Brenda Scholtes

Inspirational woman: Brenda Scholtes

Maak kennis met Brenda die naast mama ook fotografe, lifestyle blogger én webshopeigenares is!


 

Graag stel ik de 29-jarige Brenda Scholtes aan jullie voor. Ze woont in ’s-Gravenzande, het westen van Nederland. Naast mama van zoontje Javi is Brenda altijd creatief bezig met alles in en rond haar interieur. Zo snuffelt ze graag rond bij woonwinkels, krijgt haar huis regelmatig een make-over en heeft ze een eigen woonaccessoirelijn gecreëerd onder de naam Studio Brenstijl.

Kun je iets vertellen over je werk voor Studio Brenstijl, wat doe je allemaal precies?
Ik maak en verkoop zelf woonaccessoires, geïnspireerd op het Scandinavische Design. De kleuren die ik gebruik zijn heel neutraal, zwart-wit en hout. Paperbags, woonkettingen, en daarnaast nog wat andere accessoires. De genoemde zijn echt een ware hit! Daarnaast ben ik fotografe, ik doe lifestyle shoots, maar fotografeer ook graag op het gebied van wonen. En ik hou zelf een blog bij op mijn website.

Hoe zou je je fotografie omschrijven? Heb je een bepaalde stijl?
Ik denk niet dat ik een bepaalde stijl heb, het is gewoon mijn eigen (bren)stijl! Dat hoor ik ook vaak van klanten, dat ik echt mijn stijltje heb en die stijl spreekt mijn klantenkring aan.

Heb je bepaalde fotografen die jou inspireren?
Zelf ben ik niet iemand van de namen, ik zie veel en kom veel tegen online. Het is toch een bepaalde stijl die ik mooi vind en ook zelf probeer toe te passen. Spontane foto’s en portretten waarop je ziet dat mensen zichzelf zijn, dat vind ik belangrijk.

Hoe kom je op inspiratie voor de creatie van je eigen woonaccessoirelijn?
Vooral door te kijken om je heen, wat is ‘in’ op woongebied. Toch wil ik ook bij mezelf blijven en kijken naar wat ik mooi vind. Gooi dat in de mix en je krijgt de woonaccessoires die ik verkoop. Soms lijken ze al bestaand, zoals de woonketting met kaarsen. Het leek mij juist stabieler om deze voor waxinelichtjes te hebben, toen werd de ‘Kandelkraal’ geboren.

Heb je bepaalde merken, stijlen of websites die jou inspireren op het gebied van wonen?
Er zijn wel merken die ik echt mooi vind zoals Ferm Living, Hay en Madame Stolz. Juist de meest simpele ontwerpen vind ik mooi . En ja, Scandinavische interieurs vind ik prachtig, zo simpel en clean! Veel natuur producten, dat vind ik mooi.

Je hebt zelf een kindje, wat betekent het moederschap voor jou?
Dat is natuurlijk alles! Je hebt je handen er vol aan, en altijd ben je druk, zeker in combinatie met mijn eigen webshop/fotografie. En dan vind ik het ook weer een uitdaging om mijn interieur juist zo leuk en fijn mogelijk te houden, ook met een kleintje in huis. Maar echt, het is heerlijk, het geeft me juist ook weer inspiratie!

Heeft het moederschap je veranderd ten aanzien van je creatieve uitspattingen?
Als ik terugkijk naar voorheen, dan is dat echt veranderd. Creativiteit heb ik altijd al gehad, maar er echt mee bezig zijn en het echt doen, dat deed ik voorheen juist minder. Toen ik mijn baan verliet omdat die in combinatie met moeder zijn niet meer kon samengaan, begon het te kriebelen. Je moet toch een inkomen zien te vinden. Daar word je al creatief in, en dan ga je eens iets proberen. En het sloeg behoorlijk aan toen ik met de paperbags begon. Eigenlijk wel een droom die uitkomt zoals het nu loopt. Ik realiseer me het soms te weinig dat ik echt iets doe wat ik zelf heb gecreëerd en ook echt leuk vind!

Welke 3 webshops raad je iedere mama aan voor kinderkleding en/of -accessoires?
De 3 die ik ga opnoemen zijn eigenlijk niet zo spannend. Je wilt toch leuke en stoere kleding, en alles met een kleine is al duur genoeg, ze blijven groeien. Wat overigens wel weer een goede reden is om nieuwe kleding te kopen natuurlijk, en dat doe ik dan ook vaak bij ZARA. Die staat toch wel op nummer 1. Daarnaast H&M en verder is het gewoon Hema. En dan is het een kwestie van alles leuk combineren en het liefst zo stoer mogelijk.

Zijn er bepaalde mommy bloggers die jou inspireren?
Nee eigenlijk niet, ik volg er weinig tot geen. Op Instagram heb ik wel weer veel mama’s die ik volg, daar inspireer je vooral elkaar.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Stoer. Ik hou niet van meisjesachtig. Ben ook niet echt van de kleuren, ook al heb ik wel kleur in mijn kast, het is vaak altijd gecombineerd met zwart. Ik hou van zwart. Zwart en leer. Daarnaast zijn simpele kledingstukken toch altijd favoriet, maar ik wil outfits wel iets ‘spannends’ geven, of aparts. Maar het moet wel stoer blijven.

Wat is je slechtste fashion aankoop ooit?
Ik hou het op een jurkje uit Barcelona een jaar of 5 geleden. Totaal niet mij. Kleurrijk en meisjesachtig. What was I thinking!

Waar shop je het liefst?
Stad: Haarlem, Antwerpen en Barcelona
Winkels: VILA, Vero Moda, Zara en H&M
Woonwinkel: Loods5.
I go the easy way.

Wat is je favoriete quote?
Grow up, but don’t grow old’ Al jarenlang mijn favoriete quote. Blijft altijd een reminder, om gewoon lekker (gek) te zijn en te blijven wie je bent, en dat je niet altijd zo ‘volwassen’ hoeft te zijn. In mijn shop is deze quote op een poster verkrijgbaar.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Kind, man en Camera. (Ja, kind en man horen uiteraard bij deze ‘items’!)

Hoe zie je jezelf over 3 jaar?
Persoonlijk kijk ik eigenlijk totaal niet zo ver vooruit. Leef echt met de dag en kijk niet echt verder dan een week. Ik zie mezelf over 3 jaar vooral graag gelukkig met mijn gezinnetje, en ik hoop dat ik toch wel een eind ben gekomen met Studio Brenstijl, misschien een eigen pandje in de toekomst?

Welk social media kanaal zet je het liefst in voor je werk?
Facebook & Instagram. Ze zijn fijn, iedereen heeft het, en je bereikt veel mensen.

Wat zijn jouw tips voor beginnende creatievelingen?
Heb je een idee, en begint het te kriebelen: gewoon proberen! Als je het niet probeert, weet je het niet!

WINACTIE: ga nu naar ons Instagram kanaal en maak kans op een paperbag van Studio Brenstijl!
 

Volg jij Brenda/Studio Brenstijl al?
Website
Twitter
Instagram
Facebook
Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS