5x onmisbare work-life apps

Voor girlbosses, drukke mama's en sloddervossen.


 

So little time, so much to do… Herkenbaar? Dan deel ik graag enkele tijdbesparende apps die je leven en job iets gemakkelijker zullen maken. Niet alleen geschikt voor ondernemende girlbosses, maar ook voor drukke mama’s en sloddervossen.

7 minute work-out
Een overvolle agenda gaat vaak gepaard met een waslijst aan/van excuses. Hét excuus bij uitstek? Geen tijd om een ommetje te maken voor een intense work-out. Ook voor überdrukke personen is er een alternatief. Voortaan zal geen duur fitnessabonnement, maar een gratis app je overtuigen dat je wél tijd kan maken voor dat droomlijf.

Evernote
’s Nachts niet kunnen slapen maar wel geniale ideeën hebben? Het overkomt alleen maar de beste! Gelukkig is er Evernote om elk potentieel project synchronisch neer te pennen. Verrijk je notities met links, geluidopnames, tabellen of handgeschreven hersenspinsels. Evernote bewaart het allemaal netjes voor jou. Het extra fijne aan deze applicatie? Het is gratis!

Forest
Een social media detox zou standaard op je to-dolijstje moeten staan. Ironisch genoeg zorgt een applicatie voor ademruimte, concentratie, nieuwe en frisse inzichten. Ook de natuur pikt een graantje mee want tijdens de periode van volle focus, investeer jij in bomen! Je virtuele munten worden namelijk ingezameld zodat onze aarde nog wat extra groen als cadeautje krijgt. Een mooi en ecologisch verantwoord voorbeeld van een win-winsituatie.

Priority Matrix
Een prioriteiten matrix; voor velen geen onbekend instrument. Het jammere is dat dit handig dingetje nog veel te weinig wordt gebruikt op cruciale momenten! Bij iedereen komt er wel eens een moment dat we niet meteen weten waar eerst de koe bij de horens te vatten. Het lijkt namelijk allemaal zo ontzettend belangrijk. Goed nieuws: er komen ook aan minder leuke liedjes een eind want deze gratis app wordt in dat geval je nieuwe beste vriend(in). Voeg deadlines, notities en de progressie van de verschillende to-do taakjes toe om op die manier overzicht te hebben. Eens je deze app gewoon bent, kan je niet meer zonder!

Trello
Trello werkt als een digitaal prikbord, maar dan niet gericht op het samenstellen van een visueel moodboard zoals Pinterest. Nee, het is eerder een prikbord waarmee je als team op een flexibele en visuele manier kunt gaan plannen en organiseren. Met Trello kun je  in 1 oogopslag een volledig project bekijken en voorkom eindeloze e-mailgesprekken, verouderde spreadsheets en een bureau vol sticky notes. De ultieme tool voor teams at work!

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + A DAY OFF? + TO DO + KIDS + MOMMY TALK