Let's Be Honest.

HNST geeft je oude jeans een tweede leven.


 

De helft van alle Vlaamse kleding komt terecht bij het restafval. Erg jammer, want de katoenteelt – het hoofdbestanddeel van de meeste kledij – is enorm milieu- en arbeidsintensief. Bovendien kan oude kledij perfect gerecycleerd worden. Toch wordt wereldwijd slechts 1% van alle ingezamelde textiel gerecycleerd tot nieuw hoogwaardig textiel. Let's Be Honest, oftewel HNST wil hier het verschil maken door te laten zien dat het anders kan!

Wil je graag meewerken aan dit circulair project en je oude jeans lozen? Dat komt goed uit, want HNST heeft jouw hulp nodig om denim te oogsten. Heb je nog jeanskledij liggen dat niet meer past, versleten is of uit de mode is? Lever ze in van zaterdag 15 september tot en met zaterdag 29 september bij meer dan 175 inzamelpunten verspreid over Vlaanderen.

Wat kan je inleveren?
Met het najaar in zicht is het het ideale moment om je kleerkast eens op te ruimen. Voor de HNST actie is niet alleen je jeansbroek welkom. Je oude jeansjas, een versleten denim hemd of een jeansrok mag ook worden ingeleverd. Alle denim kledingstukken zijn geschikt als grondstof voor de HNST collectie.

Waar kan je terecht?
In samenwerking met verschillende Kringwinkels kun je je oude denim inleveren in 1 van de meer dan 175 inzamelpunten verspreid over Vlaanderen. Je vindt alle HNST adressen op de website.

Het proces
Alle ingezamelde broeken worden volgens kwaliteit en bruikbaarheid gesorteerd. De kledingstukken die nog van degelijke kwaliteit zijn, worden verder verkocht in het lokale tweedehandscircuit van de kringwinkels in Vlaanderen.

De vezels van de gerecyclede oude jeans worden gemengd met Tencel en opnieuw tot garen gesponnen in België. Vervolgens vindt het kleuren, weven, de productie en de wassing plaats in Italië. Met als resultaat: een nieuwe HNST jeanscollectie voor zowel dames als heren, gemaakt van jouw oude jeans!

De collectie van de vorig jaar ingezamelde denim kleding, vind je in de HNST webshop. Voor vrouwen gaat dit van salopette tot boyfriend jeans, voor mannen van jeansvestje en een skinny jeans.

Ben jij ook benieuwd wat de collectie van 2019 gaat brengen? Lever dan je oude jeans in, en stap mee in dit modieuze recyclage avontuur! #TIMETOHARVEST2018

Meer weten over HNST – Let’s Be Honest? Lees hier het verhaal.

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS