Evelyne Dumon

Inspirational woman: Evelyne Dumon

Lees hier het interview met onderneemster Evelyne Dumon van de multibrand boutique LIV uit Leuven.


 

Nog maar een week geleden opende Evelyne de multibrand boutique LIV in Leuven. Hieronder leer je deze gepassioneerde onderneemster met een liefde voor mode beter kennen. Bovendien geeft ze enkele modetips voor het aankomende winterseizoen en verklapt ze ons waar ze zelf haar inspiratie vandaan haalt…

Kun je een korte intro geven van jezelf?
Ik ben Evelyne Dumon, 27 jaar en ik woon in Leuven. Ik heb 3 jaar gewerkt als accountmanager in de online wereld (website, social media, apps..). Maar begin augustus ben ik mijn droom achterna gegaan en een eigen kledingwinkel gestart in hartje Leuven, LIV genaamd.

Kun je iets vertellen over LIV en hoe je het pad bewandeld hebt naar het starten van je eigen winkel?
Mijn ouders hebben jarenlang een zaak gehad in centrum Leuven en nadien (nog steeds) een visrestaurant, het is mij dus echt met de paplepel ingegeven. Ik wil dan ook al sinds mijn 14e ofzo een kledingwinkeltje starten. Mijn nicht heeft ook een kledingzaak in dezelfde straat (Bellini) dus ook bij haar heb ik het altijd gezien en ik keek altijd naar haar op. In 2010 ben ik samen met een vriendin een eigen kledingmerkje begonnen ‘Made by Chickies’ waardoor ik veel ervaring heb opgedaan en mensen heb leren kennen in de ‘kledingindustrie.’ Ik voelde ook tijdens mijn job in de online wereld dat dit niet iets zou zijn wat ik heel mijn leven zou willen doen, ik was te graag met kleding bezig en ik had veel te veel energie! Op een dag kwam er plots een ideaal pandje vrij in de Mechelsestraat, niet te groot, geen overname kosten, nog niets in verbouwd, op de hoek dus met een ideale ligging, geen TE grote investering... Na lang twijfelen heb ik een bod gedaan op de huurprijs - maandenlang wachten vol spanning en niet mogen toegeven - hapte de eigenaar toch toe.

Hoe kom je op de naam LIV?
Ik was er dus al heel lang mee bezig, dus ik had eigenlijk al een heel lijstje namen klaar staan. Allemaal wel wat Scandinavische namen, niet te lang, vrouwelijk maar ook stoer. Namen die ik niet snel beu ga worden na 10 jaar. Toen ik eenmaal naar de bank moest om mijn businessplan voor te stellen, had ik een hele grafische projectvoorstelling gemaakt en ik plakte daar spontaan de naam LIV op. Sinds dat moment is het eigenlijk altijd LIV gebleven.

Waar haal je zelf inspiratie vandaan als het gaat om modetrends en het inkopen van de kleding voor LIV?
Ik volg vooral mijn gevoel, het is niet dat ik god ganse dagen blogs zit te lezen om trends op te doen, dan voel ik hem toch niet. Ik lees wel blogs, daar niet van, maar niet bepaald over mode. Ik zit wel veel op Pinterest en Instagram, ik volg daar dan ook mijn gevoel gewoon.

Wat zijn volgens jou de modetrends voor komende winter?
Lange jassen tot over de knie/aan de enkel, dikke comfy truien uiteraard, aardse tinten (bruin,... ) hoewel ik daar nog niet helemaal in mee ben… Lange kleedjes in  truivorm, cashmere, sixties, … Basic contemporary chique en faux fur jasjes uiteraard! 

Welk bekend persoon of bloggers vind jij een mooie kledingstijl hebben?
Alexa Chung, zij doet nu veel campagnes voor AG jeans (merk uit de winkel), de typische Celine Aagard, uiteraard ook Kate Moss (haar nonchalance) en de bloggers Audrey Lombard, lena Terlutter en Anine Bing.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Casual chic comfy :-) Nee, ik hou van mooie materialen en stoffen die qua kleur mooi op elkaar aansluiten, vaak toon op toon. Ik ben geen bling bling maar ook geen groene met gewaden, iets er tussen in. Ik hou het graag comfortabel maar toch ook sexy met een stoere touch. Ook wel veel zwart natuurlijk!

Favoriete shopping city?
Een mix tussen Antwerpen en Brussel. De opvallendheid van Antwerpen gemixt met de nonchalance van Brussel. En nu dus ook Leuven he ;-)

Wat is je slechtste fashion aankoop ooit?
Te kleine designer shoes. Ik dacht dat ze nog gingen uitzetten, maar dat was dus niet het geval. Alle mogelijke vergrotingstrucjes uit de kast gehaald, maar het heeft niet mogen zijn.

Welk item moet absoluut ooit nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Een Givenchy, Céline of Yves Saint Laurent bag…. als ik dan toch mag dromen... ;-)

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn schoenen ‘collectie’ van Isabel Marant, mijn hond Shabba (chow chow) en mijn laptop! Erop gerekend dat mijn man gewoon mee met mij naar buiten loopt hé…

Welk social media kanaal zet je het liefst in?
Facebook en Instagram

Zijn er personen die jou inspireren?
Eigenlijk iedereen die voor zijn droom of passie gaat, die de energie heeft om voor iets 100% te gaan, al is het voor het marathon of voor een zaak op te starten.

Hoe zie je jezelf over 3 jaar?
Ik hoop dat ik over 3 jaar fier kan zijn op mezelf dat ik dit gedaan heb en dat ik kan terug kijken op 3 hard werkende geslaagde jaren.

Tips voor startende ondernemers?
Alle budgetten opschrijven en berekenen, goed voorbereiden, hard werken en gewoon compleet springen met je ogen dicht. 

Wat is je favoriete quote?
Pfff, daar ben ik niet goed in hoor :-) Maar als ik er dan toch eentje moet nemen: “If you want to achieve something, stop asking for permission”.

Graag kiezen!
Ochtend of avond? Ochtend, dan heb ik meer energie
Zomer of winter? Winter voor de gezelligheid en de gezellig kledij, zomer voor de summer nights
Koffie of thee? Koffie, altijd energie gevend
Op restaurant of dinner at home? Restaurant toch wel, hoewel dinner at home ook wel heel gezellig kan zijn aan de stoof.
Sneakers of pumps? Beiden
Jeans of kleedje? Jeans
Miminalistisch of bohemian? Tussenin!
Zwart/wit of kleur?  Zowel zwart, wit, beige, grijs en nude tinten.
Elle of Vogue? Elle én Vogue

Multibrand Boutique LIV vind je aan de Mechelsestraat 16 te Leuven. Je kunt er terecht voor kleding, schoenen en (spa) accessoires van merken als Anine Bing, Designers Remix, Samsøe & Samsøe, Gatrimon, AG Jeans, Won Hundred, Irem Maisonirem en L:A Bruket.

Volg jij Evelyne en LIV al?
www.liv-store.com
Instagram
Facebook

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS