Inspirational woman: Elfi De Bruyn

Kleurrijk en vrolijk, dat is Elfi De Bruyn! Let's meet this inspirational woman!


 

Kun je een korte intro geven van jezelf?
Ik ben Elfi De Bruyn, 4 april word ik 30 (#oudetaart) Haha, nee hoor, want hoe ouder ik word, hoe leuker ik het leven begin te vinden. Minder bullshit, meer waardevolle dingen dat is zowat mijn levensmotto geworden of dat krijg je er gratis en voor niets bij als je de 3 nadert volgens mij!

Ik woon in Gent, ben afkomstig uit Antwerpen (Kontich City). Ik hou van de kleine dingen in het leven. Letterlijk: mini- paardjes maar vooral figuurlijk: de kleine dingen zoals een lief gebaar, een glimlach, een verrassing, geven, vriendschap, de liefde leren ontdekken, dankbaar zijn op momenten dat het wat moeilijker gaat omdat die kansen er ook moeten zijn om dichter bij jezelf te geraken of die extra push om door te zetten. Mocht ik een jobomschrijving kunnen kiezen was het ongetwijfeld: MAGIC MAKER. Ik hou ervan om te dromen en die dromen ook na te streven. Als mensen me vragen wat mijn job is vind ik het moeilijk om hierop te reageren want ik doe gewoon wat ik graag doe: schrijven, mezelf uitdagen, creatief ontwikkelen,... mijn job is net daarom ook mijn grootste hobby. Daarnaast houd ik ervan om bij te praten met vriendinnen, koffietjes te gaan drinken en verhalen te delen, op roadtrip te vertrekken of toch het idee ervan. Ontdekken! Ik ga ook graag naar musicals kijken. Op restaurant. En geniet van een stukje chocolade en een lepel peanut butter: die twee combineren is echt hemels!

Kun je iets vertellen over je ervaring als nagelartieste?
Mijn liefde voor nail art ontstond in Thailand. Ik werkte er als vrijwilliger en ontdekte al gauw de kleine standjes in grote shoppingmalls daar. Meisjes versierden er nagels met kleurrijke bloemen (traditie). Terug in België ben ik een opleiding gelnagels gaan volgen. Ik versierde al snel mijn nagels in kawaïstijl maar had niet echt een publiek die dat zelf wenste op hun nagels. Ik had vooral fun met het versieren van mijn eigen nagels. Ik postte hier en daar wat op mijn blog en ging na twee jaar overschakelen naar nagellak. Meer en meer kwam er interesse van meisjes om eens zelf aan de slag te gaan, al waren mijn ontwerpjes nog 'te' gek: ijssnoepjes, donuts,... vaak snoeperige nail art en dus iets te speciaal voor de Belgische meiden maar het zorgde wel voor een instant smile. Op een dag werd ik wakker en wist ik dat nail art echt wel hot en happening ging worden op de Belgische markt. Het was een kwestie van tijd. En durven: dat ook wel een beetje. Nu zie ik toch meer en meer kleur op de nagels van meiden en dat doet me dan ook echt veel plezier. Ondertussen schreef ik twee nail art boeken en werd het eerste basis boek een echt succes. Wat ook weer bewijst dat in België meer en meer meiden op ontdekking gaan naar wat ze nu leuk vinden. Kan ik alleen maar toejuichen!

Kun je kort iets vertellen over je 2 boeken?
Het eerste boek is een basis boek geworden: van nagelverzorging tot de eerste (vrolijke) stappen naar nail art. Zelf nagelstickers maken met huishoudfolie en juwelen pimpen met nagellak: het is allemaal onderdeel van die ontdekkingstocht van nagellak. Want je kan echt meer (en simpele dingen) toveren met nagellak. Happy Nails 2 gaat dan weer een stapje verder en is meer een persoonlijk verhaal geworden. Ik betrek mijn wereld in dit boek, ik geef persoonlijke tips en een kijkje in mijn kleurrijke wereldje. Ik probeer vooral jonge meiden te laten ontdekken dat het vooral om het plezier ervan te doen is en het ontdekken wie jij bent. Be happy, be YOU is dan ook mijn motto van deze twee boeken. In het tweede boek mag het ook al wat gekker. Pizzanagels, vlinders, ... zelfs legoblokjes op nagels: het kan! Al hoeft dat niet hetgene te zijn wat jij leuk vindt. Er staan genoeg technieken in waarmee je aan de slag kan om het persoonlijk te maken. Jij kiest de kleuren en het eindresultaat: instant smile! Vooral de positieve boodschap wilde ik overbrengen met deze boeken.

Hoe zie je je eigen nagels het liefst?
Hangt er echt vanaf in welke stemming ik ben. Liefst versier ik ze met glitters! Of een leuke nail art print maar ik merk ook dat ik het vaak: hoe simpeler, hoe liever aanpak. Daarom dat ik echt in het tweede boek aandacht heb besteed aan makkelijke technieken die iedereen kan toepassen en een eigen touch aan kan geven. Werk je design af met glitters: up to you! Het zijn vooral de juiste kleurencombo's die het 'm doen en het liefst zie ik dus vooral kleur op mijn nagels. Al had ik vorige week ook een mooi zwart op mijn nagels (zonder meer) en vond ik het op dat moment ook lekker stoer staan! Het moet vooral fun blijven. Om snel en makkelijk een leuk design aan te brengen heb ik nu de happy decals ontworpen: een soort water tattoo nailsticker. Je nagels een lakje geven, stickers even in het water houden en je kan ze rechtstreeks over de nagel glijden - top coat erover en klaar! Zo makkelijk en echt de leukste dingen op je nagels!

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Haha, ik vind het altijd grappig als mensen over mijn stijl beginnen want ik neem vaak letterlijk het bovenste stuk van de stapel of dat wat ik het eerst zie ’s morgens, uh-um! Ik zou graag wat meer in detail willen gaan: een leuk juweeltje,... ik heb die dingen wel maar besteed er niet zoveel aandacht aan, terwijl ik juist hou van dat complete plaatje. Misschien dat mijn nagels of sneakers voor mij al een soort van uitdrukking zijn en dat ik dan de rest wat achterwege laat maar het is zeker iets waar ik meer en meer aandacht aan wil besteden. Het 'comfort-gehalte' mag aanwezig zijn, maar ik heb nogal snel de neiging om ernaar te grijpen. Note to myself dus!

Wat zijn volgens jou de nageltrends voor komend seizoen?
Komend seizoen zien we veel nude, maar ook kleur: vooral knaloranje en felroze zullen de show stelen. Ook de combinatie van die twee kleuren op je nagels. Tropische kleurtjes zullen we altijd te zien krijgen tijdens de zomer maar deze twee hebben toch net dat tikkeltje voorsprong. Wie houdt van sober gaat voor nude met metallic effect of werkt opnieuw af met glitters.

In welke Europees land verzorgen vrouwen hun nagels het best, denk je?
Haha oei, geen idee eigenlijk!

Wat is de beste tip voor vrouwen die graag zelf nail art willen toepassen maar 2 linkerhanden hebben?
Houd het simpel! Blijf er plezier in hebben en ga vooral ontspannen. Als je je linkerhand wil lakken, zoek je best een goed steunpunt (tafel). Zit je ernaast? No worries, be happy! Neem nadien een hobby- of lippenseeltje (vierkantig) en wat dissolvant en ga even langs de randjes. Zo heb je opnieuw dat wauw effect!

Welke bloggers, artiesten of creatievelingen inspireren jou?
Katy Perry: vrolijk boeltje! Ze durft zich creatief en kwetsbaar open te stellen. En doet gewoon lekker gek. Haar vrolijke deuntjes doen me dan ook meteen zin krijgen om voluit te gaan voor mijn dromen. Audrey Kitching: het spirituele spreekt me enorm aan en ik kijk dan ook graag naar haar foto's op Instagram. Instant boost!

Hoe zie je jezelf over 3 jaar?
Moeilijk maar gaat ook. Ik moet leren verder kijken. Daarmee bedoel ik: ik ben vaak bezig met projecten in de nabije toekomst en durf soms niet verder kijken op lange termijn omdat het vaak een onzeker gevoel geeft dus heb ik me voorgenomen hier wel aan te werken en te kijken wat ik graag wil doen binnen 3 jaar. Ik denk dat deze vraag nog wat te vroeg komt, want ik zit momenteel in een overgangsfase: zowel op persoonlijk als werkvlak. Ik wil heel graag meer gaan doen rond het durven dromen  (Dreamdrop), mijn online platform waar jongeren hun dromen kunnen visualiseren. Een eerste stap zeg maar, naar het verwezenlijken van... En ik wil vooral meer aan mezelf gaan werken: ontdekken waar ik nu echt gelukkig van word, wat me bezighoudt, waar ik aandacht aan wil besteden, meer vertellen rond mijn ervaringen want het is niet altijd rozengeur en maneschijn wat velen wel denken. Ik ben gewoon strijdlustig, enthousiast en probeer elke dag op te staan met een positive mind. Maar soms heb ik ook wel eens een mindere dag. Je kwetsbaar durven opstellen, eens 'niet happy' zijn is voor mij een grote stap, maar het zijn wel momenten dat ik dankbaar ben om de dingen die ik kan doen. De tegenslagen horen er simpelweg bij. Een van mijn lievelingsquote zegt ook: 'A certain darkness is needed to see the stars’. Helemaal true! Ik hoop dat ik over 3 jaar nog steeds kan doen wat ik graag doe, door deze projecten een leven kan opbouwen dat gevuld is met fijne dingen zoals vriendschap en dat ik smoorverliefd ben: op het leven, op mijn partner. Vooral een groots avontuur!

Wat is/zijn je favoriete quotes to live by?
Naast de bovengenoemde ook de volgende: It's not how good you are. It's how good you want to be.
Whatever you think, think the opposite, vind ik ook een leuke! Daagt uit om eens anders te gaan denken of bij een bepaalde situatie stil te staan.

Favoriete shopping city?
LONDON - vroeger ging ik wel vaker eens over en weer. Toen had ik een webshop en ging ik ook daar op zoek naar gekke dingen om te verkopen of bezocht ik er beurzen. Tegelijkertijd ging ik dan ook mijn batterijen opladen in die bruisende stad. Ook was het een hele verademing om daar gewoon rond te kunnen lopen in een luipaardlegging of met roze lokken in je haar. Nu is dat ook mogelijk in België hoor, haha!

Wat is je slechtste aankoop ooit?
Ik ben niet zo een shopper… Hmm, soms denk ik wel eens: ‘Heb ik dat toen gedragen?’ maar dat is toch normaal, niet? Iedereen evolueert op zijn manier en ik merk dat ik ook vaak grijp naar comfortabele en basic dingen, maar ik blijf wel ontzettend houden van kleur: al was het maar een accent. Zonder kleur stap ik de deur niet uit. Correctie: ook niet zonder gelakte nagels!

Welk item moet absoluut ooit nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Een mooie klassevolle jurk. En veel glitter. Ik blijf fan van glitter. Ik ben niet zo'n label fashion lover maar ik heb een paar maanden geleden de schoenen van Sophia Webster ontdekt. De butterfly heels hebben mijn hart wel gestolen dus een mooi paar pumps - daar kan ik ook wel eens van dromen!

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn drie honden. Dat zijn er al drie (stel je voor!). Ze hebben natuurlijk zelf pootjes gekregen om te wandelen dus als ik dan echt moet kiezen: het kastje van mijn oma en misschien enkele onderbroeken om de dag door te komen. Nee, ik ben niet echt gehecht aan materiële waarden. Ik werk graag dus ik zou mijn laptop wel missen moest die plots door omstandigheden wegvallen. Mijn gsm is ook onderdeel van mijn dagelijkse to do's, maar echt spulletjes of andere zaken: geen idee…

Welk social media kanaal zet je het liefst in?
Instagram! Ik hou ervan om iets kleins dagelijks te posten. Of zelf eens te scrollen doorheen zoveel moois. Ik vind Instagram denk ik het meest persoonlijke kanaal.

Graag kiezen!

Ochtend of avond? 
Ik ben een avondmens. Al leer ik wel genieten van de ochtend. Elke ochtend is een nieuw begin van de dag en dan ben ik benieuwd wat die dag gaat brengen. Maar ik voel me creatiever en levendiger ’s avonds, haha!
Koffie of thee?
Ah moeilijk. Dan toch een koffie met een snuifje kaneel, hihi!
Sneakers of pumps?
SNEAKERS FOR THE WIN!
Kat of hond?
Hond! Katten doen zo gek met hun poten – ieuw!
Valse nagels of echte nagels?
Echte nagels!
Puntige nagels of ronde nagels?
Ronde nagels!

De boeken Happy Nails en Happy Nails 2 zijn o.a. verkrijgbaar in de webshop van Lannoo.


 

Volg jij Elfi al?

www.glamatheart.com / www.dreamdrop.be
Twitter
Instagram
Pinterest
Facebook Glam At Heart
Facebook Dreamdrop

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS