Winterfilms

Baby, it's cold outside!

We should watch a movie...


 

We present to you: films met een goed verhaal, die zich afspelen in de winter. Films om alleen te kijken, met vriendinnen, of met vriend of man. Dus steek het haardvuur aan, pak een goed glas wijn en enjoy the movie!

1.Prisoners (2013)
Tijdens Thanksgiving verdwijnen 2 kinderen van bevriende buren. Hierna wordt je meegesleept in een psychologisch spelletje. Hoe ver ga je als vader om er achter te komen waar je dochter is? Sterk verhaal en enorm goede cast met onder andere Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal.
Filmtip: vriend/man approved

2.JAGTEN (2012)
Deense film over vader Lucas (Mads Mikkelsen) die van pedofilie wordt beschuldigd, maar het echt niet heeft gedaan. Een verhaal tussen hij die zijn onschuld moet bewijzen en het kleine meisje dat anders beweert. Je voelt de onrechtvaardigheid. 
Filmtip: vriend/man approved

 

3.Oorlogswinter (2008)
Nederlandse verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Een deel van Oorlogswinter, de hongerwinter van 1944 – 1945, is waargebeurd en verteld het intrigerende verhaal van de Tweede Wereldoorlog.
Filmtip: vriend/man approved

4.Brothers (2009)
Wanneer de vermiste soldaat Sam (Tobey Maguire) ineens terugkeert, blijkt dat zijn broer Tommy (Jake Gyllenhaal) wel heel close is geworden met Sam’s vrouw Grace (Nathalie Portman). De gebeurtenissen omschrijven goed hoe mensen zich kunnen voelen in het dagelijkse leven.
Filmtip: kijk alleen of met vriendinnen
 

5.The vow (2012)
We zouden allemaal wel willen dat Channing Tatum onze man was na het kijken van deze film. Dit waargebeurde verhaal gaat over Leo (Channing) die met veel liefde en geduld het geheugen van zijn vrouw Paige (Rachel McAdams) haar probeert terug te krijgen na een zwaar ongeluk.
Filmtip: kijk alleen of met vriendinnen

6.THE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014)
Een hilarisch verhaal rond de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance en de strijd om een enorm familiefortuin in een beroemd Europees hotel.
Filmtip: kijk alleen, met vriendinnen, met vriend/man

7.The Perks of Being a Wallflower (2012)
Taking us back to highschool, maar alles behalve een typisch highschool drama film. Prachtig verhaal over een muurbloempje Charlie (Logan Lerman) die af en toe hulp krijgt van zijn nieuwe vrienden Sam (Emma Watson) en Patrick (Ezra Miller) om uit zijn comfort zone te geraken.
Filmtip: kijk alleen of met vriendinnen

8.Fruitvale station (2013)
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het drama aan het Fruitvale metrostation op nieuwjaarsdag 2009. De film laat zien wat er voorafgaand aan dit drama is gebeurd in het leven van Oscar (Michael B. Jordan).
Filmtip: vriend/man approved

9.NOAH
Niet de meest typerende winter themed film, maar met de grote storm op komst blijf je toch liever warm binnen. Het Bijbelse verhaal van Noah (Russell Crowe) en zijn Arc en onderliggend een verklaring tussen het ontstaan van ‘het goede en het kwade’ in deze wereld.
Filmtip: vriend/man approved

10.Love Actually, Bidget Jones, New Years Eve
Soms zijn deze films het enige wat je nodig hebt.
Filmtip: kijk alleen of met vriendinnen

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO