Huwelijktrends 2016

Guest editor Janina van NINA Weddings vertelt over de huwelijktrends van 2016.


 

Voor onze Wedding Montch March bij Told You So vroegen we aan Janina, oprichter achter NINA Weddings of ze ons wat meer wilde vertellen over dé trends van 2016 in wedding land. Janina is al enkele jaren actief als all around wedding planner en weet als geen ander van elke trouwdag een plaatje te maken. We zijn dan ook heel blij dat ze in haar druk schema even tijd kon vrijmaken voor dit leuke artikel.

Het nieuwe trouwseizoen is weer aangebroken. Het belooft weer een mooi jaar te worden op het gebied van trouwen. Voordat ik begin met deze lijst wil ik je als eerste meegeven dat dit maar trends zijn. Jullie kiezen zelf wat je leuk vindt, en hoeft je uiteraard nergens aan te houden of voor te kiezen. Gebruik dit lijstje huwelijktrends ter inspiratie en maak er wat moois van!

Persoonlijk en intiem
Tegenwoordig kies je heel bewust om te gaan trouwen. Was het vroeger bijna opgelegd door je omgeving, tegenwoordig is het een vrije keuze. De tradities die hoorden bij bruiloften worden dan ook los gelaten. Hoe traditiegetrouw we ook zijn, we willen toch ook steeds meer een persoonlijke trouwdag. We houden niet meer zo vast aan de standaard dagindeling, maar denken vooral na over wat we zelf leuk vinden. Deze bijzondere dag die in het teken staat van jullie liefde wil je het liefst vieren met je liefsten. Geen race tegen de klok en een bomvol programma met 200 handen schudden, maar een invulling die past bij jullie normale levensstijl en jullie als koppel. Voor de één is dat een grootse festival bruiloft, voor de ander is trouwen met een klein clubje vrienden en familie in het buitenland. Je moet je vooral afvragen ‘Wat past er nu echt bij ons?’

Foto: Hanke Arkenbout Photography

De kleuren: lichtblauw en roze
Normaal gesproken kiest Pantone maar 1 trendkleur, dit jaar zijn het er twee! Serenity (een prachtige blauwtint) en Rose quartz (een lieve, roze tint). Apart van elkaar zijn deze Pantone 2016 tinten al mooie kleuren, maar samen vormen ze ook een geweldig team. Het zijn de perfecte kleuren voor op een huwelijksfeest. Pasteltinten doen het altijd goed, maar deze combinatie zien we niet veel. Een zoete combinatie als je het zo hoort, maar met de juiste uitvoering krijg je een heel elegant, romantisch geheel.

Foto: Angela Shae

Backdrop
Je JA-woord zeg je komend jaar met een toffe achtergrond of onder een prieel met bloemen. Gewoon een tafeltje met 2 stoeltjes kan echt niet meer. We willen een prachtige backdrop voor de I do die echt uit het oog springt. Het is dan ook het belangrijkste moment van de dag en met een prachtige backdrop kunnen de foto’s niet anders dan geweldig zijn!

Foto 1: The Hearts Haven / Foto 2: Phil Chester / Foto 3: Danfredo Photos + Films

De drip down cake
De naked cake was afgelopen jaar al een grote hit, maar nu voegen we er nog extra smeuïgheid aan toe: met het glazuur erover heen naar beneden lopend. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke carameltopping! Voeg nog wat bloemen toe en hij is volledig wedding proof. Kies uiteraard voor een bruidstaart die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook nog eens lekker smaakt! 

Foto: NINA weddings

Foodtrucks
Ook deze trend was in 2015 al booming, maar blijft in 2016 zeker ook nog superpopulair onder de bruidsparen. We doen liever niet meer aan buffetten of chique uitgebreid dineren. De foodtrucks nemen het over! Foodtrucks passen goed bij een festival thema, er is voor ieder wat wils en het creëert een heerlijke ongedwongen sfeer.

Crocket Lace
Trouwjurken met een bijzonder detail zijn dit jaar helemaal hot! Een mooie lage rug (in combinatie met een mooi rugjuweel), kleine mouwtjes, handgeborduurde steentjes of een bijzondere stof en kleur. De bohemian trouwjurken maken hun entree. We zien vooral veel slanke silhouetten gemaakt uit gehaakt kant. 

Foto 1: Daughters of Simone / Foto 2: Gibson Bespoke/ Foto 3:

Licht en letters
Lichtjes en kleine lampjes of kaarsjes zijn romantisch, dat weet iedereen. In 2016 is het erg populair om de trouwlocatie waar jullie willen trouwen helemaal te laten versieren met honderden kleine lampjes. Lampjes langs de wandelpaden, lampjes aan de muren, boven de tafel, ga zo maar door. Het afgelopen jaar zagen we hier en daar al wat letters voorbij komen, maar dit jaar komen we er echt niet meer onderuit. De lichtgevende letters, of ook wel marquee letters, zijn een grote hit. Ze zijn dan ook ontzettend tof!

Foto 1: Erin Jean Photography / Foto 2: 100 Layer Cake

Voilà, dit zijn volgens mij de trends voor het komend jaar. Vergeet vooral niet te genieten van jullie dag en te kiezen voor een trouwdag die helemaal bij jullie past!

Zijn jullie benieuwd naar meer? Volg dan zeker NINA Weddings op social media voor een dagelijkse dosis wedding inspiration!
Instagram
Facebook
Pinterest

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + YES, I DO!