Inspirational woman: Julie Seutin

Onlangs interviewden we Julie Seutin van FLOOM, een inspirerende foodie met grootse plannen!


 

FLOOM is een gamma aan biologische granola’s, gemaakt met liefde en passie door Julie Seutin. Maar FLOOM is nog zoveel meer. Gezond en lekker eten, ‘a healthy and tasteful way of life’, iets dat ze zelf nastreeft, maar graag ook wil overbrengen aan iedereen die van gezond en lekker eten houdt (of het nog niet kent). En je kan ervan mee proeven, niet alleen door de door haar zelfgemaakte granola en muesli ontbijtgranen te bestellen in de FLOOM webshop, maar ook door haar recepten thuis zelf te maken. Of eens te komen proeven tijdens haar maandelijkse FLOOM brunches. Kortom, FLOOM is Julie, een meer dan inspirerende foodie met grootse plannen die wij onlangs interviewden tijdens een van haar heerlijke brunches.  

Kun je kort iets vertellen over jezelf?
Ik ben Julie, nog net geen 30 en woonachtig in Antwerpen. Ik ben afgestudeerd in Productontwikkeling en iets meer dan een jaar geleden ben ik gestart met FLOOM. Van huis uit heb ik lekker eten meegekregen, door de jaren heen ben ik me echter steeds meer gaan richten op gezond eten (minder vlees, weinig zuivel,..) maar altijd wel met de nadruk dat eten vooral ook lekker moet zijn. Daarnaast zijn sport en beweging ook enorm belangrijk voor mij, daarom hou ik ervan om in mijn vrije tijd regelmatig te gaan joggen en naar yogales te gaan. Verder lees ik graag en ontdek ik de wereld het liefst reizend; van verre reizen, citytrips tot korte vakanties in de natuur. Zo is Vietnam tot nu toe van mijn mooiste reiservaringen: zowel op cultureel, natuur en culinair vlak was het een enorm inspirerende reis.

Kun je iets vertellen over FLOOM en hoe je dit gestart bent?
Als echte foodie probeerde ik thuis allerlei gezonde en lekkere recepten uit, zo ook mijn eigen gemaakte granola’s die bij mijn vriendinnen een groot succes bleken te zijn. Het begon te kriebelen om er iets mee te doen en dát heb ik uiteindelijk dus gedaan. Daarnaast heb ik Productontwikkeling gestudeerd en met FLOOM combineer ik dit nu: voor mij zijn de verpakkingen, de stijl en branding van FLOOM ook zeker van belang, het oog wil immers ook wat ;-) Ik maak de granola’s en muesli’s in mijn eigen kookatelier en via de webshop kun je ze bestellen. Ook organiseer ik maandelijks FLOOM brunches waar je kan genieten van gezond en lekker eten.

Hoe zie je FLOOM in de toekomst?
Ik zou met FLOOM graag een vaste, fysieke plek willen creëren waar uiteraard mijn eigen kookatelier gevestigd is en waar de maandelijkse brunches kunnen gaan plaatsvinden. Ook hoop ik dat deze brunches meer gaan worden dan enkel een culinaire aangelegenheid. Wellicht kan het uitgroeien tot een inspirerende plek waar mensen elkaar ontmoeten en lezingen over food & lifestyle kunnen bijwonen of (kook)workshops kunnen gaan volgen. FLOOM gaat wat mij betreft dus verder dan alleen een gezond ochtendritueel. Dream big!

En een FLOOM boek?
Dat is niet mijn eerste prioriteit, maar je weet maar nooit… Op de FLOOM stories blog kun je nu al enkele recepten terugvinden, zo staat er net weer eentje online, de Açai Bowl, een soort smoothie breakfast, maar dan nog veel lekkerder!

Waar haal je zelf inspiratie vandaan voor het koken?
Uit de boeken van Yotam Ottolenghi haal ik ontzettend veel inspiratie, hij heeft enorm rijke recepten vol aroma en met veel groenten. Ook blogs als Green Kitchen Stories en My New Roots brengen veel vernieuwende en lekkere recepten uit. En verder volg ik een heel aantal instagram accounts als Foodstories, Foodbandits en Local Milk die ook voor fijne input zorgen.

Wat is je favoriete stad?
Kopenhagen, een stad met een prachtige architectuur, pure keuken en heerlijk ‘groene’ stad, heel leuk om met de fiets te bezoeken!

Favoriete restaurant?
Moeilijke vraag, want ik heb meerdere favoriete plekken, in zowel binnen- als buitenland. Zo ben ik eens in het restaurant van Ottolenghi in Londen gaan eten, zalig! Verder houd ik van de eenvoud en gezonde keuken bij Native in Antwerpen en bij Grød in Kopenhagen kun je terecht voor een heerlijk ontbijt.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn notitieschriftje vol ideeën en inspiraties, Snoopy, mijn oude knuffel die ik van bij mijn geboorte al heb en last but not least, mijn (kook)boeken.

Voor welk bekend of voor jou inspirerend persoon zou je graag nog eens willen koken?
Hij leeft al lang niet meer maar ik zou heel graag een brunch willen verzorgen voor Benjamin Franklin (Amerikaanse politicus en wetenschapper, red.) en met hem filosoferen over het leven.

Wat zijn jouw “words to live by”?
In het boek 'Daring greatly' van Brené Brown (onderzoeker en storyteller, red.) is een passage opgenomen van Theodore Roosevelt, een tekst die mij enorm inspireert: “It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.”

Heb je tips voor startende ondernemers?
Blijf als starter niet met je businessplan vastzitten achter je computer, maar kom ermee naar buiten. Durf feedback te vragen aan veel verschillende mensen (met verschillende achtergronden) en werk alles stap voor stap uit. Niets komt zomaar en als je consequent elke dag aan je droom werkt zal het op een gegeven moment ook echt werkelijkheid worden!

Graag kiezen!
Ochtend of avond? Ochtend
Zomer of winter? Zomer
Thee of koffie? Voor mij graag een vers groenten- of vruchtensapje!
Vis of vlees? Vis
Groente of fruit? Ik kan echt niet kiezen, dus beide!
Jamie Oliver of Jeroen Meus? Jamie Oliver – zijn kookstijl, niet zozeer de persoon ;-)
Op restaurant of home made dinner? Home made dinner

Jammer genoeg laat het internet het niet toe om smaken over te brengen, maar wil je zelf eens komen proeven van al dat lekkers dat Julie in haar kookatelier maakt, bestel dan hier zakjes granola’s voor thuis of meld je aan voor een FLOOM brunch. De eerstvolgende vindt plaats op zaterdag 19 september in Bar Left te Antwerpen. Neem je vriendinnen, ouders of lief mee en je zult zien: it’s FLOOMing perfect!

Dank aan Dorothee Dubois van The Fresh Light en Juan Wyns voor de foto’s!

Volg jij Julie & FLOOM al?
www.floom.be
Instagram
Facebook


 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE