Happy feet!

Stappenplan voor een pedicure at home + PediSilk giveaway!


 

Stap 1 : Verwijder nagellak

Nagellak is mooi en eigenlijk een must in de zomer, maar zorgt ervoor dat je nagels worden afgesloten van de lucht. Haal dus de nagellak eraf, gebruik hiervoor een nagellakremover zonder aceton, dat is beter voor je nagels. Laat je nagels minimaal een nachtje zonder nagellak voordat je er weer een nieuwe kleurtje op zet.. Gedurende de herfst/wintertijd kun je best zo weinig mogelijk nagellak gebruiken, dit is beter voor je nagels. 

Stap 2 : Verwijder eelt en harde (zomer)randen

Na de zomer heb je vaak meer last van eelt, veroorzaakt doordat je vaker op blote voeten en slippers hebt gelopen. Tijd om dit te verwijderen zodat je weer zachte voetjes krijgt! Je kunt hiervoor een puimsteen gebruiken, wrijf deze rustig over je eelt. Kijk uit dat je niet te lang doorgaat met het verwijderen, je kunt ook teveel weghalen…

Naast de ‘gewone’ puimsteen en eeltvijl is er ook de PediSilk, een elektrische voetvijl waarmee je gemakkelijk, snel en pijnloos eelt kunt verwijderen. Tevens kun je met de pedicure en manicure accessoires je nagels weer mooi, glanzend en gezond maken.

Wij probeerden de PediSilk zelf uit en zijn overtuigd! Wil jij kans maken om er eentje te winnen, doe dan mee met onze Facebook giveaway! (vanaf maandag 22 augustus 2016)

Stap 3 : Je nagels knippen en vijlen

Knip je teennagels recht af en doe dit niet te kort, zo voorkom je dat je nagels gaan ingroeien. Vervolgens vijl je je nagels mooi glad. Mocht je last hebben van een ingegroeide teennagel, neem dan contact op met een pedicure en ga er vooral niet zelf aan peuteren.

Stap 4 : Een voetbadje

Verwen je voeten met een voetbadje. Doe dit in lauwwarm water (niet te heet) en niet langer dan 10 minuutjes. Je kunt verschillende producten aan het water toevoegen, zoals zeezout, olie of een bruistablet. Indien je last hebt van koude voeten dan helpt een wisselbad goed: steeds afwisselend je voeten dopen in een koud en lauwwarm badje. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding.

Vergeet niet om je voeten goed af te drogen… ook tussen de tenen!

Stap 5 : Smeren en oliën

Smeer je voeten in met een goede voetencrème die bij jouw huid past. Doe dit regelmatig en masseer de crème goed in. Dit zorgt er gelijk voor dat je bloedcirculatie op gang wordt gebracht. Tip: Marie Stella-Maris voetencrème met pepermunt, tijm en natuurlijke oliën.

Behandel vervolgens je nagelriemen met een (amandel)olie zoals die van Orly. Dit houdt je nagelriemen en de huid rondom je nagels zacht.

Last van smelly feet? Dan is T for Toes voetpoeder van Lush Cosmetics zeker een aanrader! Deze gaat stinkende tenen tegen en houdt je voeten fris.

DEEL DIT BERICHT