5 apps voor zelfstandigen

Breng meer structuur en win tijd met deze handige apps voor zelfstandigen (en chaoten).


 

Zelfstandig ondernemen is alles behalve een 9-to-5-job. Een bomvolle agenda, veel zaken waaraan je moet denken en nooit genoeg tijd. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat technische hulpmiddeltjes die je een handje kunnen helpen om meer tijd te winnen en structuur te brengen in de chaos. Zo ook met deze handige apps, kende jij ze al?  

Evernote
Met de Evernote app houd je je ideeën of notities makkelijk bij op je smartphone of laptop. Je slaat er bovendien webpagina’s, foto’s, to-do-lists en stemopnames in op. De app werkt tevens cross-device: zelfs al heb je een pc, iPhone of Android-tablet: waar je je notities ook opslaat, ze blijven op elk toestel up-to-date.

Geschikt voor Android en Apple. De basic versie is gratis, ga je voor de Plus of Premium variant, dan betaal je respectievelijk €19,99 en €39,99 op jaarbasis.

Lastpass
Zoveel logins, zoveel paswoorden, voor social media, email, online bankieren,…. weet jij ze soms ook niet meer te herinneren? Dan is Lastpass jouw redder in nood! Er is een gratis variant, maar de betalende versie is zeker zijn geld waard. Als zelfstandige moet je immers al aan 101 dingen denken, een paswoord is wellicht je laatste zorg.

Geschikt voor Android en Apple, de basic versie is gratis, de premium versie kost ongeveer €11 per jaar.

Toggl
Wanneer je als zelfstandige je uren moet bijhouden voor projecten om ze vervolgens te factureren aan klanten, dan biedt Toggl uitkomst. De app geeft een duidelijk overzicht van alle gewerkte uren en dat per klant, project of activiteit. Ook Toggl werkt cross-device: wat je op je smartphone ingeeft, wordt op je computer automatisch bijgewerkt.

Geschikt voor Android en Apple. Beschikbaar in een gratis, Pro of Business versie.

Camcard
Business cards die zich thuis alsmaar opstapelen. En alle info van die kaartjes te moeten ingeven op je smartphone, dat kost veel tijd. Gelukkig is er CamCard, een handige app waarbij je enkel foto’s hoeft te maken vanaf je smartphone en de gegevens automatisch opgeslagen worden.

Er is een gratis versie beschikbaar die tot 50 business cards scant. De betaalde versie is ongelimiteerd, geschikt voor zowel Android als Apple.

Hootsuite
Beheer jij voor je eigen onderneming ook meerdere social media kanalen? Dan is Hootsuite de oplossing om meer structuur te brengen hierin. Via deze app (en website) kun je gemakkelijk op voorhand allerlei posts inplannen op kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en sinds kort ook op Instagram.

Er is een professionele, betalende versie verkrijgbaar maar je kunt ook met de gratis variant werken. Zowel voor Android als Apple en via de website.

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE