Inspirational woman: Joke Crahay

Maak kennis met het gezicht achter het Belgische modelabel élysée!


 

Vertel ons, wie is Joke en wie staat er achter het kledingmerk élysée?
Ik ben een doodgewone en doorsnee dertiger. Een zelfstandige vrouw en tevens trotse mama van een tienerzoon. Jarenlang vloog ik als airhostess de wereld rond en runde ik samen met mijn ex-man een succesvolle juwelengroothandel. Momenteel werk ik aan mijn grootste uitdaging en tevens mijn grootste droom… het uitwerken en uitbouwen van mijn eigen fashion label!

Waarom heb je élysée opgericht?
Als enthousiaste modeliefhebster spendeerde ik urenlang aan de zoektocht naar de juiste outfit voor bepaalde gelegenheden. En dit kon ik ook jarenlang doen omwille van mijn beroep, in talrijke grote steden ter wereld. Deze zoektocht leidde tot de oprichting van mijn eigen label élysée.

Kun je iets vertellen over de élysée party?
Een élysée avond moet in eerste instantie een leuke meidenavond zijn. Aangezien we in deze tijd dagelijks zo druk bezig zijn en er praktisch soms bijna geen tijd meer overblijft om eens in het weekend gezellig te gaan shoppen met vriendinnen, waarom dan niet het shoppen naar jullie thuis brengen? Onder het genot van een hapje en een glaasje bubbels kan er in alle “rust” thuis, met vriendinnen en in een vertrouwde omgeving, gepast en gekocht worden. En dit in combinatie met persoonlijk stylingadvies, wat wil je nog meer als vrouw?

Waar staat élysée voor en wie is de élysée vrouw?
De collectie van élysée is een zeer draagbare collectie maar met een stoer kantje. “Net dat tikkeltje extra” of “Net een kantje af”… Dit hoor ik vele élysée liefhebbers zeggen. Iedere vrouw met een beetje pit, net dat ietsje extra, vindt ongetwijfeld haar gading in mijn collectie.

Hoe kom je op inspiratie voor je collectie ? Hoe ga je aan de slag met het ontwerpen ervan?
Ik vind mijn inspiratie in tal van zaken. Soms zijn dat de gewone, dagelijkse dingen. Dat kan een bloem zijn, maar het kan evengoed een kunstwerk zijn. Ik hou ongelooflijk van het maken van moodboards. Ik knip dagelijks foto’s, prints, stofjes, enz …. uit en deze worden allemaal verzameld op een grote wall om dan achteraf mijn nieuwe collectie te inspireren. Fauna en flora zijn sowieso zeer inspirerend en dat zie je ook weer terug in de élysée collecties.

Hoe en waar wordt het gemaakt?
Bewust wordt er gekozen voor Italiaanse kwaliteit. Italië is nog steeds het modeland bij uitstek en mijn uitvalsbasis voor de collectie.

Favoriete stuk uit deze lente/zomer collectie?
Ik hou ontzettend veel van libellen en deze inspirerende insecten zullen dan ook opmerkelijk aanwezig zijn in mijn nieuwe lijn…. Mijn favoriete stuks, dus!

Wat zijn volgens jou de modetrends voor komende lente/zomer?
Zelf ben ik iemand die het moeilijk vind om felle kleuren te combineren. Maar in de zomer mag er wel wat kleur aan te pas komen. Dus ook ik heb gekozen voor een paar fellere kleurtjes. Deze gaan vooral terug te zien zijn in de High Summer collectie. Fel geel en Azuur blauw zijn vooral de kleuren die primeren. Voor de lente zijn het de pastelkleuren, beige en uiteraard ook wit. 

Welke BV of Hollywood actrice zie je graag nog eens in jouw creaties rondlopen?
Ik heb niet speciaal een bekend persoon in gedachten. Het moet zeker en vast wel een dame met pit zijn !

Zijn er ontwerpers, kunstenaars of creatieve ondernemers die jou inspireren?  
Ik heb geen ontwerpers of kunstenaars nodig om mijn eigen collectie te bepalen. Mijn inspiratie haal ik veel liever uit de gewone zaken des levens. Kleine gebeurtenissen, fauna en flora zijn eigenlijk mijn grootste inspiratiebronnen!

Wat is je favoriete quote?
Spread your wings and fly! Over het algemeen hou ik van de quotes van RUMI. Deze ontdek je ook op de website van élysée.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
My own fifty shades of Grey ;-)

Favoriete stad om op citytrip te gaan?
Ik heb als kind al mijn hart verloren aan de Big Apple. Dus ver boven alle andere steden prefereer ik NEW YORK CITY! Ooit hoop ik te verhuizen naar deze prachtige stad en zie ik mezelf in een trappenhuis wonen te Soho.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn zoon, de hondjes en onze memory box. Dit is een kist met al onze belangrijkste herinneringen en kleine ludieke dingetjes. 

Hoe zie je jezelf en élysée over 3 jaar?
Voor mezelf hoop ik dat ik mij dan nog steeds mag omringen met liefdevolle familie en vrienden.  Mensen die echt om je geven zijn uitermate belangrijk en deze mensen draag ik nauw aan mijn hart. Samen met hen bouw ik dagelijks aan mijn toekomst, zowel privé als zakelijk . Over drie jaar hoop ik dat ik nog samen met hen ben en samen élysée tot een gevestigd merk kunnen uitbouwen . En wie weet… misschien al een stukje dichter bij mijn New York office!

Heb je tips voor startende of creatieve ondernemers?
Alle begin is moeilijk ….. Blijven doorzetten en ook al zit het soms even tegen, de doorzetter wint. Omring je met positieve mensen, die het goed met je voor hebben en blijf vechten voor je doel . Iemand die me nauw aan het hart ligt vertelde me ooit: ‘Er is maar één plaats waar succes voor werken komt en dat is in het woordenboek…’

Je woont in Hasselt, kun je ons 3 tips geven over deze stad?
Favoriete koffiebar… Starbucks corner bij brasserie de Boulevard . We hebben daar ons eigen mini “friends” koffie hoekje
Favoriete restaurant in… De Tafelaer
Favoriete modeboetiek… Meerdere; ik hou van de kleine gezellige winkeltjes waar de service nog optimaal is.

Graag kiezen!
Sober of kleurrijk? Sober           
Sneakers of heels? Beide, vroeger enkel heels maar de combinatie van de 2 gaat me nu beter af
Op restaurant of dinner at home? At home
Zomer of winter? Zomer
Koffie of thee? Koffie
Ochtend- of avondmens? Avondmens
Elle of Vogue? Elle
Clutch of grote handtas? Grote handtas (zo groot mogelijk want deze zit altijd overvol!)
Lipstick of rouge? Zou dit eigenlijk moeten doen, maar spijtig genoeg geen van beide … Mascara ook goed?!

Volg jij Joke & élysée al?
www.elyseefashion.be
Instagram
Facebook

Benieuwd naar de nieuwe collectie van élysée en/of de élysée parties , klik hier voor meer informatie!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + LIFESTYLE + SHOPPING + INTERVIEWS