It's the most meaningful time of the year!

Wil jij net als onze redactie deze kerst iets meer betekenen voor de wereld?


 

Kerst en iets voor een ander kunnen betekenen, wat ons betreft is dit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Terwijl wij ons een week lang bezig houden met kerstdiners, cadeaus en feestjes zijn er heel wat mensen (en dieren) die spijtig genoeg heel andere dingen aan hun hoofd hebben… Dus waarom hen niet een handje helpen? In dit artikel stellen we dan ook met veel warmte enkele non-profit organisaties voor die wel wat (financiële) steun kunnen gebruiken!

Foto: Shari Ruzzi Photography

Told You So creator Noémie publiceerde eerder al op Le Chat Noir een fotoshoot met Shari Ruzzi Photography en gestyled door Amatør. Dit deed ze mét en voor de katten van Het Felix Project. Deze VZW uit Opglabbeek zet zich op diervriendelijke manier in om het aantal zwerfkatten tot een minimum te beperken en biedt hulp aan zwerfkatten.

Het Felix Project is geen asiel, maar door de jaren heen zijn ze wel steeds vaker hulpbehoevende dieren gaan helpen. Gedumpte huiskatten, zieke of aangereden dieren en kittens worden verzorgd en opgenomen in hun adoptieplan (opvanggezinnen en een vaste opvangruimte in Opglabbeek).

Wens jij Het Felix Project een pootje te helpen? Je kan lid worden (vanaf €7 per jaar), vrijwillig meehelpen aan hun activiteiten of maandelijks €1 doneren voor een blikje kattenvoer. Meer weten? Bekijk alle info op de website of Facebookpagina van Het Felix Project.

Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek – KU Leuven
Helaas hebben afgelopen jaar verschillende mensen uit de vriendenkring van fotografe Dorothee een zware strijd met kanker verloren. Reden genoeg om onderzoek naar gepersonaliseerde kankertherapieën te bevorderen en te ondersteunen, want, zegt Dorothee, ‘Het raakt me dat zo veel mensen getroffen worden door deze hardnekkige ziekte, en hoop dat de wetenschap hier snel meer vat op krijgt.’ In België en Nederland alsook wereldwijd zijn er tal van organisaties die de strijd tegen kanker aangaan. Dorothee noemde in dit kader het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven. Je kunt dit fonds steunen door een gift te doen (vanaf €40) via de website.

Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen
Creator Jennifer koos voor de VZW Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen. Precies een jaar geleden moest ze afscheid nemen van een dierbare en kwam hierdoor drie maanden in contact met de palliatieve eenheid Ten Oever in Kortrijk. Een eenheid dat binnen het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen valt. Het werk dat alle medewerkers en vrijwilligers elke dag opnieuw leveren is erg moedig en inspirerend. Ze maken het verblijf voor de patiënt zo aangenaam mogelijk en proberen het nakende verlies voor de geliefden iets dragelijker te maken. Een oontzettend moeilijke opdracht aangezien iedereen anders reageert op verlies.

Jennifer beleefde een mooie laatste Kerstmis en Nieuwjaar met haar intussen overleden dierbare dankzij het ongelofelijk topteam uit Kortrijk. Verlies leek daarom meer als extra gewonnen tijd. ‘Het zou fantastisch zijn, mocht deze warme organisatie steun krijgen opdat hun activiteiten even uitstekend blijven uitgevoerd’, aldus Jennifer.

Het is zeker niet voor iedereen weg gelegd, maar wellicht denk je erover om als vrijwilliger aan de slag te gaan in de palliatieve zorg? Of steun de Netwerk Palliatieve Zorg Eenheid door een donatie te doen. Bekijk alle informatie op de website.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen & Clowns Without Borders
Ook ikzelf hoop een steentje te kunnen bijdragen aan al het leed op aarde, en dan zeker rond de kerst, omdat deze periode voor mij gelijk staat aan van betekenis kunnen zijn voor anderen. Al jarenlang steun ik allerlei organisaties in de vorm van donaties, van Kom op tegen kanker en Amnesty International tot het WWF en War Child. Overigens niet alleen met kerst…

Dit jaar heb ik alvast 2 kerstdonaties gestort naar non-profit organisaties die zich inzetten voor de duizenden vluchtelingen op de Griekse eilanden, iets dat me persoonlijk enorm aangrijpt. Vandaar dat ik graag Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Clowns Without Borders hierbij in de kijker wil zetten.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen beschermt via beleidswerk, ondersteuning en campagnes mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of vervolging. Dit doen ze met talloze leden, medewerkers, heel veel vrijwilligers en met steun van andere organisaties. Maar wat extra steun kunnen ze nu, met de huidige toestand in Syrië, zeker gebruiken. Doneer een gift, materialen of zet je in als vrijwilliger… Ook zijn er acties i.s.m. Music for Life van Studio Brussel. Bekijk hier alle mogelijkheden en doe mee!

Ook Clowns Without Borders vind ik een fantastische organisatie! Aan deze organisatie zijn clowns verbonden van over de hele wereld en zetten zich dagelijks in op vluchtelingenkampen en in oorlogsgebieden. Zo ook op het Griekse eiland Lesbos, een plek waar talloze vluchtelingen uit Syrië aankomen. De clowns zingen, dansen en goochelen en weten met hun optredens weer een lach te toveren op de gezichten van de kinderen die zoveel ellende hebben meegemaakt. Mooi toch?

Steun de clowns en zorg ervoor dat ze dit goede werk kunnen blijven voortdoen, dit kan door een donatie te doen via hun website (vanaf 5 dollar). Of kies ervoor de Belgische tak van deze organisatie, Clowns et Magiciens sans Frontières, te steunen door jaarlijks €20 te doneren, alle informatie vind je op hun website

Naast onze vaste Told You So creators hebben we ook aan Elfi De Bruyn van Glam at Heart gevraagd om een goed doel voor te stellen. Waarom Elfi? Elfi heeft talloze volgers op social media, ontzettend fijn om te zien dat zij met haar invloed, naast al die glitters (!) ook de kerstgedachte verspreidt! #yougogirl #spreadthelove (Ook tof in dit kader was de actie van Bloggers for Life!)

Zo heeft Elfi de afgelopen weken producten geveild via haar social media kanalen waarvan de opbrengsten steeds naar Rata’s Animal Shelter zijn gegaan. Bekijk Elfi's Facebookpagina en doe mee of steun deze VZW uit Belsele met een gift of andere sponsoring!

Rata’s Animal Shelter
Wat begon met Rataplan (lees hier het volledige verhaal) groeide uit tot een animal shelter. Om dieren met een hard verleden er terug bovenop te krijgen en hen nog mooie laatste jaren te geven zoals het hoort: met veel aandacht, liefde en veel verwennerij! Bart, Francoise, Rita, Elke, Tim en Kenneth zijn de oprichters/medewerkers en zetten zich dag in, dag uit in voor deze dieren. Help je hen een handje? Je kan lid worden van Rata's Animal Shelter, peter of meter worden van een diertje of op andere manieren sponsoren. Kijk voor meer informatie op de website.

Hopelijk hebben we jou er van kunnen overtuigen om ook iets goeds te doen deze kerst. Namens de organisaties, de mensen en dieren die er baat bij zullen hebben en namens onszelf: merci!

…and a very happy Christmas!

Liefs van ons,
Merel, Noémie, Jennifer, Dorothee, Waltrui & Elfi xxx

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE