Give me a sunkissed body!

Vlekken of strepen zijn verleden tijd met deze zelfbruiner tips.


 

De zomer nadert en velen van jullie zijn wellicht al bezig om hun lichaam beach ready te maken. In de sportschool, maar wellicht ook met wax- en scheerbeurten en in tanning salons. Am I right? Wat dat laatste betreft, het aanbrengen van zelfbruiners kan soms volledig uit de hand lopen met vlekken en strepen op je huid. Hier vind je enkele tips om het bruinen zonder zon te vergemakkelijken.

Kies je favoriet!
Stap 1 bestaat vooral uit het selecteren van het juiste product. Zo zijn er tegenwoordig heel wat zelfbruiners op de markt, van lotions tot sprays en schuimmousses, en dat van verschillende merken en prijsklassen. Weet je niet goed te kiezen? Probeer anders een self tanning product van Lancaster, al jaren mijn favoriet. In een lagere prijsklasse vind je de summerglow body lotions van Dove, ook een aanrader!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Neem een warme douche om de poriën open te zetten en scrub je huid zachtjes in ronddraaiende bewegingen met een goede bodyscrub. Of gebruik een scrubhandschoen in combinatie met je favoriete douchegel. Geef speciale aandacht aan de ruwe plekken van je huid zoals je ellebogen en knieën. Wanneer je in een DIY mood bent, kun je ook zelf een bodyscrub maken. Bijvoorbeeld een suikerscrub: meng hiervoor 3eetlepels olijfolie met 3 eetlepels honing en 2 eetlepels suiker.  

Kneipp – Sugar Body Scrub
The Body Shop – Pink Grapefruit Body Scrub

Smooth skin
Ook een zachte huid is onderdeel van de voorbereidingsfase. Dus scheer, wax of epileer je benen en bikinilijn. Door te scheren verwijder je trouwens ook dode huidcellen, dus dit heeft een dubbel effect. Zorg er vervolgens voor dat je huid goed afgedroogd is en smeer je lichaam in met een goede bodylotion. Hiermee voorkom je dat de lokale, droge plekjes van je huid niet nog meer tanning lotion opnemen dan andere plekjes, met andere woorden: minder kans op donkere vlekken!

It’s all about timing!
Het beste is om je lichaam ’s avonds van een tanningbeurt te voorzien, zodat het goed kan intrekken gedurende de nacht. De vreemde geur die toch vaak gepaard gaat met tanning lotions was je dan in de ochtend weg. Doe voor alle zekerheid geen lichte kleding aan om vlekjes op je kleding te voorkomen.

Het aanbrengen
het is aan te raden om een handschoen aan te doen tijdens het aanbrengen van de tanning lotion. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling en je handen krijgen geen vreemde oranje kleur. Werk in dunne laagjes, met een ‘soft touch’ en in ronddraaiende bewegingen.

Vlekjes en strepen, wat nu?
Uiteraard kunnen ongelukjes gebeuren en kunnen er toch al direct strepen of donkerdere vlekken zichtbaar zijn. Gebruik een watje en citroensap of een beetje ontsmettingsalcohol om de vlekjes weg te werken.

Langer een kleurtje
Nu je een faux tan gecreëerd hebt, is de missie er zo lang van te blijven genieten! Gebruik dus milde zeep en shampoos tijdens het douchen en vermijd scrubbeurten, anders verwijder je jouw summerglow.

Happy Summer!

DEEL DIT BERICHT