Brussel cityguide, ToldYouSo

Cityguide: Brussel

Ontdek de favoriete adresjes van Renee in Brussel!


 

Renee verhuisde van Amsterdam naar Brussel voor een nieuw avontuur: 3 jaren studeren aan de filmschool. En wat waren het 3 memorabele jaren! Renee maakte nieuwe vrienden, ze ontmoette er haar grote liefde en heeft fantastische filmprojecten mogen doen. Renee neemt ons mee naar haar favoriete adresjes van deze grote metropool, want wat is er veel te ontdekken in Brussel! "Voilà, c’est ma vie en Bruxelles.", aldus Renee.

De Markten
Ik zit hier eigenlijk graag elk moment van de dag. In de zomer onder de bomen op het pleintje, in de winter gezellig binnen in dit strakke zwart-wit interieur. Het ontbijt is er lekker en betaalbaar.
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
www.demarkten.be

OR Coffee
Gezellige koffiebar waar veel Brusselaars vertoeven. Een fijne plek waar je ook op je gemak kunt komen werken met je laptop. Bestel een koffie aan de bar en neem ergens plaats. Ze komen de verse koffie bij je brengen.
Augustu Ortsstraat 9, 1000 Brussel
www.orcoffee.be

Peck 47
Terwijl ik naar de gym wandelde met een vriendin, zagen we een nieuwe hotspot in town, Peck47. Niet veel later hebben we hier een aantal WK wedstrijden voetbal gevolgd. Je kunt hier terecht voor goede koffie, lunch en cocktails in a jar Kiekenmarkt 47, 1000 Brussel
www.peck47.com

&other Stories
‘Go girl, seek happy nights to brighter days’, stond er op de eerste blush die ik er kocht. Zegt genoeg, just go!
Guldenvlieslaan 14-15, 1050 Elsene
www.stories.com

ZigZag
Deense winkel met allerlei hebbedingen. Ideaal voor kleine cadeautjes, maar vooral ook verleidelijk om zelf de nodige spulletjes mee te nemen. Het kost namelijk bijna niks.
Anspachlaan 103, 1000 Brussel
Facebookpagina Zig Zag

Think Twice
Via een vriendin ontdekte ik Think Twice terwijl alles in de winkel aan 1 euro was. In de opvolgende jaren heb ik er heel wat vintage kledij vandaan gehaald, ook wanneer het geen solden is, want ook dan is het betaalbaar! Naast vestigingen in Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Aalst en Kortrijk, ook 2 vestigingen in Brussel.
Oude Graanmarkt 57, 1000 Brussel
Spoormakersstraat 71, 1000 Brussel
www.thinktwice-secondhand.be

Goupil le Fol
Denk: een heel groot huis met ontelbaar veel ruimtes en trappetjes, op elke plek aan de muur en plafond hangt iets en overal staan zetels en tafeltjes met kaarslicht. We zijn in de Goupil. Ze serveren hier een selectief aantal Belgische bieren en huiswijnen.
Violetstraat 22, 1000 Brussel
Bron foto: Avenue Montaigne

Bonnefooi
Dit barretje doet me altijd denken aan een mini-theater. Elk moment van de week is het 's avonds leuk bij Bonnefooi, van hippe dj’s tot een live jazz bandje, ze treden hier allemaal op. Ook is er een leuke mix van publiek.
Steenstraat 8, 1000 Brussel
www.bonnefooi.be

Zebra
In de zomer zit het hier op het kleurrijke terras altijd zo goed als vol, en ook in de winter is het binnen vaak gezellig druk. Aperitieven is hier de gewoonste zaak van de wereld. Uit een automaat kun je nootjes uit een blikje halen, maar de portie mixte van de kaart is zeker ook een aanrader, alleen al om hoe het wordt gepresenteerd.
Sint-Goriksplein 33, 1000 Brussel
www.zebra-bar.be

Bron foto: findapinball.com

9 et Voisins
Typisch Brusselse plek op een splitsing van twee straten. Een krijtbord vertelt je dagelijks wat je er kunt eten. Een mix tussen goede Vlaamse brasserie keuken en internationale gerechten als pasta’s of chili con carne.
Van Arteveldestraat 1, 1000 Brussel
Bron foto: Backbird in Brussels

Ik kwam geregeld bij een van de Thaïse restaurants in de Jules Van Praetstraat. Als ik dan toch mijn favoriet moet noemen, ga dan naar Rêve d’Asie. Superlieve, gastvrije mensen en zalig eten.
Jules Van Praetstraat 19, 1000 Brussel
Bron foto: Tripadvisor

Jour de Fête
Alleen al voor de kleurrijke muur en 50’s interieur moet je hier langsgaan. Het eten is vers, betaalbaar en ontzettend lekker. Ze koken bijvoorbeeld met vergeten groentes. De bediening is hier vriendelijk en tweetalig.
Anspachlaan 181, 1000 Brussel
website Jour de Fête

Extra bezienswaardigheden

Dansaert straat
In de omgeving van de Dansaert wandel ik graag. Talloze toffe modemerken als Zadig & Voltaire, Maison Martien Margiela en IKKS hebben hier hun winkels, maar je vindt er ook unieke boetiekjes als Kat & Muis en vaak artistieke pop-up stores die er tijdelijk verblijven. Daarnaast zorgen de vele barretjes, lunch hotspots en restaurants ervoor dat deze buurt de moeite is om er te gaan rondwandelen wanneer je Brussel bezoekt. Tip: Marokkaans eten in 1001-nacht sfeer doe je bij La Kasbah.
Dansaertstraat, 1000 Brussel
Kijk voor alle tips op de website van Dansaert: www.discoverdansaert.be

Karthuizerstraat
Achter de Dansaertstraat ligt de Karthuizerstraat. Ook in deze straat vind je allerlei designwinkels, (vintage) kledij en toffe restaurants. Op de hoek van de straat wordt het straatbeeld gekenmerkt door een beeld van een plassende hond tegen een paaltje.

Stef Antiek
Terwijl de filmcrew in alle hectiek op een maandagmorgen aan het opbouwen was, zat ik rustig met Rudolf Segers, de hoofdacteur in een kortfilm die ik regisseerde, tussen alle antieke spullen in Stef Antiek. Wat me bijbleef is dat hij vertelde dat alles net iets te duur was hier. Toch zeker de moeite waard om in deze stampvolle winkel rond te wandelen.
Kapellemarkt 6, 1000 Brussel
www.stefantiek.com
Bron Foto's: Little Aesthete

Museum Night Fever
Samen met mijn vriend ben ik afgelopen jaar naar de museumnacht in Brussel geweest. Op een paar uur tijd ga je door heel de stad met een bus, om zo vervolgens een aantal musea te bezoeken. Het heeft echt iets om dit eens mee te maken zo in het donker. Zeker een aanrader!
De eerstvolgende editie van de Museumnacht zal plaatsvinden op 7 maart 2015

www.museumnightfever.be

 

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + HOTSPOTS + BRUSSEL