Inspirational woman: Vicky Dorny

Maak kennis met Vicky Dorny, de dame achter de blog met de coolste naam ooit: Disco me to Oblivion, baby!


 

Kun je een korte intro geven van jezelf?
Mijn naam is Vicky, ik woon op een charmant (lees: klein en rommelig) appartementje in Antwerpen met zicht op de Schelde met mijn kat Lala (we noemen haar wel eens dikke puma) en mijn vriend James. Ik ben 24, een college dropout (7 maanden grafische vormgeving en toen was ik er klaar mee) en ik hou van bankhangen, huisdieren met gekke hoedjes tekenen en, hoe kan het ook anders, kleren kopen. In mijn dagelijkse leven ben ik administratief medewerker in een dokterspraktijk. Ooit vind ik iets wat beter bij mij past, maar voorlopig vind ik het wel goed zo.

Kun je iets vertellen over je blog en waarom je deze gestart bent?
Disco me to Oblivion is eigenlijk een uitloper van mijn vorige website - als 15-jarige begon ik een site waar je custom content kon downloaden voor De Sims 2. Outfits, om preciezer te zijn, want, what else?

Toen ik vaker de layout veranderde dan daadwerkelijk updatete wist ik dat ik iets nieuws moest beginnen, en dat werd dus Disco me to Oblivion - aanvankelijk een online dagboek met af en toe een wishlist, een halfgare outfit foto maar vooral veel navelstaarderij. Dat was 2008.

Geleidelijk aan ben ik daar wel uitgegroeid (hoop ik), al is mijn blog altijd heel persoonlijk gebleven. Het afgelopen half jaar pas denk ik dat ik echt mijn stem heb gevonden - voordien heb ik verschillende malen geprobeerd mezelf en mijn blog serieuzer te nemen en dus minder persoonlijke dingen te delen en vooral op mode en trends en dergelijke te focussen maar dat klikte niet. Zonder humor en anekdotes heb ik het idee dat ik een heel eendimensionaal, zelfs een volledig fout beeld van mezelf neerzet.  

Hoe kom je op de naam van je blog?
Mijn blognaam Disco me to Oblivion is afkomstig uit een obscuur nummer van Placebo, '2468'

"Let me tell you this story about this ambidextrous talk show host / That I used to live with who once told me that the sky was green. / I didn't believe him so I hit back with a short sharp shot, disco me to oblivion baby. / He uh, couldn't appreciate my sense of humour and that's when we started to grow apart."

Ik was destijds een enorme Placebo fan, en aangezien ik slechts sporadisch met nieuwe posts kom leek "oblivion" (vergetelheid) mij wel gepast.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Casual boheems. Ik ben altijd heel geïnspireerd door de lookbooks van bijvoorbeeld Free People maar door mijn praktische ingesteldheid grijp ik eigenlijk altijd terug naar mijn skinny jeans. Ik draag wel graag veel juwelen (al is dat soms niet echt praktisch op kantoor), en volg religieus de regel van 3: Als een outfit uit minder dan 3 kleuren of minder dan 3 stuks bestaat, dan voel ik mij er meestal niet zo prettig in.

Wat zijn volgens jou de trends voor komend seizoen?
Seventies, sowieso. Ik dacht dat ik het heel leuk zou vinden aangezien die vibe wel in mijn straatje past, maar tot nog toe ben ik een beetje teleurgesteld door het aanbod. Veel van de dingen die nu in de winkels hangen, hebben we eigenlijk vorige zomer (en de zomer daarvoor) ook al gezien onder de noemer "festival fashion". Ik wacht geduldig af tot de herfst, en hoop dan meer van het heerlijke seventies kleurenpalet te zien!

Waar shop je zelf het liefst?
Online ben ik trouw aan Zalando en Asos voor het uitgebreide assortiment. In de winkelstraat wisselen mijn favorieten per seizoen, alleen bij Mango slaag ik eigenlijk altijd (vooral in de sale), en Forever 21, mijn guilty pleasure, sla ik ook nooit over.

Welke bloggers inspireren jou?
Les Babioles de Zoé is mijn ultieme stijlvoorbeeld en stiekeme girlcrush.
Purse 'n boots is hoe ik er waarschijnlijk uit zou zien als ik in Californië woonde en een dosis "fuck it, I'll wear what I want" tot mij neem. En The Styling Dutchman, niet alleen voor de leuke outfits maar ook omdat ze altijd iets maatschappelijk relevants te zeggen heeft. Eén van de weinige blogs waarvan ik trouw elke post lees!  

Hoe zie je jezelf/je blog over 3 jaar?
Ik hoop in 3 jaar ietsje groter te wonen, met een kantoortje voor mijn tekentafel. Misschien nemen we dan een tweede kat, die we Taco of Bob noemen. Ik wil sowieso meer creatieve dingen gaan doen, illustreren, juwelen maken (ik kom tot rust van handwerk), en dat ook meer gaan gebruiken op mijn blog.

Wat is je favoriete quote?
Favoriete quote en tevens het énige dat ik van mijn tijd in de opleiding grafische vormgeving geleerd heb: “Complaining is silly. Either act or forget.” (Stefan Sagmeister)

Favoriete shopping city?
Ik ben bevooroordeeld maar ik ga toch voor Antwerpen. Alles zit dicht bij elkaar, er is zo veel lekkers te eten (heel belangrijk) en iedere keer ik rustig door de straten trek, doe ik een nieuwe ontdekking.

Wat is je slechtste aankoop ooit?
Mijn slechtste aankopen zijn alle ballerina's en pumps die ik ooit gekocht heb. Ik heb heel moeilijke voeten en mijn hielen glippen steeds uit schoenen zonder enkelbandje. Zo jammer, maar wat een geld heb ik verspild zeg.

Welk item moet absoluut ooit nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Ik blijf iedere paar maanden terugkeren naar Yoox en the Outnet hiervoor: Een Antik Batik tas. Ik heb volgens mij nog nooit meer dan €50 uitgegeven aan een tas dus ik maak er wel een punt van hem in de sale te kunnen scoren.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Het is een scenario dat ik al honderden keren in mijn hoofd heb afgespeeld en het enige waar ik aan zou kunnen denken is mijn kat in haar box stouwen en LOPEN. Maar als ik echt moet kiezen, denk ik dat ik voor een set drumstokjes ga (eentje heb ik in een dronken bui gejat van de Cancer Bats, een andere heb ik gevangen en is gesigneerd door alle 5 leden van Every Time I Die), mijn lederen jasje van Muubaa en mijn juwelendoosje.

Welk social media kanaal zet je het liefst in voor je blog?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet zo goed in ben. Ik heb veel bewondering voor mensen die hun sociale media zo netjes kunnen cureren, mijn Instagram en Pinterest zijn zootjes ongeregeld en op Twitter ben ik redelijk ontvlambaar als het gaat om maatschappelijke kwesties (en het openbaar vervoer). Facebook is redelijk straight forward dus dat lukt me nog net.

Wat zijn jouw tips voor beginnende bloggers?
Zorg ervoor dat het tof blijft. Ervan uitgaande dat je al studies of een job hebt: Een extra verplichting heeft volgens mij niemand nodig.

Volg jij Vicky al?
www.discometooblivion.com
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS