Cheers to Calligraphy!

5x moderne kalligrafie op Instagram.


 

Welkom in de wonderlijke wereld van Instagram; een plekje op het web waar fotografie en creativiteit samenkomen. Urenlang kun je hier scrollen door de eindeloze stroom van inspirerende accounts. En wij willen jou inspireren met de meest inspirerende Instagrammers. Dit keer een lijstje van accounts waarop je prachtige moderne kalligrafie kunt vinden!

@typetotable

Kathy De Wit is een Belgische illustrator die ik ontdekte via haar Type To Table project: in 2015 creëerde ze elke dag een quote (die je kon insturen) op een tafel en publiceerde deze op haar Instagram account. Voor mij creëerde ze een citaat van Cameron Pegg: ‘Don’t plan to be viral, just plan to be awesome.’ Pretty awesome, right?

@metmarjet

De Nederlandse Marjet werkt regelmatig samen met onze ‘eigen’ Noémie voor allerlei vormgevingsprojecten. Ook verzorgde ze al enkele kalligrafie workshops in de HÝP studio te Genk en bracht ze onlangs een boek uit rond handlettering en kalligrafie. Op haar Instagram account zie je haar prachtige kalligrafie creaties voorbijkomen.

@afabulousfete

Als trouwe fan van Lauren Saylor kan ik deze Amerikaanse hand letterer en calligraphist natuurlijk niet weglaten uit deze lijst. Ze creëert prachtige kalligrafie illustraties, voor logo’s, webdesign, huwelijksuitnodigingen en meer. Op haar blog vind je tal van freebies en op Instagram deelt ze al haar kalligrafische avonturen. Met haar 52k volgers op Instagram zijn er meer mensen als ik fan… Bekijk het zelf en you’ll see!

@toowordy

Wellicht heb je al wel eens een quote van Too Wordy voorbij zien komen op Pinterest of Instagram, sommigen gaan echt viraal! Je vindt er veel brushlettering creaties and boy, I just love it! De Britse Maeve Brooks is het creatieve gezicht achter Too Wordy, op haar website kun je allerlei producten shoppen.

@huntinglouise

Hunting Louise is een design studio uit Australië, gespecialiseerd in hand lettering en logo design. Een tip voor alle brides to be, want Hunting Louise maakt ook prachtige huwelijksuitnodigingen! Op Instagram vind je alles terug: inspirerende quotes, flatlays met stationery van Hunting Louise en ideetjes voor je eigen (huwelijks)event.

 

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + FREEBIES + TO FOLLOW