Marokkaanse Magie

1001 nacht sfeer op Instagram.


 

Het is alweer een tijdje geleden dat we je enkele inspirerende Instagram accounts voorstelden. Dit keer dompelen we je onder in Oosterse sferen en laten we je maar liefst 7 Instagram accounts zien die de magie van Marokko naar je beeldscherm brengen. Ready for some Moroccan Magic?

 

I have this thing with Zelij
Zelij (Zellige) is een Marokkaanse kunstvorm van mozaïek  waarbij met veelkeurige tegels van geglazuurd terracotta geometrische patronen worden gevormd die vloeren, muren, fonteinen en tafels bedekken. Deze eeuwenoude ambacht levert prachtige en kleurrijke beelden op van hedendaagse tafereeltjes!

Marrakech Pink
Fan van roze? Dan moet je dit account gaan volgen! Bij Marrakech Pink nemen ze je mee naar Marrakech, meer specifiek naar de roze tinten en sferen die je er vindt in de straten en marktjes van deze bijzondere Marokkaanse stad. La vie en rose à Marrakech!

Studio LRNCE
De Belgische Laurence Leenaert verruilde Gent voor het zonovergoten Marrakech. Onder de naam Studio LRNCE ontwerpt ze prachtige serviezen, tapijten en andere accessoires. Haar visie op de schoonheid van Marokko en traditionele, lokale ambachten levert eigentijdse en bijzondere producten op. Haar Instagram account is dan ook een snoepje om te geen volgen!

Le Riad Yasmine
Eén van de meest gefotografeerde travel hotspots van Marrakech is ongetwijfeld het zwembad van het boutique hotel El Riad Yasmine. Zoek op de hashtag #LeRiadYasmine en duizenden foto’s van de bijna idyllische binnentuin zullen verschijnen op je feed. Ook op Pinterest zie je het populaire beeld vaak voorbij komen, en niet voor niets, het geeft je direct een zomers gevoel!

The La Redoute Rug on Instagram
Een wollen Beni Ouarain tapijt staat bekend om een mooie lichte kleur en zwart patroon. Zeer geliefd in interieurland, maar vaak ook erg prijzig aangezien de echte Beni Ouarains op traditionele wijze handgeknoopt worden in het midden Atlas gebergte van Marokko. Het Franse La Redoute heeft echter een zeer betaalbaar lookalike Beni Ouarain tapijt in de collectie (vanaf €119,99) en is inmiddels zo populair dat het tapijt zelfs een eigen Instagram account heeft! Check it out!

Bakchic The Label
Op haar eigen inspirerende Instagram account toont influencer Sofia El Arabi al het moois dat haar thuisland Marokko te bieden heeft. Niet vreemd dus dat zij met haar eigen label Bakchic de kaftan een nieuw en modieus leven wil inblazen. Garance Doré is al fan!

El Ramla Hamra
De Marokkaans/Nederlandse webshop El Ramla Hamra heeft een prachtige collectie van Marokkaanse woonproducten met een eigentijdse look. Al wat ze verkopen in de webshop en wat hen inspireert delen ze op Instagram. El Ramla Hamra, your place for Arabian Lifestyle!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + A DAY OFF? + TO FOLLOW