Inspirational women: Anneleen en Elke

Maak kennis met Curly Red & Straight Blonde!


 

Hi ladies, kunnen jullie je kort even voorstellen?
CR: Ik ben Anneleen Meurs aka Curly Red. Ik kom uit de omgeving van Diest en ben heel gelukkig samen met mijn vriend Nicky. Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het secundair onderwijs lichamelijke opvoeding en biologie. Ik haalde ook mijn diploma dansdocent op de hogeschool en nu ben ik bezig aan mijn laatste masterjaar als agoog op de VUB in Brussel. Mijn grootste passies zijn dans en mode. Mijn grote droom is om ooit een eigen dansschool te hebben!
SB: Onze volgers kennen me ondertussen als Straight Blonde, maar in het dagelijks leven ben ik Elke Vanbrusselt. Verliefd op Jordy Speelmans, waarmee ik net in een groot avontuur ben gesprongen: namelijk het verbouwen van ons eigen huisje in Diest. Een groot deel van mijn tijd gaat hier dan ook naartoe, maar daarnaast heb ik ook een full time job als communicatieadviseur sociale media bij RCA Group. Een job waarin ik me voor heel wat interessante klanten helemaal in kan uitleven. Naast al deze activiteiten heb ik nog een beetje tijd over om met vriendinnen af te spreken (wat meestal gelijk staat aan gezellig iets eten of drinken) en uiteraard om inspiratie op de doen voor Curly Red & Straight Blonde en dit te delen met onze volgers.

Anneleen, kun je iets vertellen over Curly Red & Straight Blonde, wanneer zijn jullie met de blog gestart en wat kunnen nieuwe lezers ervan verwachten?
CR:
2 jaar geleden is onze blog ontstaan doordat we allebei heel wat interesse hadden in mode en alles wat daar rond hangt. We wilden graag nieuwe releases, outfits en onze favoriete merken delen met de buitenwereld. Onze blog is een combinatie van fashion, beauty, interieur en lifestyle. We delen eigenlijk alles wat we leuk vinden en vertellen ook waarom we dat vinden. Elke schrijft vooral over interieur en mode, ik vooral over mode en beauty. Onze blog onderscheidt zich van de rest omdat Elke en ik een totaal andere stijl hebben en hierdoor kan iedere lezer wel iets lezen wat hen leuk lijkt.

Elke, hebben jullie elk vaste onderwerpen waarover jullie schrijven?
SB:
Anneleen is verzot op fashion en beauty, de kans dat er hierover een artikel van haar op de blog verschijnt is dus groot. Ik ben een grote interieur-liefhebster en zeker met de verbouwingen van onze woning zal je wellicht vaker iets over interieur van mij terugvinden op de blog. Maar heeft Anneleen zin om te schrijven over interieur of ik over fashion dan kan dat natuurlijk. Wij schrijven in principe over alle zaken die we inspirerend genoeg vinden om te delen en waar we zelf ook vrolijk van worden!

Wat hopen jullie uiteindelijk met de blog te gaan bereiken?
CR:
Voor mij is het belangrijk om (nieuwe) leuke merken te leren kennen en ook rechtstreeks contact hier mee te kunnen hebben.  Ik sta graag in de picture dus ik hou ook wel van leuke fotoshoots en het promoten van kledij die ik leuk vind. Achteraf vind ik het leuk om reacties te krijgen van onze lezers en te horen wat zij ervan vinden. Ik hoop dus vooral dat onze samenwerkingen met merken en onze lezers nog gaan groeien.
SB: Ik vind het interessant om via de blog mijn “horizon te kunnen verruimen” en dit te kunnen delen met andere mensen waardoor zij ook in contact kunnen komen met nieuwe dingen. Daarom zou ik het super vinden zelf een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen (zonder dat ik hiervoor, in tegenstelling tot Anneleen, zelf te veel in de spotlights moet staan!)

Elke, vertel eens, hoe jullie elkaar hebben ontmoet?
SB:
Anneleen en ik zijn al jaren beste vriendinnen. We leerden mekaar kennen door Anneleen haar huidige vriend en mijn ex-vriend. Zij waren namelijk ook beste vrienden en van het een kwam het ander…

Anneleen, op welke punten vullen jullie elkaar aan?
CR:
Elke is een heel rustig iemand, ik ben een flapuit. Ik zal altijd direct mijn mening geven ook al is deze niet zo positief (!) Gelukkig is Elke er soms om me wat in te tomen. Elke is goed in strategieën ontwikkelen en plannen bedenken. Ik ben eerder een ‘doener’. Dat vult elkaar ook ideaal aan. Elke staat niet zo graag in de spotlights, ik wel! Elke heeft altijd een luisterend oor terwijl mijn mond soms niet stilstaat. En ik kan zo nog wel even doorgaan!

Wat is het leukste tot nu toe dat je meegemaakt hebt door te bloggen?
CR:
Goh… Dat vind ik heel erg moeilijk. Er zijn zo veel leuke dingen. Ik hou van de events, persbureaus en merken die kiezen voor ons om mee samen te werken omdat ze ons ook leuk vinden en onze kwaliteit appreciëren. Ik denk dan aan onze samenwerking met Tavat (onze brillen) die me nog steeds één van de leukste lijkt. Ook een trip naar Amsterdam voor Sally Hansen nagellak was geweldig! Heerlijke verwennerij!
SB: Het is moeilijk om er 1 ding uit te pikken. Ik vind het vooral super om samen met mijn beste vriendin de kans te krijgen om nieuwe dingen te ontdekken. Daarnaast was de eerste “fan-mail” ook heel leuk om te krijgen: Een mede-blogster die naar ons opkeek en inspiratie haalde uit onze berichten.

Anneleen, wat is grootste pluspunt én minpunt aan Elke?
CR:
Elke is steeds super professioneel en kalm, ze brengt rust in mijn hevige karakter. Haar grootste minpunt is dat ik vaak achter haar moet zitten om een bericht te posten op onze blog.

En Elke, wat vind jij het grootste plus- en minpunt aan Anneleen?
SB:
Anneleen is een echte doorzetter, als ze ergens voor gaat dan is het ook voor de volle 100% en dat vind ik super! Haar minpunt is dat ze soms “een koppige ezel” kan zijn!

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
CR:
Vrouwelijk en toch stoer, met veel prints en opvallende stukken.
SB: Minimalistisch, maar toch steeds met een special touch (dit kan een speciaal soort materiaal zijn, originele kleur, …)

Favoriete winkel om te gaan shoppen?
CR:
Ik heb geen éne favoriete winkel… Mijn favoriete merken zijn filles a papa, kenzo en essentiel.
SB: Wij ontdekten onlangs via de blog een winkeltje genaamd NordiKk en ik was er meteen fan van, dit zal dan wellicht ook een van mijn vaste shops worden. Daarnaast vind ik bij Blauw in Diest ook vaak speciale items en wat de ketens betreft zijn voornamelijk COS, American Apparel (fingers crossed voor hun bestaan) en Weekday mijn favorieten.

Favoriete stad om op citytrip te gaan? En wellicht heb je een tip (hotspot) voor die stad?
CR:
Amsterdam! Elke keer ontdek ik nieuwe buurten met leuke winkeltjes!
SB: Zonder twijfel Londen! Ontbijt-tip: The Breakfast Club (doe mij maar de Pancakes and Berries + The Big Breakfast smoothie), ik moet er nu nog van watertanden!

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
CR:
Buiten mijn familie kies ik voor m’n hond (is dat een item? Hij is gewoon heel belangrijk!) , mijn laptop en de ring die ik van mijn overleden grootmoeder heb gekregen.
SB: Goh, dat is een moeilijke vraag, uiteraard ook eerst mijn familie. Op voorwaarde dat ik de horloge die ik van mijn meter heb gekregen om mijn pols draag en mijn iPhone in mijn handtas zit… Handtas, laptop en als het kan, de antieke kast van mijn overgrootvader.

Welke bloggers inspireren jullie?
CR: Tiany Kirilov is altijd voor mij een stijlicoon geweest. Ik hou van haar gedurfde en leuke stijl. Linda Tol is een blogster uit Amsterdam die me ook wel inpireert.
SB: Op vlak van interieur: Eliza De Waele (Ergenstussenin). Fashion (hoewel zij een hele andere stijl heeft): Charlotte De Lange (Enface’DL), super om te zien hoe trouw ze blijft aan haar stijl en haar eigen ding doet.

Favoriete Instagramfeed?
CR:
Moeilijk… Een echte favoriet heb ik niet maar de Beckerman tweelingszusjes stemmen me altijd happy.
SB: Zanzanman, de Instagram feed van Zanzan Eyewear. Interessant om te zien hoe ze zich mede via deze weg onderscheiden van de concurrentie.

Wat is je favoriete quote?
CR: Ik heb weer geen ene die eruit springt… Maar m’n favoriete quotes verzamel ik via m’n Pinterest, je vindt ze hier.
SB: Als groot liefhebber van zwart: “Women who wear black lead colorful lives.” – Neiman Marcus

Hoe zien jullie jezelf en je blog over 3 jaar?
CR:
Ik hoop dat we meer en meer mogen samenwerken met leuke merken! En dat ons lezersaantal blijft groeien! Zelf hoop ik binnen drie jaar een leuke bloeiende dansschool te hebben waarin ik kinderen (en volwassenen) een leuke tijd kan laten beleven! Oh ja, en misschien dat ik over drie jaar ook wel al wil beginnen om een nieuw huisje te bouwen (met danszalen!)
SB: Ik hoop binnen 3 jaar rustig gesetteld te zijn in ons huisje, waardoor ik wat meer tijd zal hebben voor interessante (interieur-projecten) met de blog.

Hebben jullie tips voor beginnende bloggers?
CR:
Het wereldje van bloggers is niet alleen rozengeur en manenschijn. Er zijn heel wat minder leuke en niet oprechte mensen in aanwezig. You have to deal with that! Blijf vooral jezelf en blijf trouw aan je eigen stijl. Ga niet mee met de stroom!
SB: Doe je eigen ding en blijf trouw aan jezelf! Dat is naar mijn mening de enige manier om je te onderscheiden en vooruit te komen.

Als je moet kiezen!
Zomer of winter? Zomer
Sneakers of heels? Sneakers by day, heels by night (CR) / Heels (SB)
Gin-tonic of cava? Geen van beide
Op restaurant of sushi at home? Restaurant
Offline of online? Offline (CR) / Online (SB)
Krullen of steil haar? Krullen (CR) / Steil (SB) (uiteraard…!)
Elle of Vogue? Vogue (CR) / Elle (SB)
Ochtend- of avondmens? Avondmens (CR) / Ochtendmens (SB)
Dress up of au naturel? Dress up (CR) / Dress up, maar niet over the top! (SB)

Volgen jullie CR & SB al?
www.curlyredstraightblonde.com
Facebook
CR on Instagram / SB on Instagram
CR on Pinterest / SB on Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS