De Gasten van Veerle

Een middagje inspiratie en bezinning, energie opdoen en lekker genieten!


 

Op een woensdagvoormiddag in mei was ik te gast bij De Gasten van Veerle, het nieuwe concept van Veerle Dobbelaere. In haar gezellige huis in Antwerpen werd ik ontvangen door Veerle zelf en haar food inspirator van die dag, thee-sommelier Jessica Van Humbeeck van Thee met een Verhaal. Met een thee mojito in de hand maakte ik kennis met de andere aanwezigen van die dag, allen benieuwd naar wat ging komen…

Na het warme ontvangst en een kort intro-praatje door Veerle verplaatsten we ons naar boven, naar de ‘workshop’ ruimte die allesbehalve saai te noemen was. Vrolijk vogeltjesbehang en zonnestralen die door de ramen naar binnen schenen, zorgden ervoor dat deze ruimte licht en aangenaam was. Wel wat anders dan een conferentiezaal of trainingsruimte waar het vaak kil en clean overkomt. De gastvrouw was er, de sfeer en omgeving volledig zen… Let’s do this!

In groepsverband en 1-op-1 gingen we vervolgens aan de slag met kleine mentale oefeningen en hersenkrakertjes waarbij je even volledig de focus op jezelf had, wat fijn! In tijden dat we het ‘allemaal zo druk hebben’ - tja, ook ik ben daar schuldig aan -  vond ik het een verademing om eens volledig stil te staan bij mezelf. Enkel de focus leggen op me, myself & I : zalig! Want als drukke mama, gedreven zelfstandige en sociaal dier is dat iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe...

Ik ga niet te veel verklappen rond de oefeningen, dat zul je zelf moeten ervaren tijdens een bijeenkomst van De Gasten van Veerle. Het bestond voor een deel uit mindfulness, een stukje rust en bezinning, en het luisteren naar de verhalen van de anderen in de groep. Veerle stelde daarbij kritische vragen die je even tot nadenken zette. In die workshopruimte bleek Veerle zich te ontpoppen als een - voor mij - perfecte mental coach: zonder dat het te ‘zweverig’ werd, creëerde ze diepgang, rust en bezinning in de groep.  

Waarschijnlijk hoef ik je niet te vertellen dat Veerle de ultieme gastvrouw kan zijn, dat heeft ze immers bewezen met Clodette, haar boek Te Gast bij Florina en inspiratie die je op haar blog Veerle en Ka terugvindt. Maar toch, het mag gezegd worden: na het stukje bezinning bewogen ons naar de eetruimte alwaar een lunchtafel klaarstond die prachtig gedekt was, met bloemetjes en persoonlijke naamsaanduiding bij de bordjes. Ik voelde me meer dan welkom!

De heerlijke lunch werd verzorgd door Lies van Tartelies. Jammer genoeg kon zij er zelf niet bij aanwezig zijn en nam thee-sommelier Jessica haar honneurs waar. Met veel passie vertelde ze over wat we die middag als lunch voorgeschoteld kregen en de aangepaste theeën die ze daarbij schonk. Uiteraard was er ook ruimte voor een wijntje, en momentjes van rust en stilte die Veerle ons voorging. Voor sommigen was deze stilte ongemakkelijk, voor anderen - inclusief mijzelf - juist een extra prikkeling van de zintuigen… mmmm, genieten maar!

Veerle weet mij altijd te boeien met haar acteerwerk, haar boek, blog en kleine kustwerkjes voor Clodette. Dat ze mij zo heeft weten te inspireren met De Gasten van Veerle was dan ook geen verrassing. Echter, haar rol als mental coach (of noem het mental inspirator) heb ik die voormiddag voor het eerst mogen ervaren, en dat was absoluut een welkome ontdekking!

Zoals op de website van De Gasten van Veerle te lezen is, is het een totaalconcept dat alle zintuigen zal prikkelen. Ik sluit me hier volledig bij aan. Na de lunch mochten we ook nog een goodiebag in ontvangst nemen, zo ging ik met een fris hoofd, een gevuld hart, een volle maag en een tasje vol herinneringen naar huis. Dank Veerle!

Kijk voor alle data, thema's en prijzen op www.degastenvanveerle.be

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO