Carpet of Life

Tapijten met een verhaal.


 

De Belgische organisatie Carpet of Life verwerkt oude kledij uit België en Nederland tot prachtige, handgemaakte tapijten en wandkleden. Daarvoor werken ze samen met vrouwen uit de Marokkaanse Sahara. Hiermee is Carpet of Life een goed voorbeeld van fair & hip design!

Van Gent tot M’Hamid
Het maken van tapijten is in grote delen van Marokko een oude traditie. Vroeger gebeurde dat met kamelenhaar, maar aangezien daar een tekort aan is, gebeurt dat nu met oud textiel uit Europa. Zo kun je via Carpet of Life je eigen oude kledij met een persoonlijk verhaal laten omtoveren tot een prachtig nieuw tapijt of wandkleed. De zusjes Marion en Hendrikje uit Gent begeleiden dit proces en werken nauw samen met een lokaal team uit M’Hamid.

Financiële en sociale hulp
De maaksters van de tapijten wonen in de oase van M’hamid El Ghizlane, in het zuiden van Marokko, bestaande uit tien verschillende dorpjes. Ze krijgen een eerlijk loon voor hun tapijten en bovendien lessen om te leren lezen en schrijven.

Hergebruik en armoedebestrijding
Door textiel uit Europa te gebruiken kan via Carpet of Life de oude ambacht van tapijtweving in stand gehouden worden en tegelijkertijd oude kledij uit Europa een nieuw leven worden gegeven. Er zijn immers zoveel mensen die heel wat kleding hebben hangen die ze eigenlijk niet dragen.

Je kunt een Carpet of Life bestellen in verschillende formaten en patronen, vanaf €395. Alle informatie hierover vind je op de website.

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + INSPIRATION, PLEASE! + SHOPPING