Lies Wambacq Juweelontwerp

Unieke trouwringen met een verhaal.


 

Lies Wambacq is gepassioneerd door het creëren van schoonheid en dat is zeker te zien aan haar prachtige juweelontwerpen. Zijn jullie nog op zoek naar de perfecte ringen om jullie liefde mee te bezegelen? Look no further!

Jong geleerd…
Creativiteit werd ten huize Wambacq al met de paplepel meegegeven. In plaats van TV te kijken spendeerde Lies tijdens haar jeugd heel wat uurtjes aan de knutseltafel of buiten in de tuin. Na de middelbare school begon ze aan een opleiding ‘Juweelontwerp en Edelsmeedkunst’ waarmee ze haar creativiteit de vrije loop kon laten gaan.

De perfecte ring
Na 6 jaar ervaring te hebben opgedaan bij goudsmeden besloot ze op zoek te gaan naar wat een trouwring nu precies moet zijn. Zo besliste ze dat het eerste plaats een ring is die je voor de rest van je leven gaat dragen, maar ook uniek moet zijn, en uiteraard naar de persoonlijkheid en wens van het koppel zelf. De uitdaging ligt er voor haar in om iets bijzonders voor zowel de bruidegom als de bruid te ontwerpen.

Reizen inspireert!
In 2009 startte ze haar eigen label en ondertussen werkt ze full time in haar atelier te Kessel-Lo waar de deur altijd open staat voor al wie haar creaties wil bewonderen. Ze gebruikt vormen van oude juwelen als basis om op zoek te gaan naar nieuwe vormen en haalt eveneens inspiratie uit patronen van schelpen en stenen die ze op al haar reizen verzamelt. Want naast ontwerpen reist Lies samen met haar vriend zo vaak ze kan de hele wereld af. Zo zijn ze nog maar net terug van 6 maanden rondtrekken door Europa dat voor heel wat inspiratie zorgde en resulteerde in een nieuwe collectie

Ophelia Collectie
Voor haar ‘Ophelia’ collectie vond Lies inspiratie bij het gelijknamige kunstwerk van schilder John Everett Millias. In dit schilderij gaat de aandacht vooral naar de natuur op een verfijnde, symbolische en romantische manier. Dit heeft ze ook proberen te vertalen in de juwelen. Elk paar trouwringen kreeg de naam van een bekend liefdespaar, historische en hedendaagse koppels. Dat elk ontwerp een verhaal heeft maakt ze zo uniek.

Ben je nog op zoek naar een zowel tijdloze als originele trouwring? Of wil je jezelf verwennen met een mooi juweel zomaar omdat het kan? Ontdek dan hier de volledige collectie.

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + YES, I DO!