The Fashion Panda

Inspirational woman: Ambra Deneckere

Maak kennis met gezicht achter de fashionblog The Fashion Panda.


 

Ambra Deneckere is een 25-jarige fashion blogger uit Roeselare, heeft Toerisme & Interieur gestudeerd en werkt momenteel als bediende in het familiebedrijf van haar vader. Naast het bloggen reist ze graag, houdt ze ervan om met haar vriendinnen op stap te gaan en staat ze regelmatig in de boksring!

Kun je iets vertellen over je blog en waarom je deze gestart bent?
Ik ben The Fashion Panda in de eerste plaats voor mezelf gestart. Ik volgde al verschillende blogs en het begon te kriebelen om een kleine online diary te creëren van mijn eigen leven en interesses. Ook voor later, want ik verlang er nu al naar om binnen een paar jaar terug te kijken naar mijn online archief van leuke herinneringen!

Wanneer ben je begonnen met The Fashion Panda?
Ik heb eerst een klein jaar een testje gedaan, dat was een kleine blog waarmee ik kennis leerde maken met alles rondom het bloggen. In februari 2014 is dan mijn vernieuwde blog The Fashion Panda gelanceerd en sindsdien is het voor echt!

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Dit vond ik het moeilijkst van allemaal! Een naam vinden voor je blog. Ik heb veel ideeën ingetikt maar telkens waren die al bezet of zeer gelijkaardig. Mijn vriend zegt soms tegen mij “Ambra, panda”, wat maakte dat ik toen gekozen heb voor The Fashion Panda, gelukkig was deze domeinnaam nog vrij.

Wat voor artikelen deel je op The Fashion Panda?
Outfit posts waarmee ik anderen hoop te inspireren voor als je geen idee hebt wat je moet aantrekken op een off-day. Daarnaast deel ik graag nieuwe ontwerpers die ik ontdekt heb en die de moeite zijn te leren kennen. En steeds vaker neem ik mijn lezers mee op mijn reizen, aan de hand van foto’s en in de toekomst meer en meer door middel van video’s. Het belangrijkste blijft voor mij om mijn lezers een goed gevoel te geven, een lach op hun gezicht te bezorgen en gezamenlijke interesses te delen.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Ik hou van verschillende stijlen, dus het is een kleine mix. Maar als ik het zou moeten omschrijven dan is het casual en easy, wel altijd met een classic touch. Tijdloze items zijn een must, soms girly en in de zomer het liefst denim en shirts. Waar ik enorm van hou zijn leren jackets, dus hier en daar ook een beetje Rock ’n Roll stijl!  

Wat zijn volgens jou de trends voor komend seizoen?
Prints: zowel van bloemen tot strepen, een beetje retrovibes ook
Kleur: Pink
Nog steeds een beetje de military look
Peeping, hier en daar gaatjes, denk aan ripped jeans
Denim en leuke details, zoals een grote zipper

Waar shop je zelf het liefst?
Ik shop het liefst in het buitenland, in grote steden als Parijs en Milaan. Het aanbod is er zoveel groter! En de laatste tijd koop ik ook erg veel online, hier weer hetzelfde: het aanbod is enorm groot en je vindt er alles terug.

Welke bloggers inspireren jou?
Kristina Bazan van Kayture, haar stijl spreekt me enorm aan.
Chiara Ferragni van The Blonde Salad, ik denk dat iedereen haar kent, she’s the Queen of Blogging!
Gary Pepper omdat zij de mooiste foto’s deelt op haar blog Gary Pepper Girl.

Hoe zie je je blog over 3 jaar?
Ik hoop dat The Fashion Panda blijft groeien en evolueren waardoor ik er misschien meer kan uithalen, zoals leuke samenwerkingen. Maar vooral het even graag doen als dat ik nu doe en mensen blijven inspireren en leuke weetjes delen. 

Wat is je favoriete quote?
‘If you never try you will never know’

Favoriete shopping city?
Parijs & Milaan

Wat is jouw Fashion Faux Pas?
Skatebroek van Carhartt die veel te groot was 

Welk item staat er bovenaan op jouw fashion wish list?
Een Hermès Kellybag zou ik zeer graag hebben en een Chanel jacket

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items pak je dan sowieso mee?
Ooh moeilijk, maar ik denk dat ik mijn Chanel handtas in mijn Givenchy handtas steek, deze twee tezamen meepak met mijn Hermes Collier de Chien armband en als laatste mijn Burberry trenchcoat.

Welk social media kanaal zet je het liefst in voor je blog?
Ik gebruik enorm graag Instagram, zo verslavend!

Wat zijn jouw tips voor beginnende bloggers?
Ga er gewoon voor, doe wat je leuk vindt en volg je hart. Gebruik zeker en vast social media om je blogposts te promoten en bezoek ook andere leuke blogs als inspiratie.
 

Volg jij The Fashion Panda al?
Website
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
YouTube

Lijkt het jou ook tof om met jouw inspirerende blog, bedrijf of verhaal op TOLD YOU SO te komen?
Mail ons dan en wellicht sta jij volgende maand in the picture met een interview op ons platform! hello@toldyouso.be

DEEL DIT BERICHT