Inspirational woman: Petra Wamanya

Een madam met een missie!


 

Hi Petra, kun je een korte intro geven van jezelf?
Hoi! Ik ben Petra, sinds mei 2017 getrouwd met m’n mooie Keniaanse man Lincolin. Ik kom uit Nederland, maar om samen ons leven te kunnen opbouwen, zijn we naar België verhuisd. We wonen nu iets meer dan een jaartje in Antwerpen, wat ons heel goed bevalt! Ik heb twee studies gedaan: Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Onderwijskundig advies en ontwerp.

Het is mijn missie om vrouwen te bemoedigen en te motiveren een purpose driven leven te leiden. Dat deed ik afgelopen jaar door bemoedigende en inspirerende quotes in moderne kalligrafie en ontwerpen vanuit Wandering Lines. Sinds juli is mijn bedrijfsnaam gewijzigd naar Petra Wamanya en ligt de focus vooral op missie advies, met een touch of esthetics.

Ik help vrouwen van droom naar missie. Vijf jaar geleden viel mijn eigen droom in duigen. Ik studeerde Onderwijskundig advies en ontwerp, en zat in mijn laatste Masterjaar, met nog een paar maanden te gaan. Ik droomde ervan om onderzoeker te worden, om de wereld over te reizen en ontwikkelingshulporganisaties te adviseren. Totdat ik vreemde fysieke klachten kreeg, zoals pijn in mijn benen, uitputting en concentratieverlies. Ik moest stoppen met mijn studie. Later kreeg ik de diagnose ME/CVS, het chronische vermoeidheidssyndroom.

In de afgelopen jaren ontdekte ik de missie die achter mijn dromen schuilging. Hoewel ik de wereld niet meer kan  rond reizen, kan ik nog steeds mensen aanmoedigen en hen helpen purpose driven te gaan leven. Ik geef daarom Mission Advice, een persoonlijk adviestraject per Skype, waarin ik problemen als ‘Ik heb 1000 ideeën, maar het lukt me niet om te focussen’ en ‘Ik heb mooie dromen, maar mijn situatie belemmert me om ervoor te gaan’ help op te lossen. En op dit moment ben ik bezig aan mijn eerste boek! Ik wil daarin mensen prikkelen door zowel tekst - mijn ontdekkingen tot nu toe, mijn worstelingen en wat ik ervan leerde, dagboekfragmenten, etc - als in beeld. Het ontwerp wordt dus ook supermooi!

Ik omschrijf zowel mijn ontwerpstijl als mijn consultancy stijl ‘bold en beautiful’. In de Mission Advice gesprekken ben ik zowel bemoedigend, ik houd mezelf hier niet in om jou te voorzien van tips en ideeën. In ontwerp houd ik van zowel mooie pastels als blush tinten, maar ook van een edge. Hoewel mijn hele branding nog ‘under construction’ is, zal je die stijl terug gaan zien op mijn website (in aanbouw), Instagram en in mijn boek. Blijf dus volgen, want het komt er echt aan, het duurt alleen iets langer in verband met mijn lage energielevel.

Je maakt mooie illustraties en kalligrafie werk, kan je hier iets meer over vertellen?
Dankjewel! Ik was als kind al een alles-doener. Als jong meisje was ik al in de weer met FIMO klei, als tiener danste ik een paar jaar, speelde enkele jaren theater, schilderde, en begon dus een jaar of twee geleden met moderne kalligrafie. Ik begin met van alles, en stop zodra ik de basis ervan kan. Eerst dacht ik dat ik lui was, of geen doorzetter, en raakte ik gefrustreerd dat ik niet één normaal beroep vast kon houden. Maar ik ben er dus achter gekomen dat wat mij zo aantrekt in al die dingen het leren en ontwikkelen is. Dat zie ik ook terug in mijn bedrijf. Moderne kalligrafie en ontwerp leek me eerst superleuk om als corebusiness te doen, maar na een tijdje had ik de basics ontwikkeld, en wilde ik weer iets anders. Nu help ik andere vrouwen ontdekken wat hen drijft in de dingen die ze doen, en dat is telkens weer een nieuw en uitdagend leerproces. En naast die gesprekken is er dus ook de ruimte voor esthetiek, wat altijd aan me zal blijven trekken!

Maak je nog (kalligrafie) producten in opdracht?
Door de verandering in mijn bedrijf, maak ik voorlopig geen producten meer in opdracht. Ik ben bezig met het schrijven en ontwerpen van mijn eerste boek en daarnaast is het plan weer een kleine webshop te bouwen met bemoedigende en inspirerende kaartensets en posters. Het duurt nog even voordat die online is. Voor de lezers van Told You So ontwierp ik al wel een inspirerende quote: ‘There’s only one you, so be it to the fullest’. Deze kan je hier gratis downloaden!

Kan je iets meer vertellen over het Celebrate Life Design?
Het Celebrate Life Design is ontstaan in de overstap periode van Wandering Lines naar Petra Wamanya. Het is een cadeau voor jezelf of een ander, we vieren jouw bestaan met taart, een goed gesprek en een ontwerp op maat. Eerst kom je op bezoek en gaan we in gesprek over jouw verhaal waarin je eigen mijlpalen en overwinningen centraal staan. Uit dat gesprek neem ik thema’s mee, en jouw ontdekkingen. Als bezegeling op het gesprek maak ik een posterontwerp op maat, met een quote die past bij waar jij aan herinnerd mag worden.

Heb je illustrators, vormgevers of andere artiesten die jou (creatief) inspireren?
Ik haal veel inspiratie van Instagram, zoals bij @kijkkaligrafie, @wildehousepaper, @papelnco en nog vele anderen!

Zitten er kalligrafie illustratoren op Instagram die je zou willen tippen om te volgen?
Oef, er zijn er zoveel! De stijl van @michoucadesign en @studio_loespolet vind ik on point, @coralmonday maakt prachtige lijntekeningen, en de illustraties (hoewel heel iets anders) van @by.shari zijn prachtig (en ze deelt ook nog eens heel open en eerlijk over haar leven).

Wat is je favoriete quote?
There's no pressure to become, you already are.
Wat is jouw guilty pleasure?
Witte chocoladepasta met warme frambozen op een beschuitje.. Mmmm!
Favoriete stad om op citytrip te gaan?
Barcelona
Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Telefoon, laptop en notitieboek. Lekker praktisch dus.

Hoe zie je jezelf en je bedrijf over 3 jaar?
Het grappige is dat ik niet vaak heel ver vooruit kijk, maar vooral geniet van de dag van vandaag. Ik hoop wel over 3 jaar een kindje te hebben met mijn man, en verder mijn leven zo in te richten dat ik mijn missie kan blijven uitleven. Ik zou graag met mijn bedrijf nog meer vrouwen willen inspireren en motiveren. Daarnaast ben ik on the sidelines met mijn man bezig om een eigen organisatie op te richten voor empowerment van jongvolwassenen in Afrika. Kortom, het kan alle kanten op, zolang het maar met mijn missie van levensveranderende, duurzame ontwikkeling te maken heeft!

Heb je tips voor startende of creatieve ondernemers?
Ontdek je missie! En ga daarna pas dromen en plannen maken. Laat je niet gek maken door alle ‘must do’s’, en alle mogelijke (marketing) strategieën. Hoe handig die dingen ook kunnen zijn, kies wat bij jouw eigen missie past.

Je woont in Antwerpen, kun je ons 3 tips geven over deze stad?
Favoriete koffiebar in A’pen?
Ik drink geen koffie, maar in de zomer een cocktail (of biertje) drinken bij Bocadero aan de kaai is erg aan te raden!
Favoriete restaurant in A’pen? Als je van burgers houdt: Jacks’ Premium Burgers aan de Groenplaats. En voor lekker eten in een bijzondere (mooie) omgeving: ‘t Elfde Gebod.
Favoriete winkeltje in A’pen? The Other Shop

Graag kiezen!
Zwart-wit of kleurrijk?  Zwart-wit
Nederland of België? Nederland.. dat blijft mijn thuis.
Sans serif of Serif? Sans serif
Sneakers of heels? Sneakers
Pen of potlood? Pen
Zomer of winter? Uhhh, mag lente ook?
Koffie of thee? Thee
Op restaurant of dinner at home? Restaurant
Ochtend- of avondmens? Avondmens
Instagram of Pinterest? Pff.. moeilijke keuze.. dan toch Instagram.
Online of offline? Zonder het internet kende ik m’n man niet en kon ik m’n werk niet doen, maar uiteindelijk ga ik toch voor offline!

Volg jij Petra al?
www.petrawamanya.be (in the making)
Facebook
Instagram
Pinterest

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS