Netflix and relax

7 series die je NU moet ontdekken op Netflix.


 

Helaas flirten de temperaturen nog steeds rond het vriespunt. Ideale weersomstandigheden als je het ons vraagt om nog snel deze Netflix series te (her)ontdekken!

Please Like Me
Deze Australische serie is bedacht, ontwikkeld en geschreven door hoofdrolspeler en komiek Josh Thomas. De serie kent een grote dosis humor en ironie (love it!) en is daarnaast lief, eerlijk en grens doorbrekend te noemen. Please Like Me kreeg internationaal veel lof en awards over het neerzetten van de gay scene. Clichématigheid wordt vermeden in de serie, ook zeker bij de gay personages. Daarnaast komen allerlei levensthema’s eerlijk en humoristisch aan bod, met een geweldige cast die subliem improviseert. Please Like Me? We do!

Girlboss
Told You So is zonder twijfel fan van een fantastische dosis girlpower. Ben je ook fan van een beetje je-m’en-foutisme en heel veel ambitie? De licht brutale Sophia start een webshop uit het niets met de nodige successen en fiasco’s. Spijtig genoeg blijft een nieuw seizoen uit want Sophia Amoruso - diegene waarop de serie is geïnspireerd- stak er een stokje voor.

Lovesick
20-somethings en liefdesproblemen: soortgelijke romcoms blijven een match made in heaven binnen de film-en seriecultuur. Ga eerst deze checklist van dichterbij bekijken vooraleer je al denkt ‘been there, done that’:

1) Hou je van de typische, soms droge Britse humor ?

2) Wil je een nieuwe serie ontdekken zonder dat elke aflevering een klein uur duurt?

3) Heb je dringend nood aan kleurrijk stijlicoon? Zo bewijst personage Evie nog maar eens dat een fleurige haarband een sublieme keuze is. 

Hoofdpersonage Dylan ontdekt dat hij met chlamydia verveeld zit. Het enige wat erop zit, is zijn bedpartners opnieuw te ontmoeten. De nodige hilariteit en drama incluis!

Stranger Things
Stranger Things is als een bloemlezing van de meest legendarische sci fi horror films uit de jaren ‘80. In een razendsnel tempo neemt het centrale vriendengroepje je mee op sleeptouw doorheen het mysterie rond de abnormale verdwijning van hun vriend Will. Het duurt niet lang vooraleer niet enkel de 3 nerdy vrienden met de handen in het haar zitten. Het raadsel beheerst namelijk het verlaten Hawkins. Goed nieuws want de cast maakt momenteel volop werk van een derde seizoen.

Suits
Mike Ross is een briljante student die het verkeerde pad inslaat. Bijna per ongeluk komt hij terecht bij het advocatenkantoor waar Harvey Spector een belangrijke rol speelt. Wat volgt is een groot leugen, een heerlijke bromance tussen de twee en een pittig aantal cases. De New Yorkse advocatenwereld was nog nooit zo boeiend, ook voor een groot stuk dankzij geniale personages zoals Donna en Louis.

Narcos
Narcos kan je met gemak samen met manlief gaan bingewatchen. Het is een onweerstaarbare combinatie tussen fictie en waargebeurde feiten. Dankzij dit verhaal over de productie en verdeling van cocaïne zit je meteen klemvast in je zetel. Het begint allemaal met het Medellínkartel anno eind jaren ‘70 en eindigt voorlopig met de blooming business van het glamoureuze Calikartel. De charismatische drugsbaron Pablo Escobar werd nog nooit zo goed geportretteerd dankzij de topprestaties van Wagner Moura. Een DEA-agent was nog nooit zo sexy (ola Peña!). Het zijn maar enkele subjectieve stellingen die jij op eigen houtje moet verifiëren.

Let op: de kans is groot dat je kennis van de Spaanse taal na deze serie allesbehalve netjes is.

Chef’s Table
Uiteraard laten we de foodies niet in de kou staan. Drie seizoenen lang zorgt Chef’s Table al voor het neusje van de zalm, de kers op de taart,… ah ja je begrijpt het wel! Elke aflevering staat in het teken van één internationale meesterchef. Elk met zijn eigen verhaal en hoe zich dat vertaalt tot in de keuken. Een reeks vol passie, creativiteit en uiteraard ook culinaire hoogstandjes!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO