Joyce Poelmans

Inspirational woman: Joyce Poelmans

Say hi to Joyce Poelmans van de Belgische lifestyle blog Blabberbuzz!


 

Kun je een korte intro geven van jezelf?
Reeds 24 jaar ga ik door het leven als Joyce Poelmans én op 10 mei vier ik mijn 25 lentes. Yep, een echt lentekind zeg maar! Momenteel woon ik de neus van Limburg, in Kwaadmechelen om precies te zijn. Kwaadmechelen? Misschien gaat er een belletje rinkelen wanneer ik Ham zeg? Deze afrit zag je gegarandeerd passeren wanneer je richting de stad van de smaak, Hasselt, rijdt.

Anyway, na een opleiding Marketing Bedrijfscommunicatie te Leuven was ik de schoolbanken nog niet moe en trok ik naar onze hoofdstad. Aan EHSAL Managementschool specialiseerde ik mij aan de hand van het postgraduaat Digitale Communicatie en Marketing. In Brussel leerde ik de knepen van het vak en wist ik het zeker, ik zou Community Manager worden. Vervolgens bracht ik na mijn studies de zomer door bij BBDO, vanaf nu was het bloedserieus. Want zo’n stage aka de realiteit, is toch altijd dat tikkeltje anders dan de schoolbanken. Dankzij BBDO werd ik gekneed en opgeleid tot de Community / Social Media Manager die ik vandaag ben. Nadien startte ik mijn professionele carrière bij een digitaal bureau in het hartje van de Kempen, Think Tomorrow. Reeds 1,5 jaar laat ik hier als Community Manager mijn creativiteit de vrije loop gaan en stapte ik nog nooit één keer s’ochtends in de wagen met pijn aan mijn goesting. Wanneer dit laatste wel het geval zou zijn, ben ik van mening dat het hoogtijd is mijn boeltje te pakken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging!

Mede door mijn job kwam mijn passie voor bloggen boven water. Hierdoor besteed ik het overgrote deel van mijn vrije tijd aan mijn blog, Blabberbuzz. Blog ik niet voor Blabberbuzz, dan ben ik in de weer voor de vrouwenzender bij uitstek, VIJF. Vind je me niet achter mijn computer en ben ik niet aan het schrijven vind je mij gegarandeerd terug op het tennisveld of op de lokale Finse piste. Verder mag je mij ook steeds wakker maken voor een stukje New York cheesecake, houd ik van geparfumeerde magazines, de geur na een fikse regenbui en mijn familie.

Kun je kort iets vertellen over Blabberbuzz?
Blabberbuzz is een Belgium based lifestyle blog, met de nadruk op Belgium based. Dit laatste doen we bewust en proberen we op alle mogelijk manier naar buiten te brengen. Dit omdat we ervan overtuigd zijn dat België zoveel meer de bieden heeft op tal van uiteenlopende vlakken. Denk maar aan onze getalenteerde ontwerpers, trendy hotspots, muzikaal talent, events en tal van opmerkelijke Belgische labels. Eigenlijk is BlabberBuzz het platform waarop we datgene verzamelen dat binnen onze levensstijl past, zolang het maar van eigen bodem komt. We proberen hierin een patroon te stoppen, zodat onze lezers weten wat ze wekelijks van ons kunnen verwachten. Zo hebben we op woensdag onze eerste rubriek klaar, App van de week. Hierin zetten we wekelijks een interessante applicatie in de kijker. Onder het motto getest en goedgekeurd, zeg maar. Vrijdag is gereserveerd voor onze “Weekend Tunes”, persoonlijk mijn favorietje. Het weekend en leuke beats gaan hand in hand, en wanneer het dan nog eens gaat om Belgisch talent wordt het alleen maar beter! Zaterdag staat in het teken van onze “Saturday Shopping”. Hierin trachten we wekelijks een originele webshop naar voren te schuiven, of bijvoorbeeld een minder bekend Belgisch label.

Het mooie aan Blabberbuzz is dat deze initieel gestart is als schoolopdracht, tijdens mijn studies te Brussel. Een jaar later vorm ik samen met Annelien Theys de leading ladies achter BlabberBuzz en hebben we deze Belgian Lifestyle blog naar een heel ander niveau getild. Stapje voor stapje willen we blijven groeien.

Team Blabberbuzz, Joyce, Yannick & Annelien

Hoe zie je jezelf en je blog over 3 jaar?
Wat mezelf betreft zit ik heel goed op mijn plaats bij Think Tomorrow, ik werk voor enkele enorm toffe merken. Combineer dit met het leukste team aller tijden, én je spreekt niet meer over verandering op professioneel vlak. Tot op vandaag zie en vind ik in mijn Think Tomorrow nog steeds verschillende uitdagingen. Voor mij is het van groot belang dat ik continu blijf bijleren en groeien.

Wat Blabberbuzz betreft, we hebben enkele specifieke doelstellingen voor ogen. Te beginnen met een spiksplinternieuwe layout, die we begin april online zullen gooien. Primeur! Primeur! Maandelijks zien we onze blog groeien in het aantal bezoekers, krijgen we steeds vaker lovende reacties en staan er enkele collabs op deagenda. Zolang we gepassioneerd blijven en graag doen waarmee we nu bezig zijn, zal Blabberbuzz blijven evalueren en komt de rest vanzelf.

Welke bloggers inspireren jou?
Hoog bovenaan staat Lizzy van der Ligt, deze Amsterdam based styliste en blogger is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar kledingstijl stemt vaak overeen met de mijne, en vermits ik regelmatig in Amsterdam vertoef heb ik al heel wat gehad aan haar blogposts over hotspots in de Nederlandse hoofdstad.

Ook Stéphanie Duval aka 70percentpure weet mij keer op keer te inspireren. Ik vind het bijzonder leuk hoe Stéphanie steeds een persoonlijke touch weet te geven aan al haar blogberichten. Of het nu gaat over interieur, een must-visit in het Antwerpse of … Keer op keer behoudt ze dezelfde stijl. Daarbij combineert ze een veelzeggende copy met sterk en vaak prachtig beeldmateriaal.

Op drie, maar daarom niet minder onbelangrijk, The Fashion Folio. Bijzonder knap hoe deze spring - in’t - veld, Afrodite, haar weg heeft gebaand naar de Belgische top van bloggers. De layout van haar blog is enorm overzichtelijk, en de manier waarop ze personal met fashion combineert doet ze als geen ander! Tevens is het Instagram account van The Fashion Folio een echte aanrader om te volgen, inspiratie en pretty kiekjes à volonté!

Welk social media kanaal zet je het liefst in?
Als Community Manager vind ik dit veruit de moeilijkste vraag uit het hele interview (lacht). Eigenlijk is mijn antwoord hier een beetje afhankelijk van de situatie. Als persoon is dat ongetwijfeld Instagram, mijn vriend wordt er vaak gek van dat ik zo met die app bezig ben. Zeker wanneer ik op vakantie ga, mijn hotelkamer reserveren doe ik steevast op basis van WiFi aanwezigheid! Op professioneel vlak vind ik Twitter dan weer veel belangrijker en enorm nuttig. Hierdoor ontvang je vaak het nieuws het heetst van de naald, wat vaak interessant is voor nieuwe en relevante content. Waardoor de conversatie opnieuw aan het rollen gaat.

Voor Blabberbuzz vind ik Facebook het meest efficiënt. Doordat ons bereik tot dusver organisch is gegroeid, wil dit zeggen dat onze Facebook fans onze blog echt wel leuk vinden. Ze hebben niet op de “Vind ik leuk” knop gedrukt omdat die advertentie nu al voor de zoveelste keer in hun persoonlijke feed verscheen. Zo hecht ik meer belang aan reacties van personen die mijn artikels van het begin tot het einde lezen dan aan “Like” - machines op basis van een automatische piloot.

In je job houd je je professioneel bezig met social media, hoe kijk je naar dit fenomeen?
Social Media is naar mijn mening een kans, een uitdaging en niet zozeer een verplichting. Helaas zien veel bedrijven dit niet zo. Sommige merken motiveren hun aanwezigheid op de sociale kanalen omdat de concurrentie hier ook aanwezig is. In zekere zin vind ik dit een foute ingesteldheid. Social media is een kans in die zin dat je hieruit veel kan leren, over jouw doelgroep en over jouw product/dienst. Leer op een correcte manier omgaan met de feedback die je ontvangt van de consument, en doe hier ook effectief wat mee. Denk bijvoorbeeld aan de GAP - case.

Ik vind het zo jammer wanneer ik bepaalde merken contacteer via Facebook en/of Twitter en hier te laat of zelfs nooit een antwoord op krijg. Wanneer je als brand aanwezig bent op social media, doe je dit toch om jouw klanten te woord te staan en dit op een bijzonder korte tijdspanne? Misschien is dit beroepsmisvorming en heb ik hierop een andere kijk in vergelijking met de doorsnee consument. De tijd dat Facebook gratis was, ligt helaas in het verleden maar al bij al is dit een relatief goedkoop medium om een specifieke doelgroep te benaderen. Durf de conversatie aan te gaan met jouw doelgroep, benader hen als vriendjes en kom op die manier te weten wat er leeft.

Denk je dat de influencers marketing in België gaat toenemen zoals in Nederland of Amerika?
Er heeft in het afgelopen jaar absoluut een grote inhaalbeweging plaatsgevonden. Zo zie je bijvoorbeeld dat merken ook vaak gaan samenwerken met Belgische bloggers en Instagrammers die veel volgers hebben. Wat ik voorlopig echter wel mis, zijn Belgische brands die op deze kar springen. Hier is zéker nog veel terrein te winnen. Maar om op je vraag te antwoorden, ik denk dat het absoluut gaat toenemen in ons land, maar Nederland en zéker de VS zullen we nooit bijbenen volgens mij.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Hm, I'll stop wearing black when they invent a darker color. Hieraan maak ik mij dagelijks schuldig. Soms probeer ik wat kleur aan mijn kast toe te voegen, maar kort daarna blijkt dit dan toch weer niets voor mij te zijn. Wat ik het liefst draag? Een skinny jeans, oversized sweaters, zwierige midi - rokken, slouchy broeken … het lijstje lijkt wel eindeloos, ik draag gewoon wat ik leuk vind! Anyway, comfortably glamourous, it is! 

Wat zijn volgens jou de modetrends voor komend seizoen?
Ik geloof, én hoop, dat sneakers nog steeds hot blijven. Al ga ik er wel vanuit dat we hier een trend kunnen constateren richting de iets minder bekende merken. Hoe exclusiever, hoe beter! Daarnaast zet ik ook in op een seizoen waarin de midi - rokken nog steeds hip en trendy zijn! En waarom zou je beide trends niet combineren? I like.

Waar shop je zelf het liefst?
Recent heb ik kennis gemaakt met het Scandinavische kledingmerk Samsoe Samoe. Verschillende van de simpele maar verfijnde items van dit Deense label staan dan ook hoog op mijn want - list. Daarnaast ben ik ook fan van brands zoals Filipa K, COS, Scoth & Soda, Patricia Pépé en SuperTrash. Combineer deze met enkele basics van shops zoals Zara en Mango en je komt alweer bijzonder goed voor de dag.

Favoriete shopping city?
In de zomer van 2014 trok ik naar New York, én er is werkelijk geen enkele plaats op aarde waar je beter kan shoppen als in dé Big Apple. Wanneer ik het wat dichter bij huis ga zoeken, staat Amsterdam sowieso bovenaan mijn lijstje. Van de Kalverstraat richting de 9 Straatjes … Als ik niet zo’n huismus zou zijn én niet zo extreem gehecht was aan mijn familie zou ik al lang verhuisd zijn naar de Nederlandse hoofdstad. Amsterdam waarin je altijd een beetje verdwaalt terwijl je keer op keer wel wat leuks ontdekt. Een pittoreske stad die naar mijn mening nooit gaat vervelen.

Wat is je slechtste aankoop ooit?
Ik heb er sowieso een aantal, maar gelukkig ruim ik regelmatig mijn kast op zodat er plaats is voor nieuwe stuks! Op die manier weet ik mijn slechtste aankopen ook vaak op het juiste moment te elimineren. Als ik er écht één stuk moet uitpikken is het zonder twijfel mijn licht grijze driekwarts Venom. Net wanneer je denkt dat het echt niet erger kan, combineerde ik deze met een Adidas - vestje in een opvallende kleur. Vele moeten destijds gedacht hebben waar gaat die grote broek met dat mini - meisje naartoe. Geen twijfel mogelijk dat ik destijds in mijn puberteit zat, de periode waarin ik werkelijk tegen alles inging. Zelfs tegen mijn mama’s goede raad op het vlak van kleding, zo blijkt (lacht).

Welk item moet absoluut ooit nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Ik heb een énorm zwak voor schoenen, superficial maar whatever. Van mooie sandaaltjes, tot een buitengewoon paar sneakers, tot een knappe hak … ik smaak ze werkelijk allemaal! Zo staat een paar sandaaltjes van Ulla Johnson uit haar Spring/Summer 2015 collectie hoog bovenaan mijn wishlist. Deze eerste plaatst word gedeeld met een paar Andrea Boots by Alexander Wang. Ook heb ik voor de zomer anno 2015 mijn oog laten vallen op het plunge balconette badpak uit de swimwear collectie van Marlies Dekkers. Normaal niet zo’n grote fan van badpakken maar op dit model was ik in een oogopslag verliefd. Een strikje op de onderrug, de dubbele bandjes en het lijnenspel in het motief geven dit badpak een extra touch.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn Macbook, want zonder mijn computer wordt mijn job uitoefenen bijzonder moeilijk. Werken om te leven of leven om te werken, in mijn geval ga ik resoluut voor het tweede. Jep, ik doe mijn job werkelijk immens graag! Ho, én deze Macbook zit standaard in mijn Kate Spade handtas … telt dit dan een beetje als één? (lacht). Deze zwarte Kate Spade handtas kocht ik tijdens mijn eerste bezoek aan New York. Tijdens deze zomervakantie combineerde ik de parelwitte stranden van Key West met deze van Miami, trok ik verder naar Washington en eindigde in New York. Tot heden mijn mooiste zomervakantie ooit, én deze is hieraan, onder meer, een mooie herinnering. Tot slot, ik ben wel een beetje een crazy catlady, geef ik toe. Maar dit in de minst creepy way van deze benaming hé! Het spreekt voor zich dat ik mijn friendimal, Wiezel, uit de brand zou redden.

Wat zijn jouw tips voor startende bloggers?
Tel geen Facebook fans, Instagram - en Twitter followers maar focus je op datgene wat jezelf interessant vindt. Creëer een stijl en deel jouw passie op jouw unieke manier op het wereldwijde web. Geloof me, de rest volgt vanzelf. Het belangrijkste is dat je het graag doet, als je jezelf telkens moet verplichten om een artikel te schrijven, begin er dan zéker niet aan! Jezelf omringen met gemotiveerde personen met diezelfde passie en volhouden is de boodschap, de rest komt vanzelf!

Wat is je favoriete quote?
Do it with passion, or not at all, is niet voor niks de tagline van Blabberbuzz. Ik ben ervan overtuigd dat je je pas 200% zal inzetten als je ook werkelijk gepassioneerd bent met datgene waarmee je je bezighoudt. Vanaf het moment dat ik mezelf achter mijn computer moet sleuren om een blogartikel online te krijgen, of s’ochtends in de wagen te stappen richting het werk … ben ik er zeker van dat ik er beter mee kap.

Graag kiezen:
Winter of zomer? = Zomer, heerlijk!
Sneakers of high heels? = Auwtch, deze is moeilijk! Ik wissel en combineer constant. Zo vind ik een rok met daaronder mijn favoriete paar sneakers best kunnen.
Zwart/wit of kleurrijk? = Zwart, I'll stop wearing black when they invent a darker color!
Twitter of Facebook? = Twitter
Instagram of Pinterest? = Instagram
Latte macchiato of espresso? = Latte macchiato, met een beetje karamel. Hiervoor mag je mij trouwens altijd wakker maken!
Restaurant of sushi at home? = Sushi at home, lekker gezellig! (Plus, ik ben ook niet zo extreem handig met die stokjes!)

Volg jij Jocye al?

www.blabberbuzz.be
Twitter
Instagram
Facebook
Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE