Inspirational woman: Isabelle Vandeplassche

Maak kennis met het gezicht achter Bellies Art Boutique.


 

Dromen we er niet allemaal van om fulltime te genieten van onze passie? De talentrijke Isabelle Vandeplassche zette onlangs deze grote stap en heeft daar nog geen seconde spijt van gehad. Hoog tijd om deze illustratrice beter te leren kennen!

Hi Isabelle, alles goed? Kan je onze lezers een korte intro geven van jezelf?
Hi! Ik ben Isabelle, 24 jaar, haal mijn roots uit het West-Vlaamse Kortrijk en woon ondertussen al enkele maanden met mijn vriend in Duitsland. Ik werk hier sinds kort als freelance illustrator. 

When I’m not in my home office…
Dan vind je me vast in de sportschool, word ik geïnspireerd door magazines, ontdek ik leuke winkeltjes of ga ik hardlopen.  

Wat inspireert je het meest en waarom? 
Ik ben heel erg geïnspireerd door reizen en  andere culturen. Ik ben avontuurlijk en wil steeds nieuwe dingen ontdekken. Het liefst wil ik volgend jaar een tijdje reizend freelance illustreren en zo op verschillende plaatsen in de wereld werken. Daarnaast spelen ook dieren een grote rol in mijn werken. Kortom, ik probeer steeds een magische droomwereld te creëren! 

Wat is je jongste herinnering als het om tekenen en schilderen gaat? Dacht je toen al dat je dit later elke dag wilde doen? 
Ik herinner me dat ik als kind altijd tekende en knutselde. Tijdens vakanties had ik altijd een klein boekje waarin ik gedurende de hele reis elke dag wat tekende. In mijn kindertijd leerde ik verschillende materialen en technieken kennen die mijn stijl van vandaag gevormd hebben. Ik wilde altijd al wat doen met mijn passie. De reden waarom mijn werk mij heel dierbaar is nu. 

Welk project heeft je tot nu het meeste bijgebleven? En wat definieert voor jou een écht 'droomproject'?
Ik maakte de prints voor schommeldieren van Mister Tody, een Belgisch merk dat duurzaam speelgoed maakt voor coole kinderen. Dit project zette mij aan om mijn skills verder te ontwikkelen. 

Op mijn verlanglijstje staan verschillende droomprojecten zoals het samenwerken met kledingmerken en illustreren voor Elle Magazine en Flow Magazine. Elk project is steeds anders en dat maakt het werk heel afwisselend. Ik vind het heel fijn dat mijn opdrachten internationaal zijn.   

 

Je favoriete quote? 
No one is you and that is your power.  

Je guilty pleasure? 
Rijstwafels met yoghurt smaak. 

Wat was voor jou dé trigger om te beginnen met je Etsy shop? 
Etsy.com ken ik sinds enkele jaren. Steeds meer mensen toonden interesse in mijn werk en op een dag besloot ik alles te gaan uitzoeken en ook een Etsy shop, belliesartboutique, te starten. Alles ging daarna zo snel. Ik geniet enorm van het idee dat mijn werken nu wereldwijd verspreid zijn.  

Heb je tips voor creatievelingen die de stap naar een eigen webshop nog niet durven zetten maar het stiekem toch willen? 
Probeer te ontdekken wat jij leuk vindt en wat andere mensen boeiend vinden. Vind iets waar jij elke dag plezier uit haalt en anderen mee wil inspireren. Wat je nu niet probeert zal alleen maar gepaard gaan met spijt in de toekomst.

Graag kiezen!
Instagram of Pinterest? Instagram
Schilderen of tekenen? Schilderen
Elle of Vogue? Elle
Kleur of zwart-wit? Kleur
Netflix of uitgaan? Netflix
Zelf iets koken of op restaurant? Zelf koken
Zomer of winter? Zomer

Helemaal warm geworden van haar werk? Leer Isabelle elke dag nog een beetje beter kennen via haar Instagrampagina of haal zelf een stukje talent in huis door één van haar illustraties in huis te halen. Hoe doe je dat? Door een bezoekje te brengen aan haar prachtige webshop!

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS