Fall readings

Deze 5 boeken zijn ideaal voor de kouder wordende herfstavondjes.


 

Van spannende en meeslepende boeken tot een humoristische verhalenbundel en dé boekentip voor elke mama (in spe), hieronder 5 boeken die absoluut aan te raden zijn voor in bed, bij de haard of tijdens een regenachtige zondag.

De geniale vriendin – Elena Ferrante
Een verhaal over harmonie en afstoting
Lila en Elena wonen met hun families in een volkswijk in het Napels van de jaren ‘50, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.
De Italiaanse schrijfster Elena Ferrante vertelt in dit boek een verhaal van een vriendschap die even sterk om liefde als om rivaliteit draait, heel herkenbaar wanneer het om vrouwenvriendschappen gaat…

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Spannende, meeslepende thriller
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein en ziet elke ochtend vanuit de trein een stel dat op hun terras ontbijt. Op een dag ziet ze iets vreemds… ze stapt ermee naar de politie en raakt hiermee niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?
Een spannend boek dat je gemakkelijk in een avondje kunt weg lezen. Ideale literatuur voor een middagje thuis terwijl de hersftregen tegen de ruiten aantikt.

The Gentlemom – Kirsten Ginckels & Ellen Van den Bouwhuysen
Mama zijn zonder schone schijn
Net als 1 op 6 vrouwen in Vlaanderen kregen de auteurs van dit boek te kampen met een postnatale depressie. Not a pretty picture. Wat mama worden écht met je doet en met je leven zoals je het kende voor de baby, komt meestal met een dikke laag glazuur. De minder fraaie kantjes en de moeilijke momenten, daar praat niemand over. Tenzij jij eerst, dan klapt de rest ook uit de biecht. In dit boek vind je dus geen goedbedoelde raad over het mama-zijn, maar  worden de minder fraaie kantjes beschreven die ook gewoon bij het moederschap horen.
Het Facebookplatform The Gentle Mom kreeg in 2015 een offline gezicht met dit boek waarbij nu (eindelijk!) eens een kant van het moederschap belicht wordt die normaal niet beschreven wordt. Eigenlijk is dit gewoon een must-read voor elke mama (in spe)!

Opstaan, aankleden, niet doodgaan - Hanna Bervoets
In ‘Opstaan, aankleden, niet doodgaan’ zijn de beste columns van de Nederlandse schrijfster en journaliste Hanna Bervoets gebundeld. In het boekje krijg je snelle columns vol humor en inzicht voorgeschoteld, met herkenbare thema’s als vriendschap, ouder worden en identiteit. Maar ook over Instagramverslaving, waarom America’s Next Top Model je leven kan verrijken en over ‘kill & attack dagen’ waarop alles tegenzit.
Zalig boekje waarbij hardop lachen niet vreemd is! Bovendien kun je de columc los van elkaar lezen waardoor je het boek gemakkeljk even opzij kunt leggen.

Mooie meisjes – Karin Slaughter
Spannend leesplezier
Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn…
Wederom een superboek van de bekende thrillerauteur Karin Slaughter. Ik ben fan!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO