7x inspiratierijke boeken voor de powervrouw

...omdat het brein van de girlboss ook moet worden gevoed.


 

Altijd druk, altijd wel iets te doen. Velen onder ons herkennen een agenda boordevol activiteiten. Helaas vraagt zo’n hectisch leven ook veel energie. Geen tijd, motivatie of inspiratie om je échte passie te voeden of om te toveren tot een zaak? Say no more. Deze boeken zijn de leidraden die je nodig hebt!

The Storyteller’s Secret – Carmine Gallo 
Die ene goede pitch kan je leven veranderen. Maar hoe overtuig je mensen dat je verhaal goed in elkaar zit? Meer dan een handvol Ted Talks voorbeelden vind je terug in dit fascinerend boek. Telkens komt het businessverhaal erg kort aan de beurt met op het einde dé reden waarom net die presentatie of pitch wel succesvol is. Maar een triomf is natuurlijk niet alles. De meeste storytellers kwamen obstakels tegemoet tijdens die zoektocht naar succes, want zonder guts is er geen glory.

De Edele Kunst van Not Giving a Fuck – Mark Manson 
Een afschuwelijk lelijk oranje cover die dagelijks mensen overtuigt om het dan toch te kopen. De inhoud moet dan toch verschrikkelijk goed zijn, niet? Op een erg vlotte wijze baant auteur Mark Manson je op weg naar een vrijer leven. Hij is er namelijk van overtuigd dat net die klote momenten zo ontzettend leerrijk zijn. Met hilarische grapjes én easy tips vind je eindelijk een manier om je onzekerheden en angsten onder ogen te komen.

Fille Folle – Ilona Lodewijckx & Aurike Quintelier
Nog nooit van dit Belgisch initiatief gehoord? Hoog tijd om daarin verandering te brengen! Fille Folle is het no-nonsense online magazine opgericht door Ilona Lodewijckx en Aurike Quintelier om een alternatief te bieden op “hoe zo snel mogelijk kilo’s kwijt geraken” of “hét nieuws over celeb x of y”. Ook tijdens je pubertijd kan het anders. Onder de vorm van tien geboden krijgen een aantal thema’s een centrale plek. Van menstruatiecycli tot diversiteit; deze leidraad leest gezellig vlot!  Heel erg snel zijn we eens met het Told You So team over dit boek: hadden wij maar een Fille Folle tijdens die verwarrende periode!

Krachtvoer voor Vrouwen – Hetty Crèvecoeur
Hoe kan je je lichaam transformeren in topvorm zonder dat het allemaal té technische en wetenschappelijk wordt? Hetty Crèvecoeur legt heel eenvoudig uit hoe je kan stralen van binnen én buiten want meer energie betekent meer inspiratie en meer zin in creativiteit. Honderden goede reviews beamen de kwaliteit van dit boek. Nu is het aan jou om dit te bevestigen.

She’s so Boss – Stacy Kravetz
She’s so Boss verzamelt het verhaal van girlbosses die van hun passie kunnen leven. Verschillende sterke vrouwen krijgen ook een plaats in deze handleiding zoals bijvoorbeeld Eleanor Roosevelt, Coco Chanel, Marie Curie en Lena Dunham. Hét boek voor creatievelingen die graag big dromen en ondernemen.

I am Malala - Malala Yousafzai
Een kogel in het hoofd van de Pakistaanse Malala Yousafzai zou haar bijna van het leven beroven. Gelukkig kon zelfs de Taliban deze jonge kinderrechtenactiviste niet klein krijgen. Vandaag vecht dit boegbeeld nog steeds voor basisonderwijs op plaatsen waar dat jammer genoeg nog niet het geval is. Het levensverhaal van de jongste Nobelprijswinnares mocht daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje.

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels
Hoe doen ze het? Die jonge vrouwen met een fleurige zaak? Hoe dan? Geen paniek want babe, you got this! Een twintigtal girlbosses geven je boeiende tips & tricks en verklappen je hoe ze dan hun dromen hebben kunnen realiseren. Want dromen zijn géén bedrog. Nu ook verkrijgbaar als werkboek!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE