Recept: zoete aardappelfrietjes

Lekker, knapperig en gezond!


 

Mocht je het je ooit hebben afgevraagd: zoete aardappel en bataat is precies hetzelfde! Het is een plant uit de windefamilie en rijk aan vitamine A, C, B3, B5 en B6, een echt vitaminebommetje dus! In tegenstelling tot de gewone aardappel (die veel zetmeel bevat) bevat de bataat inuline, daarom is de zoete aardappel gezonder voor diabetespatiënten. Door de zoete smaak is bataat ook een echte kinderfavoriet.

Zoete aardappel kun je op veel verschillende manieren bereiden: je kunt ze koken, stoven, bakken of er heerlijke frietjes van maken. Bereiden in de oven of Airfryer maakt het helemaal gezond aangezien er dan geen vet aan te pas komt. Hieronder mijn receptje van gekruide zoete aardappel frietjes. Lekker als aperitiefhapje, bijgerecht of als gezond tussendoortje voor de kids!

Verwarm de oven of de Airfryer voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frieten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of leg ze in het Airfryer mandje.

Besprenkel de zoete aardappel frietjes met olijfolie, en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Voor extra spicy frietjes voeg je enkele snufjes chilipoeder toe. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 10 tot 15 minuutjes krokant. In de Airfryer 10 minuutjes op 180 graden. Schep de frietjes regelmatig om, zodat alle kanten goed bakken. Serveer de zoete aardappel frietjes met je favoriete sausje of homemade mayonaise. Smakelijk!

 

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO