Akaso

Where Belgian fashion meets African art.


 

Akaso is een nieuw Belgisch modelabel met Afrikaanse roots. Initiatiefnemer Philippe Vertriest is vader van 2 Ethiopische adoptiedochtertjes en overtuigd van het creatieve talent in Afrika. Met Akaso wil hij een platform creëren waar kunst en cultuur uit modern Afrika een stem krijgen, met als eerste initiatief een modecollectie.

Akaso is gebouwd rond het principe van collaborative design waarbij Afrikaanse creatievelingen en Belgische ontwerpers samen unieke producten creëren. Voor de eerste collectie betekende dit een samenwerking met de Kara, één van Afrika’s meest authentieke stammen die er om bekend staan hun lichaam te beschilderen met abstracte vormen en tekeningen.

De eerste collectie van Akaso is gebaseerd op één van Afrika's oudste kunstvormen: bodypainting. Een transformatiekunst waarbij de huid als canvas wordt gebruikt en de aarde als kleurenpalet. Tijdens verschillende workshops werden de Kara bodypainters creatief uitgedaagd door Belgisch ontwerpersduo Sandrina Fasoli en Michael Marson.

Het resultaat is een luxueuze collectie basics met T-shirts, singlets en sweaters die zich onderscheiden door de prints, goede snit en kwaliteitsstoffen, zoals het ecovriendelijke tencel en modal. Een versmelting van twee culturen in een kosmopolitische urban stijl!

Je shopt de unisex collectie online in de Akaso webshop en in enkele exclusieve boetiekjes in België. Prijzen vanaf €90.

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + SHOPPING