5x zalige zomerboeken

Deze boeken zijn ideaal om mee te nemen tijdens je verlof.


 

Van spannende en meeslepende boeken tot makkelijk te verteren chicklit, hieronder 5 boeken die absoluut aan te raden zijn voor in de hangmat, op het strand of in het vliegtuig.

Voor jou – Jojo Moyes
Intouchables meets chicklit.
Dit boek neemt je mee in de wereld van Louisa die verzorger wordt van Will, die door een ongeluk volledig verlamd is geraakt en in een rolstoel is beland. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar een uitweg, een uitweg die voor Louisa niet toelaatbaar is. Ze zet alles op alles om hem van gedachten te laten veranderen…
Dit boek is geprezen door de New York Times, Elle en de Daily Mail. Absoluut een aanrader voor iedereen die graag weg zwijmelt bij een meeslepend liefdesverhaal.

Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder – Katherine Wilson
Over eten, liefde en leven in Napels.
In dit boek vertelt auteur Katherine Wilson op een sprankelende wijze over het leven met haar kleurrijke Italiaanse schoonfamilie, hun taal, cultuur en culinaire tradities. Zo mag je dus volgens Napolitaanse traditie nooit aan de korst beginnen als de rest van de pizza nog niet op is!
Makkelijk te lezen, grappig en entertainend, kortom de ideale reislectuur.

Schitterende ruïnes – Jess Walter
Het Cinque Terre van 1962 wordt verbonden aan het Hollywood van nu.
Dit boek beschrijft de liefdesgeschiedenis van een Italiaanse hoteleigenaar en Amerikaanse filmster die elkaar in 1962 onder tragische omstandigheden ontmoeten in een Italiaans vissersplaatsje. Pas na vijftig jaar zien zij elkaar weer terug en dan blijkt dat de tijd hun liefde niet heeft uitgeblust…
Dit boek is met gevoel en liefde geschreven en heeft niet voor niets lange tijd prominent op nummer 1 gestaan in de boekenlijst van The New York Times.

Tegenlicht – Esther Verhoef
Over traumatische ervaringen en hoe je deze later in het leven verwerkt.
Door haar traumatische jeugd heeft Vera in haar volwassen jaren nog altijd een negatief zelfbeeld. Wanneer haar huwelijk onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en stort zich in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er nog meer dingen en raakt ze alle controle kwijt. Vera zal zich moeten losmaken van haar verleden en moet leren leven en vertrouwen krijgen, maar wellicht is het daarvoor al te laat…
Dit meeslepende verhaal is de debuutroman van Esther Verhoef, een verhaal dat ontroert, aangrijpend is en waar je stil van wordt.

Mannen, cocktail en anders lekkers – Lise Able
Voor wie al eens tegenslag kende in de liefde, maar in de tegenaanval ging op high heels!
Met de steun haar beste vriendin besluit Sara haar verdriet te gaan verdinken in een cocktailbar. Op die avond kruits plots een blik de hare en laat haar niet meer los… Is hij de zoveelste die haar hart zal breken? Of is hij net de rebound relatie die ze nodig heeft? En wat dan met die foute Giovanni?
Dit boek heeft een hoog Seks and the City meets Bridget Jones’ Diary gehalte, makkelijk leesbare chicklit, een ideaal boekje voor op zomervakantie.  

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO