Minimal City Art

7x de mooiste posterdesigns van jouw favoriete stad, wijk of gebouw.


 

Nog altijd een hit in interieurland: plattegronden, gebouwillustraties, metrokaarten en geografische kaarten voor aan de muur. Op Told You So verschenen al eerder artikels over deze interieurtrend, hieronder nog eens een opsomming van 7 populaire posterdesignlabels die jouw muren van minimal city art kunnen voorzien.

Orangetown
De illustraties van Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen van Thomas Haine van Orangetown zijn superleuk! Wanneer je goed kijkt, zie je dat de straatnamen tezamen de geïllustreerde stad vormen. Zeer gedetailleerd en een ware eye-catcher voor aan je muur. Laten we hopen dat Thomas nog meer steden uit België, Nederland en ver daarbuiten gaat illustreren!
Prijzen vanaf €22
www.orangetown.be

Wijck
Van SOHO New York tot El Born in Barcelona en Le Marais in Parijs, bij Wijck vind je unieke lijntekeningen in postervorm van ’s werelds bekendste wijken. Staat jouw favoriete wijk nog niet in de webshop? Contacteer Wijck en Rutger en zijn team gaan voor je aan de slag!
Prijzen vanaf €6 (tevens verkrijgbaar als ansichtkaart)
www.wijck.com

Foto: House Proud

Kunst in Kaart
Eerder schreven we al over Kunst in Kaart (lees het hier), de postershop van Jorick van Raalten. Bij Kunst in Kaart kun je jouw favoriete stad of wijk laten vastleggen in postervorm. Je kunt kiezen uit 21 verschillende designs, wat maakt dat Kunst in Kaart niet enkel geschikt is voor liefhebbers van een monochroom, minimalistisch maar zeker ook van een kleurrijk interieur.
Prijzen vanaf €19,95
www.kunstinkaart.nl

Studio Esinam
Ben je fan van strak, Scandinavisch design? Dan staan de posters van het Zweedse Studio Esinam ongetwijfeld mooi in je interieur. Populaire steden als Berlijn, Parijs, Los Angeles en Tokyo worden op een minimalistische manier getoond door middel van elevation drawings ofwel architectonische ontwerptekeningen van bijzondere gebouwen.
Prijzen vanaf €52,38
www.studioesinam.com

Mapiful
Met Mapiful vereeuwig je je favoriete stad naar keuze in postervorm. Deze prachtige posters zie je regelmatig terug in interieurs van bekende (Scandinavische) interieurbloggers en op Pinterest. Het Mapiful designsysteem maakt dat de keuze zeer ruim is, zo kies je zelf de uitvergroting van de plattegrond, kun je kiezen uit verschillende lay-outs en bepaal je zelf welke woorden onderaan de poster komen.
Prijzen vanaf €53
www.mapiful.com

My Guide To
De Zweedse kunstenaar David Ehrenstråhle creëert onder de naam My Guide To een serie illustraties van wereldsteden die hem persoonlijk inspireren. Van Parijs, Bombay, Buenos Aires, Londen en San Francisco maakte hij prachtige, zeer gedetailleerde plattegrondillustraties die je in zijn webshop kunt bestellen.
Prijzen vanaf €75
www.myguideto.se

Trome
Geïnspireerd op het Parijse metrostelstel en beïnvloed door minimalistisch en modern design, dat zijn de metroplattegronden van Trome. Van de London Underground tot de Métropolitain de Paris en Tokyo Metro tot de Moskovski Metropoliten, elke Trome kaart is een minimalistisch kunstwerkje aan de muur. Trome creëerde daarnaast ook city maps van Amsterdam en New York.
Prijzen vanaf €49,95
www.trome.eu

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + INSPIRATION, PLEASE! + SHOPPING