Inspirational woman: Charlotte De Vos

Maak kennis met het gezicht achter Lucky Rocks!


 

Hi Charlotte, kun je een korte intro geven van jezelf?
Ik ben Charlotte De Vos, 33 jaar, getrouwd en woonachtig te Antwerpen. Gedurende 14 jaar was ik tophockeyer en aanvoerder van de Nationale Hockeyploeg (de Red Panthers). Het was een fantastische tijd met als hoogtepunt onze deelname aan de Olympische Spelen in London. Twee jaar geleden zette ik een punt achter mijn topsportcarrière. En ook al was ik er zeker van dat het mij niet zou overkomen, ben ik in een soort zwart gat gevallen. Ik had geen flauw idee wat ik graag wilde gaan doen…

Zeven jaar geleden startte ik samen met mijn broer een IT-bedrijf, we ontwikkelden software voor sportclubs, maar IT was eigenlijk echt niet mijn ding. Door veel te lezen, te schrijven en te spreken met mensen leerde ik mezelf beter kennen. Ik ontdekte ook yoga, iets wat ik tegenwoordig bijna dagelijks doe en waaruit ik enorm veel rust en energie haal. Ik kwam ook in aanraking met edelstenen en raakte erdoor gefascineerd. Edelstenen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar iedere steen heeft een betekenis en een specifieke werking voor lichaam en geest. Daarnaast vind ik het super om mensen te motiveren en te ondersteunen om hun droom te bereiken. Ik volgde een aantal opleidingen en nu geef ik af en toe mental coachings, voornamelijk voor sporters.    

Wat zijn Lucky Rocks?
Lucky Rocks (LR) zijn edelstenen die je als geschenk aan een vriend(in) of dierbare geeft om iemand geluk toe te wensen. Of als cadeautje voor jezelf. Via de webshop kies je een LR met de betekenis of eigenschap die past bij de persoon aan wie je hem wilt geven. De LR wordt geleverd in een mooi doosje en met extra postkaartje waar je een persoonlijke boodschap op kunt schrijven. En dan moet je hem natuurlijk nog geven aan de gelukkige ontvanger!

De LR is in verschillende toepassingen verkrijgbaar: als halsketting, sleutelhanger of shoe candy.

Hoe ben je op het idee gekomen om Lucky Rocks te starten?
Het idee van Lucky Rocks is ontstaan vanuit mijn passie voor edelstenen en mijn missie om mensen te inspireren om hun eigen talenten te ontplooien en te durven zijn wie ze zijn. Iedereen is uniek. Vaak durven we ons niet te tonen aan de wereld uit angst of bij gebrek aan zelfvertrouwen. Of hebben we geen flauw idee waar we in uitblinken. Een duwtje in de rug van vrienden en geliefden kan van onschatbare waarde zijn. In onze “online” maatschappij krijgen we likes op Facebook of Instagram, maar een LR geven is heel persoonlijk en tastbaar.  

Waar komen de edelstenen vandaan?
De edelstenen komen uit alle uithoeken van de wereld, echt fascinerend. Zo komt de citrien uit Brazilië,  Sneeuwkwarts uit Zuid-Afrika,  Aquamarijn uit Angola. Verder komen onze Lucky Rocks uit Nieuw-Zeeland, Botswana, Argentinië, Afghanistan, India, Namibië, Amerika, Roemenië en Angola. Voor Lucky Rocks werk ik uitsluitend samen met leveranciers die edelstenen aanbieden die op een ethische manier worden ontgonnen, ook daar staat Lucky Rocks voor!

Bij Lucky Rocks horen bijzondere verhalen, delen ‘happy customers’ wel eens hun verhalen met jou, en zo ja, welke is je het meeste bijgebleven?
Zeker! En dat vind ik een van de leukste dingen van Lucky Rocks. Je hoort vaak heel mooie verhalen en van sommige reacties word ik best emotioneel. Zo was er een meisje die een  Lucky Rock cadeau had gekregen van een goede vriendin. Ze maakte een lastige periode door en was zo blij met haar Lucky Rock dat ze een half uur heeft gehuild en mij nadien een persoonlijk berichtje op Facebook heeft gestuurd om mij te bedanken voor mijn mooie concept. Daar krijg ik het warm van!

Wat is jouw missie met Lucky Rocks?
De missie van Lucky Rocks is om mensen te inspireren, om elkaar geluk of succes toe te wensen. Dit kan zijn om iemand te ondersteunen tijdens een moeilijke periode, of om te tonen dat je in iemand gelooft. Uiteindelijk draait het erom dat we ons gesteund voelen en daardoor onszelf durven te zijn. En ik ben ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen! Gelukkige mensen maken een mooiere wereld.

Welk (bekend) persoon zou jij graag een Lucky Rock willen geven en om welke reden?
Justin Bieber.. haha! Ik ben onlangs naar zijn concert gegaan en had een LR meegenomen met een persoonlijke boodschap erbij. Ik dacht: ‘Wie niet waagt, wie niet wint.’ Jammer genoeg is mijn doosje naast het podium beland. Ik ben er zeker van dat de Onyx Shoe Candy hem heel goed had gestaan!

Je hebt meegedaan aan Eeuwige Roem (TV-programma op Vier, red.) hoe kijk je terug op dit avontuur?
Mijn deelname aan Eeuwige Roem was zo uniek! Ik ben enorm blij dat ik hieraan heb deelgenomen. Gedurende 2 weken zaten we in een huis in Kroatië met 12 ex-topsporters. We moesten het tegen elkaar opnemen tijdens proeven, en de verliezer van elke aflevering viel af en moest naar huis. Ik hou van avontuur, nieuwe mensen, sporten en spelletjes spelen dus het concept was op mijn lijf geschreven. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en heb er enorm hard van genoten. Ik zou elke topsporter aanraden om te stoppen met sporten om hieraan deel te kunnen nemen!

Had je tijdens Eeuwige Roem een Lucky Rock kunnen gebruiken?
Ik had tijdens de opnames mijn concept nog niet gelanceerd, maar ik had mijn eigen Lucky Rocks altijd bij me. Ik vond het best spannend om mee te doen aan een tv-programma omdat je weet dat er zoveel mensen naar je kijken op tv. Daarom droeg ik een aardbeienkwarts, om mezelf eraan te herinneren dat ik mezelf mag zijn en goed ben zoals ik ben. Melig hé.. maar het heeft me wel geholpen!

Heb je zelf een moment in je leven gekend waarbij je geïnspireerd bent geraakt doordat iemand je een attentie of enkele wijze woorden meegaf?
Zeker, tijdens mijn sportcarrière hadden wij vaak mental coaching sessies met de hele ploeg of individueel. Zo’n sessie gaf me altijd een extra boost en meestal was ik helemaal opgeladen voor de wedstrijd. Dat heeft altijd heel veel impact op me gehad en ons als ploeg ook echt beter gemaakt.

Wie (of wat) inspireert jou?
Er zijn enorm veel mensen en dingen die mij dagelijks inspireren. Als iemand iets vertelt met passie of doet vanuit zijn hart, dan geraak ik snel geïnspireerd. Dat kan door muziek zijn, een boek, een goed gesprek of een goed feestje!

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn man, snel wat foto’s van vroeger en mijn Iphone.

Wat is je favoriete quote?
I love quotes. Eentje geven is te moeilijk...In mijn toilet heb ik de quote ‘Be You’ ingekaderd en opgehangen. Kort maar krachtig, maar wel mijn levensmotto op dit moment, denk ik.

Heb je een boek dat je graag zou willen aanraden te gaan lezen?
Het boek dat ik een echte aanrader vind is Lovefulness van Isha Judd.

Favoriete stad om op citytrip te gaan?
Kopenhagen. Ik ben er nog maar 1 keertje geweest maar wil er zeker nog eens naartoe.

Je woont in Antwerpen, kun je ons enkele tips geven over:
Je favoriete koffiebar? Broer Bretel
Favoriete restaurant? Chez Fred, altijd gezellig en lekker eten.
Favoriete winkel? Misschien raar, maar dat heb ik niet. YOUR vind ik wel leuk omdat je er van alles vindt.

Als je moet kiezen…
Ochtend of avond? Avond
Online of offline? Offline
Volle maan of halve maan? Volle maan
Koffie of thee? Koffie
Sneakers of pumps? Sneakers
Zomer of winter? Zomer
Restaurant of sushi at home? Restaurant
Flatsen of slaan? Slaan
Backhand of forehand? Backhand
Diamantzit of Lotushouding? Lotus
Lucky Rocks om je nek of aan je schoen? Combinatie van beide!

Volg jij Charlotte en haar Lucky Rocks avontuur al?
www.lucky-rocks.com

Instagram 
Facebook
Pinterest

Namens Charlotte mochten we 2 Lucky Rocks weggeven op Facebook en Instagram. Our lucky winners are... Ellen Schoeters (FB) en Kevin & Noé van @knyogalife (IG), proficiat! Sturen jullie even een mailtje naar hello@toldyouso.be? Merci iedereen voor zijn/haar deelname!

De 2 winnaars zijn aselect gekozen. Over de uitslag van deze giveaway is geen correspendentie mogelijk.

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS