Alleen op reis...

Hier vind je 7 tips en redenen waarom je eens een soloreis zou moeten maken.


 

‘To travel is taking a journey into yourself’, een prachtige uitspraak waarin zeker een kern van waarheid schuilt. Wanneer je in je eentje op reis gaat, is dat alleen al een reis op zich! Voor sommigen is een soloreis kinderspel, voor anderen echter (still) not done. En dat terwijl alleen op reis gaan een extra gevoel van vrijheid geeft en voor extra ontspanning kan zorgen. Daarom hier bij TOLD YOU SO enkele tips die jou op weg zullen gaan helpen om van jouw soloreis een onvergetelijke tocht (naar jezelf) te maken:

Unplug yourself
Zorg er tijdens je vakantie voor dat je even unplugged bent. Geen mails, social media, gsm’s, kortom: sluit jezelf af van de buitenwereld en schakel elk apparaat dat piept of rinkelt uit. Hierdoor leer je de voor jou onbekende wereld op een andere manier kennen, zonder continu afgeleid te worden. Voor social media addicts zal het misschien moeilijk zijn te moeten afkicken, maar believe me, het zal tot nieuwe inzichten leiden en het geeft bovendien een ontspannen gevoel. Kun je echt niet zonder? Geef jezelf enkel in de avond een fully plugged moment!

Houd een dagboekje bij
Iedere dag iets schrijven in een travel journal. In het begin lijkt dat – vooral voor de niet-schrijfgrage medemens onder ons - misschien moeilijk, maar je zal zien dat je steeds creatiever wordt. Noteer enkele zinnen of woorden die een herinnering doen oproepen, schrijf een persoonlijk gedichtje of teken kleine illustraties. Wanneer je terug bent van je reis is daar dat boekje vol met herinneringen die zeer persoonlijk zijn en je direct een fijn gevoel zullen geven bij het lezen of zien ervan.

Meet the locals!
Wees niet bang om een gesprek aan te gaan met een local. Zeker wanneer je alleen op reis gaat, is het juist fijn om af en toe in contact te komen met anderen. Get social when you’d like to! Een deel van een reisavontuur bestaat uit het ervaren van een andere cultuur. En door op te trekken met de locals leer je zeker de gewoontes en gebruiken van andere culturen te kennen.

Neem eens een andere route, letterlijk.
Stap uit je comfortzone om alles in een ander, nieuw perspectief te zien. Neem je vaak een taxi wanneer je op citytrip bent? Huur eens een fiets! Ben jij iemand die altijd het vliegtuig pakt binnen Europa? Neem eens de trein! Ga de rivier op met een kano, maak een paardentocht, kortom, door eens een ander pad te kiezen, ervaar je de omgeving op een andere manier en stap je eens uit je comfortzone.

Wees alert
Alleen reizen heeft uiteraard ook zijn nadelen, het brengt immers extra risico’s met zich mee. Wees daar alert op. Je zou Airbnb kunnen overwegen in plaats van te gaan couchsurfen bij total strangers. Of pak beter een budget hotel dan een tentje in de wildernis - alhoewel dat ook weer zijn charmes kan hebben… Hoe dan ook, gebruik je eigen oordeel en reis op je gevoel, maar wees alert, zeker als vrouw alleen!

Calling home…
Wanneer je je echt eenzaam voelt, bel dan iemand die heel dicht bij je staat (je mama, beste vriendin of zus), het zal je een fijn gevoel geven. Zeker wanneer je in een anderstalig land op reis bent, kan het gesprek zelf al deugd doen door weer eens hardop in je eigen taal te kunnen spreken. Last van heimwee? Maak contact met de mensen uit je directe omgeving (reisleider, hoteleigenaar of lokale bakker) en doe er een babbeltje mee, je zal je hierdoor minder eenzaam voelen.

Geniet van elk moment
Ondanks dat het misschien wat vreemd of angstig aanvoelt om alleen op reis te gaan, kan het je vooral veel nieuwe inzichten geven. Je komt meer tot jezelf, gaat alles relativeren en je wordt op deze manier eigenlijk je eigen beste vriendin. Wij hebben het onszelf eigen gemaakt om continu met iemand te zijn, maar pak het nu eens anders aan en geniet van elk moment met jezelf: dineer in je eentje of ga alleen picknicken op het strand. Ontdek, ervaar en geniet!

Bovenstaande tips gelden overigens niet alleen voor mensen die op backpackavontuur of soloreis gaan. Denk er bij een volgende ‘gewone’ vakantie ook eens aan om je gsm uit te schakelen, een dagboekje bij te houden of je creatieve talenten te ontplooien. Zo ga je voor een maximale ontspanning en ontdek je wellicht een nieuwe, creatieve kant van jezelf!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO