Inspirational woman: Ine Brands

Met haar studio zorgt deze madam voor een oh bij elke lala!


 

Hi Ine, kun je een korte intro geven van jezelf?
Mijn naam is Ine, eigenaar en creatieveling achter Studio Lala, 32 jaar en samen met mijn Hubbie trotse ouders van Mr.L (3 jaar) en Mr.M (<1jaar). Hasselt is mijn heimat. Ik ben economist van opleiding maar gooide mijn professionele roer enkele jaren geleden helemaal om, omdat ik ook mijn creativiteit een plaatsje wilde geven. Binnen Studio Lala kan ik beide mooi combineren. 

Kun je iets vertellen over Studio Lala?
Studio Lala wil iedereen die een DIY-feestje plant inspireren en op weg helpen. Op de party-blog kan je lezen over feestjes die ik zelf organiseer maar deel ik ook leuke DIY-projecten of inspiratie over food, planning en party design. In de Lala-shop kan je terecht voor een selectie van ‘s werelds leukste en hipste party-trends zoals de tasselslingers die momenteel heel hot zijn. Daarnaast biedt ik ook grafisch partywerk aan (print je party) op maat: dit zijn gepersonaliseerde partyartikelen die je zelf print en waarmee je je feestje helemaal een wow-factor kan geven.  Ik geef ook leuke workshops om je creativiteit te prikkelen zodat je zelf aan de slag kan gaan om jouw stempel op je feestje te drukken.

Wil je toch alles uit handen geven? Dat kan uiteraard ook via Studio Lala. Aan de hand van je smaak of je beoogde sfeer, help ik jou of je bedrijf dan op weg om je eigen stempel te drukken op jouw feestje of event.

Waarom ben je gestart met Studio Lala?
Het was zeker geen kinderdroom om te starten met Studio Lala. In die tijd ging ik nog voluit voor mijn eigen kapsalon. Misschien is daar wel de liefde voor creatie ontstaan. Maar vanaf het moment dat ik mijn eigen stekje had, groeide in mij het sociaal beestje, lees “always-in-to-a-party”. Nu, party is een breed begrip: daar vielen toen ook vooral etentjes onder want ook de keuken heeft mijn hart gewonnen. Elke gelegenheid is een reden tot feesten: dat is mijn motto. Feesten geeft mij energie door mensen rond de tafel te brengen en gezelligheid te creëren in food en design. Wie zit er niet graag aan een mooi gedekte tafel? En daarbij zoek ik graag naar net dat tikkeltje meer. Kortom, ik streef ernaar dat mijn gasten een leuke “Lala-time” beleven.  

Met DIY (Do-It-Yourself) ging sinds de geboorte van mijn zoontje een hele nieuwe wereld voor me open. Bij gebrek aan leuke spullen hier in België, ben ik verder gaan zoeken en stootte ik op het idee van ‘print je party’. Door gepersonaliseerde prints te gebruiken met leuke hippe patroontjes geef je je feestje meteen dat tikkeltje meer. En van daaruit groeide de blog en later ook de shop.

Waar haal je zelf inspiratie vandaan als het om feestjes en decoratie gaat?
Meestal begint mijn inspiratie bij de leuke goodies die ik tegenkom of heb liggen in mijn lala-schatkamer! In combinatie met het beeld van het feestvarken in mijn hoofd groeit dan inspiratie hoe ik dingen kan mixen en toevoegen tot ik een heel concept/moodboard in mijn hoofd heb. Het is een proces maar creativiteit ontstaat overal. Soms ook door een bloem (of onkruid) in de tuin, een motief van een kledingstuk, een gerecht in een restaurant of een bezoek aan de kringwinkel. Ik volg altijd de trends door zeker ook naar het buitenland maar ook buiten mijn sector te kijken: denk hierbij aan intieurstyling maar ook mode. Maar je hoeft je zelfs niet altijd aan trends te houden. Soms is het ook leuk om buiten de lijntjes te kleuren en wie weet wel ‘trendssetter’ te zijn.

Als je voor een bekend persoon een feestje zou mogen organiseren, voor wie zou dit zijn en wat voor thema zou je het geven?
Ik deed er onlangs eentje voor het zoontje van Erika Vantielen. En dit was leuk samenwerken omdat ze mij als ontwerper volledig mijn gang liet gaan. Het is een beetje zoals bij Jani: je moet erop vertrouwen dat het concept gaat leiden tot die ohhhs en ahhhs. Vooral dan kom je tot een echte wow-factor.

Wat is het mooiste feest waarop je als gast aanwezig was of waaraan je als organisator hebt meegewerkt?
Klinkt ohhh zo cliché maar mijn eigen huwelijk (!) Heeft ongetwijfeld ook te maken met het daaraan verbonden emo-luikje. En wat mij ook bijblijft is als ik na hun feestje mooie fotootjes van mijn klanten krijg: zo fier over wat ze zelf in elkaar hebben gestoken: heerlijk!

Wat is de grootste feestmisser wat jou betreft?
Een eetzaalgevoel, een berg sandwiches op inspiratieloze schotels, één zielige ballon in elke hoek van de zaal en een zee van latjestaart. In dezelfde zaal, met dezelfde sandwiches en latjestaart en dezelfde aantal ballonnen kan je echt waar ook heel iets anders in elkaar steken. DIY is the new perfect!

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Casual Chic? Ik kleed mij zoals ik mij voel: soms heel casual, soms een beetje chic.

Favoriete shopping city?
Ik heb de wereld van online shoppen echt omarmd. Met twee kleine monsters in huis is dat superhandig. En er zijn zoveel leuke mini-webshops met een origineel aanbod en een superservice, dat ik ze niet zou willen verruilen voor overvolle winkelstraten en de wachtrijen bij de pashokjes. Als ik toch voor ‘de buitenwereld’ kies, dan steek ik mijn neus wel eens binnen in Hasselt of in de steden waar ik naar beurzen ga.

Wat is je slechtste aankoop ooit?
Mijn witte trouwschoenen. Op het laatste moment besloot ik rode lake pumps onder mijn trouwkleed aan te doen (a touch of red was het thema)… Dus die witte schoenen: nooit aangehad. Als je iemand kent met maatje 38 die binnenkort gaat trouwen en nog op zoek is naar witte high heels. Studio Lala is the place to be (lacht).

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Ik ga ervan uit dat je met items niet de meest dierbare personen in mijn leven bedoelt? Als zij al veilig zijn, ben ik al blij maar dit is waarschijnlijk het cliché antwoord. Daarnaast zou ik ook Mr.MAC meenemen. Deze laatste is mijn kostbaarste lala bezit omdat dit al mijn grafisch werk bevat én fotootjes van zowel gezin als lala-feestjes. Ik ben niet zo materialistisch ingesteld maar de ‘time-capsule’ van beide zoontjes zou ik toch ook niet graag in de vlammen zien opgaan.

Welk social media kanaal zet je het liefst in?
Instagram omdat ik hier visueel kan werken wat heel belangrijk is. Het leuke hier is ook dat je precies echt in een eigen insta-wereld zit die heel klein maar tegelijk heel groot is. Je krijgt volgers én sympathisanten van over de hele wereld en je kan ook supporteren voor anderen. 

Welke blogs, Pinterest of Instagram accounts inspireren jou?
Moeilijk te kiezen, ik volg er heel wat. Wat blogs betreft is dat Oh Happy Day. Graag had ik meer tijd gehad in mijn leven om al mijn creatieve ideeën ook om te zetten in blogposts zoals zij dat doen. Spijtig dat een dag maar 24 uur heeft en ik maar twee handen, één hoofd én twee kleine ukken. Op Instagram vind ik de feeds van Party with lenzo en Studio DIY inspirerend. 

Hoe zie je jezelf en Studio Lala over 3 jaar?
Ik ben hard aan het werken om het Lala-imperium uit te breiden. Goh, ik heb zoveel dromen in mijn Lala-rugzakje zitten. Stap voor stap hoop ik deze te kunnen realiseren. Veel ga ik nog niet verklappen omdat het allemaal work in progress is. Maar vooral: wil ik mensen warm maken om sferen en herinneringen te creëren. Daarom heb ik deze maand ook een gratis print voor alle lalalovers met de quote ‘Life is about moments. Don’t wait for them, create them’.   

Wat is je favoriete quote?
´Hoe meer je het leven viert, hoe meer er te vieren valt in het leven´ van Oprah Winfrey. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat alles altijd Glitter & Glamour moet zijn. Maar focus op het positieve, gezelligheid, tijd voor de kids en elkaar valt hier evenzeer onder. 

Als je moet kiezen…
Brunch of cocktailparty? Hmmm moeilijk: brunch
Zomer- of winterhuwelijk? Altijd gedroomd om een winterbruidje te zijn met een (nep)bontje
Kleurrijk of zwart-wit? Zwart-wit met gekleurde pompons
Gin-tonic of cava? Momenteel? GIN! Mijn man maakt heerlijke G&T’s!
DJ of band? Keuzestress
Kinderfeestje of feest voor volwassenen? Het laatste, we verwennen onszelf te weinig!

Word ook Lalalover!
www.studiolala.be
Instagram
Facebook
Pinterest
YouTube

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS