Recept: Appel-wortelsap met gember

Een gezond sapje om je dag goed te starten!


 

In deze rubriek verklappen verschillende foodies en foodbloggers hun beste en lekkerste recepten. Zo ook Amylia De Schepper van Cookameal, die we eerder al interviewden onder de noemer Inspirational Woman, want dat is ze! En we mogen een klein geheimpje verklappen…. Amylia gaat de lezers van Deze Week (voorheen De Streekkrant, met een wekelijkse oplage van 3 miljoen exemplaren!) middels haar column voorzien van lekkere recepten en smakelijke tips. Een foodie met grootse plannen dus, lees en laat je inspireren op haar blog Cookameal en in Deze Week!

Hieronder geeft Amylia ons haar recept voor een heerlijk sapje met appels, wortels en gember. En niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond, want wortels bevatten heel veel vitaminen, mineralen en weinig calorieën. Daarnaast is gember een opkikker voor je immuunsysteem. 

Ingrediënten voor ongeveer 0,5 liter sap
2 appels
3 grote wortels
1 appelsien
2 cm gember

Er zijn 2 manieren om dit gezonde drankje klaar te maken: met een (slow)juicer of een blender.

(Slow)juicer
De ideale manier natuurlijk om een juice klaar te maken! Amylia gebruikte de Slowjuicer PureJuice van Kenwood. Vaak kan het fruit gewoon met de schil in een juicer, maar je kan ze ook op voorhand schillen. Lees op voorhand goed de bijsluiter van jouw slow juicer.

Blender
Wanneer je alle bovenstaande ingrediënten in de blender gooit, krijg je een dikke brij… en dat wil je niet! Voeg dus een kopje water toe voordat je gaat blenden, of nog meer totdat je de gewenste structuur bekomt. Je hebt dan geen echte juice maar een smoothie, ook lekker!

Wil je weten hoe je dit sapje ‘conserveert’ zodat je het langer dan een dag kan bewaren, lees het op Wiki How!

Enjoy your healthy apple-carrot juice!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO + DIY