Brabantia’s Bo

Make waste beautiful.


 

Papier, PMD, GFT en restafval, het zijn termen die ons niet meer vreemd in de oren klinken. Afval scheiden is immers orde van de dag, en als dat nog niet zo is: dit zou toch zo moeten zijn! Tegenwoordig wordt het ons niet meer moeilijk gemaakt om afval te scheiden. Gemeentes halen afval gescheiden op, ook oude en kapotte kleding kun je op steeds meer plaatsen inleveren (H&M, C&A, kringwinkels etc.) en meubels en elektronische apparatuur worden zelfs aan huis opgehaald.

Hoe pak je afvalscheiding binnenshuis eigenlijk aan?

Al die ophaalmomenten en laagdrempelige afvalscheidingsmogelijkheden zijn uiteraard superhandig, maar je wil niet voor ieder zakje naar een vuilcontainer of bak moeten lopen. En dus is het een goed plan om je afval binnenshuis en op 1 plek al te scheiden. Daar zijn volop creatieve oplossingen voor te bedenken, maar echt stijlvol zijn de meeste toch niet. Totdat je de Bo Collectie van Brabantia hebt ontmoet!

Net als alle producten van het Nederlandse Brabantia, zijn ook de nieuwe Bo producten een feestje voor designliefhebbers. Maak kennis met de Bo Touch Bin en de Bo Pedaalemmer, beide gekenmerkt door een aantrekkelijk en innovatief design – en vooral ook: praktisch in gebruik.

Bo Pedaalemmer

De Bo Pedaalemmer combineert een strak design met het gemak om afval te scheiden. Zo heeft dit stijlvolle pedaalemmertje een stay-open deksel, en kun je zelf de indeling bepalen met het aantal binnenemmers. Ga voor 1 grote prullenbak van 36 liter of deel hem op in 2 (11 + 23 liter) of 3 (3 x 11 liter) compartimenten, the choice is up to you!

Bo Touch Bin

De Bo Touch Bin is mijn persoonlijke favoriet. Niet alleen ziet deze vuilbak op 4 pootjes er fantastisch uit, hij is ook nog eens zeer praktisch in gebruik. Net als bij de Bo Pedaalemmer kun je kiezen voor 1, 2 of zelfs 3 uitneembare binnenemmers. En dan mag je nog de kleur bepalen: zowel de Bo Touch Bin als de Bo Pedaalemmer is verkrijgbaar in verschillende hippe kleurtjes.

Meer dan een afvalemmer...

Koop je een Bo Pedaalemmer of Bo Touch Bin, dan steun je The Ocean Cleanup in hun missie om oceanen te bevrijden van plastic. Daarnaast heeft Brabantia een bronzen Cradle-to-Cradle® certificaat gekregen voor deze Bo collectie. Dat betekent dat deze producten aan strikte voorwaarden voldoen voor het (her)gebruik van materialen, duurzame energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Mooi toch?

Brabantia bewijst met de Bo Collectie opnieuw dat praktisch ook stijlvol kan zijn. En dat je je niet schuldig hoeft te voelen over je aankoop.

En oh ja, mijn laatste tip om afvalscheiding simpeler te maken? Dat is… minder afval produceren! Door bijvoorbeeld kraanwater te filteren en géén plastic (water)flessen meer te kopen. Nog een mogelijkheid om minder afval te produceren, is door te kiezen voor duurzame producten met een langere levensduur.

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERIOR + INSPIRATION, PLEASE! + SHOPPING