Cold busters!

Om vallingen en ontstoken sinusitis tegen te gaan hier 5 natuurlijke tips.


 

Drink!
Drink uiteraard veel water, dit is altijd goed, ook wanneer je grieperig bent en er afvalstoffen uit je lichaam moeten. Er zijn echter ook steeds meer sapjes en mixjes (met of zonder de zogenaamde superfoods) die baat kunnen hebben bij het tegengaan van een griepje. Onze gouden tip is de volgende, try it!
Mix een glas water (ongeveer 230 ml) met het sap van een halve citroen en voeg daar aan toe:
1 theelepel stuifmeel, ofwel: bee pollen (Say what? Klik hier)
1 lepel honing
1 theelepel verse, gehakte gember
1 theelepel kaneel
snufje cayenne poeder

Gorgel!
Meng gekookt water met keukenzout en laat dit afkoelen. Gorgelen of je neus spoelen met een zoutoplossing werkt zeker in je voordeel. Je doodt niet direct het virus, maar spoelt de slijmen weg waardoor het virus minder kans krijgt om door te zetten.

Slik!
Naast vitamine C is zink ook een goed hulpmiddel om sneller op te knappen. Volwassenen hebben baat bij 20-40 mg zink per dag. Etenswaren waar zink in zit zijn onder andere spinazie, pompoenpitten, noten (vooral cashewnoten), pure chocola (yes!), prinsessenboontjes en champignons. In, oesters, rund- en lamsvlees zit ook zink. Ga langs bij je apotheker of Essenza voor meer voedingssupplementen die van hulp kunnen zijn. Let wel: vers fruit en verse groenten eten is nog altijd beter om je vitamines binnen te krijgen, ga enkel voor dat beetje extra in pilvorm!

Stoom!
Vaak naar de sauna gaan is absoluut een remedie tegen verkoudheden. Ook stomen boven een bak met heet water kan helpen om je holtes te doen ‘legen’ van alle slijmen. Wanneer je hier een mix van essentiële oliën in druppelt, heeft dit nog meer effect. Zo kun je kiezen voor pepermuntolie, lavendelolie, citroenolie en eucalyptusolie. Bij Essenza vind je al deze oliën.

Smeer!
Je kunt ook een zalfje maken door dezelfde oliënmix (pepermuntolie, lavendelolie, citroenolie en eucalyptusolie) te mengen met een neutrale olie als kokosolie. Smeer het zalfje boven je borst of op je voorhoofd voordat je gaat slapen.

Enkele fabeltjes rond verkoudheid…

  • Ondanks de naam doet vermoeden wordt verkoudheid (en griep) niet veroorzaakt door de kou. Het zijn virusinfecties die niets te maken hebben met lage temperaturen, maar met een verlaagde weerstand.
  • Wanneer je keelpijn hebt, drink je best geen warme thee met honing. Ga voor een lepel honing of wacht totdat de thee met honing is afgekoeld, een warme drank helpt niet om de zwellingen in je keel tegen te gaan.
  • Wist je dat je beter je neus kunt ophalen in plaats van te snuiten? Door te snuiten ‘pers’ je de slijmen in andere holtes waardoor de kans op ontstoken sinusitis verhoogd wordt.

DEEL DIT BERICHT