeilijk om zelf te maken!

Jaime New York: 150 Culinary Destinations for Food Lovers
Wereldberoemde chefkok Alain Ducasse heeft naast koken nog een andere passie, namelijk reizen. Hij houdt ervan nieuwe dingen te ontdekken en wil deze graag delen met iedereen. In dit prachtige boek vind je fotografische reportages waarin hij vertelt over zijn lievelingsplekken en gerechten in de stad die hem zo dierbaar is: New York. Laat je verassen door deze culinaire, mooi geïllustreerde reis. Er zit ook een handige uitneembare gids bij die je gemakkelijk kan meenemen.

Heritage - Sean Brock
Sean Brock is de bekende kok achter de vernieuwende restaurants Husk en McCrady’s en deelt in dit boek al zijn originele gerechten. Hij is erdoor gedreven de ingrediënten van het zuiden die hem herinneren aan zijn jeugd te behouden, gebruiken en anders te interpreteren. In het boek vind je zowel makkelijke gerechten als gerechten voor als je wat meer tijd hebt en je helemaal wil verdiepen in zijn culinaire creaties.

Eat, drink, nap - soho house
Dit is het boek voor wie houdt van mooie interieurs en lekker eten. Het 300 pagina tellende boek dat rijkelijk geïllustreerd is en vol staat met foto’s van gerenommeerde food- en interieurfotografen laat zien hoe het er bij het Soho House achter de schermen aan toe gaat. Het boek biedt zowel recepten als tips over interieurstyling, een uitstekende combinatie!

An illustrated Guide to Cocktails: 50 classic cocktail recipes, tips and tales
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een leuke gids vol prachtige illustraties waarin stap-voor-stap uitgelegd wordt hoe je de perfecte cocktail maakt. Het boek vertelt ook telkens het romantische verhaal achter klassieke en moderne cocktails en wie of wat hun nu net zo beroemd gemaakt heeft. Het ideale boek voor wie meer wil leren over mixologie en zijn of haar gasten graag wil verrassen met heerlijke cocktails!

The Kinfolk Table - recipes for small gatherings
Het eerste Kinfolk kookboek is er zeker eentje om in huis te halen. Het boek is opgedeeld in 3 delen, een deel met recepten, een deel met verhalen en een laatste deel met internationale avonturen. Het boek telt 85 verrukkelijke recepten van creatieve mensen van over de hele wereld. De prachtige fotografie en vormgeving past helemaal binnen de huisstijl van Kinfolk en zal je zeker inspireren.

The fat radish - kitchen diaries
Een kookboek dat zich vooral concentreert op groenten net zoals in hun gelijknamige en stijlvolle restaurant in New York. De gerechten zijn ongecompliceerd en bestaan uit de perfecte combinatie van verse, gezonde en seizoensgebonden ingrediënten. Het boek inspireert je op een jaar groenten gefocust te eten met 100 verschillende recepten voor elke moment van de dag en elk seizoen.

Must eat - Luc Hoornaert
Aangezien we in België wonen mag dit boek zeker niet in je collectie ontbreken. Luc Hoornaert, een echte foodie, neemt je mee naar al zijn favoriete adresjes die elk hun eigen unieke karakter hebben. Bij deze eigenzinnige selectie raadt hij ook bij elk adres de specialiteit van het huis, de ‘must eat’ aan die je zeker moet proberen.

Sherry - A modern guide to the Wine Worlds Best-kept secret, with cocktails and recipes
Wat ooit beschouwd werd als een van werelds beste wijnen - sherry - heeft de laatste jaren een minder populaire tijd gekend. Maar sherry zit in een fase van de wedergeboorte en is opnieuw geliefd bij sommeliers en barmannen uit de cocktailindustrie. Sherry wordt herontdekt en gewaardeerd als een voortreffelijke tafelwijn en het ideale basisingrediënt voor klassieke cocktails. Een must read voor elke wijnliefhebber!

Edible selby - Todd Selby
Fotograaf Todd Selby is terug met een nieuw boek en deze keer richt hij zijn lens op keukens, tuinen en restaurants van meer dan 40 van de meest creatieve en dynamische personen in de culinaire wereld. Voor dit boek reisde hij van Kopenhagen naar Tokyo waar hij telkens prachtige foto’s en illustraties maakte. Een leuk boek vol recepten in de kenmerkende stijl van Selby.

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + A DAY OFF? + INSPIRATION, PLEASE! + TO DO