Inspirational woman: Marine André

27 jaar en oprichtster van het natuurlijke beautymerk Bee Nature. Ontdek Marine André als inspirerende onderneemster!


 

Hi Marine, kun je onze lezers een korte intro over jezelf geven?
Ik ben Marine André, 27 jaar en Belgische! Ik heb het bedrijf Bee Nature uit de grond gestampt in februari 2012 in het kader van mijn stage en eindwerk aan de Louvain School of Management. Als dochter van een moeder die apotheker is en een papa die werkt in de chemische sector, heb ik altijd tussen de potjes crème gezeten.

Voor onze lezers die nog niet op de hoogte zijn van Bee Nature, waarvoor staat het merk?
Bee Nature
heeft een klein aanbod van 7 hydraterende huidproducten voor de volledige familie. De productie is Belgisch en vindt plaats in een beschutte werkplaats. Alle dermatologische testen gebeuren in samenwerking met UCL (Université Catholique de Louvain). Het kerningrediënt in het gamma is honing, een biologisch ingrediënt dat ook staat voor eerlijke handel. Onze formules zijn natuurlijk en bevatten geen fenoxyethanol, minerale oliën of parabenen.

Hoe ben je op het idee gekomen om Bee Nature op te starten?
Ik heb beslist om mijn project verder te ontwikkelen omdat ik merkte dat consumenten steeds vaker kiezen voor iets met een groene spirit. Het is effectief ook zo dat het Belgische publiek terug op zoek is naar authenticiteit en tradities. Ik heb daarom beslist om die wens te beantwoorden met mijn merk Bee Nature. Een merk met producten op basis van honing door de vele voordelen die honing met zich meebrengt; het is zowel voedend als helend maar ook verzachtend, hydraterend, antioxiderend en is geschikt voor alle huidtypes. Bee Nature is uniek omdat het bedrijf 100 % Belgisch is, 100% fair trade, het staat voor natuurlijke producten op basis van honing en omdat ik voorstander ben van de beweging ‘Slow Cosmétique’ (Beweging die kiest voor onder andere een meer ecologische, natuurlijke en gezonde aanpak in de verzorgingswereld. De beweging staat ook niet achter de verkooppraatjes en willen de consumenten niet misleiden. Wil je hierover meer te weten komen? Haal dan je beste Franse skills boven en ontdek meer via deze link)

Wat is jouw favoriete moment, jouw hoogtepunt tot nu toe bij Bee Nature?
Elke dag werken voor Bee Nature is voor mij een mooi moment. De ontwikkeling van het bedrijf meemaken, is ongelofelijk tof!

Hoe zie je Bee Nature over 3 jaar?
Over drie jaar is het aanbod verder ontwikkeld en uitgebreid met een douchegel, een haarmasker, lipstick, een rijke en herstellende balsem voor het lichaam, samenwerkingen met andere merken, een nationale distributie en het begin van exporteren in Europa!

Momenteel is het diertje de bij je grote inspiratiebron voor je merk, zullen er in de toekomst nog andere dieren volgen bij Bee Nature?
Op dit moment focust het merk zich volledig op de bij en zal dat ook zo blijven. Alle producten zijn op basis van honing door de vele pluspunten; het is voedend, helend, hydraterend, kalmerend, antiseptisch en antibacterieel.

Je bent zelf nog heel jong maar kan jezelf wel oprichtster noemen van een veelbelovend merk. Wat vind je zelf de voor-en nadelen van young entrepreneurship?
Er zijn heel veel voordelen die daarmee samengaan volgens mij. Allereest is er de energie, de droom en de passie die me elke ochtend uit mijn bed doet springen, zelfs in het weekend! Je probeert, je test, je verknoeit het eens en begint weer opnieuw! Vastberadenheid en motivatie vormen voor mij de sleutel. Wat wel een belemmering kan zijn is het gebrek aan ervaring op allerlei vlakken en het feit dat je alles moet leren, proberen en testen op werkplek wat soms veel tijd in beslag neemt. Maar wat een leerrijke ervaring!

En welk advies heb je voor mensen die ook met een eigen bedrijf of merk willen starten?
Durf ervoor te gaan!

Ben je zelf een grote beautylover?
Ik hou ervan om verzorgingsproducten te gebruiken. Ik test veel verschillende soorten om te weten waaruit het bestaat maar ook om de texturen, geuren en samenstellingen te achterhalen. Ik gebruik bijna geen make-up, enkel Rimmel wanneer ik uitga.

Wat zijn je favoriete verzorgings-en make-upproducten?
Bee Nature natuurlijk! En een goed bad van tijd tot tijd.

Als je huis in brand zou staan, welke drie zaken neem je zéker mee?
Mijn man, hond en agenda!

Wat is je favoriete quote?
Ik heb geen favoriete quote maar wel een grapje: "Comment communiquent entre elles les abeilles?" "Par E-miel"

Wat zijn je favoriete Instagramaccounts?
Het Instagramaccount van Collage Vintage vind ik super door hun reizen en foto’s. Ze hebben een mooie natuurlijke stijl. Ik volg ook graag Zora By L, een webshop die prachtige juwelen verkoopt aan betaalbare prijzen!

Welke blogs volg je vaak?
Ik hou enorm van de stijl van Made by F.

Wat zijn jouw favoriete hotspots?
Ik hou ervan om te lunchen met een vriendin in Knees To Chin in Brussel. De loempia’s daar zijn to die for! Voor een vieruurtje kies ik om langs te gaan bij Forcado (in Sint-Gillis), mijn favoriet daar is een pastéis de nata (speculoos), een Portugees roomgebakje. ‘s Avonds ga ik graag naar Tero, een nieuw restaurant in Waver dat werkt met lokale en biologische ingrediënten.

Graag kiezen!
Koffie of thee? Kruidenthee!
Zomer of winter? Beide! Ik hou van de seizoenen.
Lippenstift of lipgloss? Lippenstift.
Sneakers of high heels? Zonder te twijfelen: sneakers! Veel gemakkelijker om te gaan werken.
Facebook of Instagram? Pinterest!
Thuisblijven of uitgaan? Thuisblijven, vooral nu.
Gin of cava? Gin!
Een boek of een film? Een boek in bad, een film met mijn man!

Volg jij Marine / Bee Nature al?
www.beenature.eu
Facebook
Instagram
YouTube

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS