Inspirational woman: Anisa Spiessens

Maak kennis met het gezicht achter To Remember en Het Netwerk Atelier.


 

Hi Anisa, kun je een korte intro geven van jezelf? Hi! Ik ben Anisa. Ik woon in het gezellige Bornem, 22 levensjaren jong, madly in love op mijn verloofde Abdul en onlangs afgestudeerd aan de opleiding Grafische en Digitale Media. Ik droomde er al jaren van een eigen zaak te starten waarin ik dagelijks met mijn passies kon bezig zijn. Na lang uitkijken startte ik in oktober mijn eigen creatieve studio To Remember. Ik maak graag mooie dingen in welke vorm dan ook. Zo focus ik me niet alleen op het vieren van ieder moment in het leven maar toon ik naast styling en grafisch ontwerp ook graag mijn liefde voor stationery, lekker eten en natuurlijk mijn grote passie voor interieur.

When I’m not in my home office... Dan vind je me vast en zeker in een leuk eettentje met mijn verloofde of vriendinnen, drink ik heerlijke (ijs)theetjes,  shop ik mooie spulletjes voor in huis, word ik geïnspireerd door etalages en hotels, zoek ik naar nieuwe plekjes en producten en stop ik tussendoor graag nog eens voor verse bloemen en het perfecte fotomoment.

Wat heeft To Remember precies te bieden? We specialiseren ons voornamelijk in grafisch ontwerp, stationery en styling. Om een totaalplaatje te kunnen aanbieden nemen we ook fotografie projecten aan. Hiervoor doe ik steeds beroep op Dilara Avci, een fotografe in hart en nieren. We kennen elkaar al sinds kleins af aan maar ontdekten enkele maanden geleden pas (nadat ze kwam shooten op mijn verlovingsfeest) onze gemeenschappelijke passie voor de mooie dingen in het leven.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt mogen meemaken met To Remember? Hoewel ik pas enkele maanden geleden gestart ben was het zomeravondbuffet dat ik afgelopen zomer organiseerde toch wel de echte start van To Remember. Dit is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden in onze familie. Al enkele zomers op rij komt dan de hele familie langs, helemaal gekleed volgens de dresscode en geniet iedereen van een heerlijk buffet in een prachtig gestylde tuin. Deze zomer koos ik voor het thema botanical Ibiza. Witte vlaggetjes, een heerlijk zonnetje, gezellige lichtjes, een lange tafel met bloemetjes en ananassen, gestreepte theedoeken als servet, hangmatten én zelfs een buitencinema! Zalig was dat.

Wat is volgens jou een #girlboss? Een girlboss is voor mij een gedreven iemand dat helemaal gaat waarvoor ze staat, haar talenten benut, zichzelf iedere keer weer opnieuw uitdaagt en gelooft in haar eigen kunnen. Ik zie het als een vrouw dat op zoek is naar haar eigen succes op professioneel vlak en hier ook keihard voor werkt. Daarnaast streeft een girlboss er ook naar de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Amen to that!

Wat zijn voor jou de beste adviezen om als #girlboss te kunnen overleven? Oftewel… heb je tips voor startende ondernemers? Hihi, ikzelf ben ook nog een startende ondernemer dus veel tips heb ik nog niet. Voor mij helpt het wel dat ik nog thuis woon, dan is de financiële druk alvast minder. Verder kan ik gewoon zeggen gaan met die banaan! Dream big en geloof in jezelf en in je eigen kunnen. Een eigen zaak opstarten is hard werken maar er is niets leukers dan dagelijks te doen wat je het allerliefste doet.

Kun je iets meer vertellen over Het Netwerk Atelier? Wat is het precies en voor wie? Enkele weken geleden kwam ik op het idee om zelf een netwerkevent te organiseren. Eentje waar allerlei creatieve girlbosses en gelijkgezinden bij elkaar komen en tips en tricks delen. Maar ook om vriendschappen op te bouwen en de eerste zaadjes te leggen voor toekomstige samenwerkingen. We volgen onze collega’s namelijk allemaal via social media maar toch blijft het verlangen naar offline aanwezigheid groot. Zo is dan ook Het Netwerk Atelier ontstaan. Een ontspannen middag met een heerlijke lunch op een inspirerende en mooie locatie. De allereerste editie vindt plaats op 25 februari op een van de mooie locaties van Cityworkers Antwerp.

Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten van Het Netwerk Atelier en To Remember? Mijn grootste droom is om deze zaak succesvol te maken en hier dagdagelijks mee bezig te zijn. De komende maanden ga ik me dus vooral focussen op het verder ontplooien van To Remember. Er komen leuke projectjes aan (onder andere het organiseren van mijn eigen huwelijk) en daarnaast begin ik binnenkort ook met een eigen blog op de website. Een blog waarin al mijn passies aan bod zullen komen: lifestyle, grafisch ontwerp, interieur en styling, lekker adresjes en receptjes en natuurlijk de projecten waaraan ik werk. Voor Het Netwerk Atelier hebben we trouwens een goede hoop op een tweede editie.

Heb je zelf blogs of platforms die je inspirerend vindt? Goh, dat is een moeilijke. Ik kom op heel veel blogs terecht maar diegene waar ik regelmatig op terugkom? Dat is bijvoorbeeld De Huismuts. Erg leuk om haar te volgen, zowel haar blog als haar vlogs. De onderwerpen die ze aankaart zijn trouwens heel veelzijdig en inspirerend. Van travel en lifestyle tot interieur en fashion tot tips voor mommy’s (to be). Een ander leuk platform is Mañana Mañana. Dat is een online creatief clubhuis waar je leuke stationery kan shoppen (I loooove stationery!) en waar je ook leuke en veelzijdige blogberichten terugvindt. Een andere leuke blog (en Instagrampagina) om te volgen is van Jasmine Dowling. Haar foto’s zijn geweldig!

Zijn er ook offline magazines of plekken waar je zelf inspiratie vandaan haalt? Jazeker! Ik hou enorm van Flow Magazine, vooral door de goodies die je erin terugvindt en de variatie van fantastische papiersoorten. VT Wonen is ook zo een magazine dat ik regelmatig aankoop. Gewoon omdat je hier zoveel inspiratie uit kan halen. Vaak knip ik uit deze magazines leuke plaatjes voor moodboards van nieuwe projecten. Waar ik ook veel inspiratie uit kan halen zijn woonbeurzen en weekendjes weg. Unieke hotelletjes met prachtige lobby’s, leuke boetiekjes en etalages, gezellige restaurantjes,…

En wat je hometown Bornem betreft, kun je ons wellicht wat tips geven? Bornem is een enorm gezellig en bruisend dorp. Ben je ooit in de buurt ga dan zeker eens langs JAM. Een ontbijt en lunchtentje met een Scandinavisch interieur waar je hele lekkere broodjes en wraps kan eten. Het focaccia broodje en de homemade ice-tea is trouwens een aanrader!

Een plekje waar ik ook graag even naartoe rij is Cremerie Francois in Sint-Niklaas. Oh my, de ijsjes daar zijn de beste die je ooit hebt gegeten! Andere echte aanraders, in Antwerpen, is Barchel en Hümm. Beide hele mooie locaties waar je heerlijk kan lunchen! Ik vind overigens de combinatie interieur – food en goed kunnen zitten erg belangrijk!

Heb je een favoriete quote? “Dreaming, after all, is a form of planning.” ― Gloria Steinem. Hier geloof ik heel sterk in!

Wat is jouw guilty pleasure? Frietjes met stoofvlees en moelleux au chocolat. Mmmh!

Als je huis in brand zou vliegen, en je moet direct vluchten uit huis… Welke 3 items pak je absoluut nog snel mee? Mijn laptop, mijn iPhone en mijn harde schijf. Is het duidelijk dat ik absoluut geen bestanden wil verliezen!?

Graag kiezen!
Serif of Sans serif?
Serif
Zwart of kleurrijk? Kleurrijk
Jeans of kleedje? Jeans
Sneakers of high heels? Sneakers
Zomer of Winter? Zomer
Koffie of thee? Thee
Restaurant of dinner at home? Restaurant
Instagram of Pinterest? Instagram
Online of offline? Online
Elle of Vogue? Elle
Zoetigheid of zoute snacks? Afwisseling van de twee, haha! Beginnen met ijspralines en eindigen met nachos, mmmh!
 

Volg je Anisa & To Remember al?
Instagram
Facebook Pinterest

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS