Netflix & Babykicks

Series geïnspireerd op zwangerschap en mama zijn.


 

Van romantische komedies over herkenbare zwangerschapsperikelen tot intense drama’s over wat het moederschap inhoudt. Dit zijn de 8 mooiste, meest liefdevolle films over mama’s, allemaal te zien op Netflix.

Fun Mom Dinner (2017)
Vier mama’s wiens enige gemeenschappelijke band bestaat uit hun kindjes die bij elkaar in de opvang zitten, gaan samen een avondje uit. Maar als die een totaal onverwachte wending krijgt, lijken de dames meer met elkaar gemeen te hebben dan ze eerst dachten… Bekijk hier de trailer.

It’s complicated (2009)
Meryl Streep speelt Jane Adler, een gescheiden mama met 3 volwassen kinderen. Haar ex-man Jake (Alec Baldwin) is hertrouwd met de veel jongere Agnes. Tijdens het afstuderen van Jake en Jane’s zoon worden ze opnieuw verliefd op elkaar en hebben ze een affaire, waardoor Jane plots ‘de andere vrouw’ is. Hilarisch! Bekijk hier de trailer.

Tallulah (2016)
Tallulah is een jonge, impulsieve en onvolwassen vrouw die samen met haar vriend Nico al enkele jaren door de Verenigde Staten toert met een camper. Wanneer Nico haar verlaat, vertrekt Tallulah naar New York en zet ze haar impulsieve gedrag voort. Ze kidnapt een jonge peuter uit de handen van een onverantwoordelijke mama, maar heeft geen idee hoe ze een kindje moet verzorgen. Bekijk hier de trailer.

The Beginning of Life (2016)
Deze mooie documentaire reeks onderzoekt hoe een omgeving invloed heeft op jonge kinderen en hoe er een betere samenleving kan worden gecreëerd door te investeren in de eerste levensjaren. Wetenschappers en ouders van over de hele wereld tonen hoe betere zorg voor kleine kinderen een positief effect heeft op de toekomst. Bekijk hier de trailer.

What to Expect When You're Expecting (2012)
Deze romantische komedie gaat over het leven van 5 koppels die met elkaar verbonden zijn door het wel en wee wanneer ze een kindje verwachten. Van de leuke en minder leuke kanten van het zwanger zijn, tot de goedbedoelde adviezen waarmee je als jonge ouder wordt overspoeld. En natuurlijk de universele waarheid, dat wat je ook plant, het leven je niet altijd brengt wat je verwacht... Bekijk hier de trailer.

De Gelukkige Huisvrouw (2010)
Deze film geeft een pijnlijke weergave van wat het moederschap kan betekenen. Lea is jong, mooi en gelukkig getrouwd met Harry. Ze besluiten dat ze een kindje willen. Na een zware bevalling, komt Junior gezond ter wereld en Harry is een dolgelukkige papa. Lea komt nadien echter in een psychose terecht. Naar het boek van Heleen van Royen (NL). Bekijk hier de trailer.

Mothers and Daughters (2016)
Rigby Gray is een alleenstaande en ambitieuze rockfotografe. Wanneer ze onverwachts zwanger wordt, moet ze haar carrière pauzeren. Als Rigby langzaam begint te begrijpen wat voor impact dit op haar leven zal hebben, besluit ze door een reeks foto's te verduidelijken wat het betekent om mama te zijn. Bekijk hier de trailer.

Miracles from heaven (2016)
Christy is mama van de 10-jarige Anna, die lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte. Na een buitengewoon medisch wonder wordt ze ineens genezen verklaard, tot grote verbazing van specialisten. Hierdoor veranderen hun levens voorgoed! Bekijk hier de trailer.

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO