Kisany

'Changing the lives of African women.'


 

Kisany is een artisanale collectie huislinnen, volledig met de hand gemaakt door vrouwen uit Oost-Afrika. Van bedlinnen tot tafellakens en theedoeken tot andere woonaccessoires, alles wordt met de grootste zorg behandeld, ook de werknemers zelf…  

 ‘Changing the lives of African women’
Het Kisany project biedt jaarlijks honderden in de steek gelaten of mishandelde vrouwen in Congo, Rwanda en Kenya een nieuwe kans. Door hen opleidingen aan te bieden in naai- en weefateliers, een eerlijk inkomen te geven voor hun werk én het gevoel te geven van een zeker bestaan. Hierdoor kunnen ze een eigen huis kopen en hun kinderen een goede opvoeding bieden.

Belgisch & Biologisch
Het Belgische Libeco, bekend om kwalitatief hoogwaardig linnen verscheept linnen naar de ateliers in Oost-Afrika alwaar alles met de hand genaaid en geborduurd wordt door de Kisany vrouwen. Naast het linnen wordt ook katoen en wol voor de collecties gebruikt, deze wordt lokaal ingekocht en is biologisch, net als de verf die gebruikt wordt.

Big names!
Duurzaam, fair made, handgemaakt en prachtig… in 4 woorden vatten we hiermee de collectie linnen van Kisany samen. Niet voor niets dat Kisany regelmatig wordt gevraagd voor samenwerkingen met grote namen als Sisley, Natan en London Fashion Week.

Een groot deel van de collectie vind je in de webshop van Kisany. Kijk voor meer (verkoop)informatie een kijkje op de website.

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERIOR + SHOPPING