Shorts voor een maatje meer

Shorts for all sizes

Tips & tricks om shorts te dragen voor elk figuur.


 

Wie denkt dat shorts enkel geschikt zijn voor dames met maatje 36, heeft het mis! Met de volgende tips kan iedereen shorts dragen. Het is gewoon een kwestie van passen en…. meten!

Les 1: meten = weten
Zorg ervoor dat je bij de aankoop van een short niet alleen let op de (breedte)maat, maar ook op de lengte. Van het punt waar je dijen het breedst zijn, zou de lengte van de short zo’n 2 centimeter langer moeten zijn.

Het best is om het thuis even op voorhand te meten met een skinny jeans of legging aan. Meet het punt waar je dijen het breedst zijn en markeer dat met tape of potlood. Leg je jeans op tafel, meet nu vanaf het kruis van de broek tot het punt waar je dijen het breedst zijn. Zijn jouw dijen het breedst op 4 centimeter vanaf jouw kruis, dan zijn shorts met een binnenbeenlengte (van kruis tot zoom) van 6 centimeter het best voor jouw figuur om te dragen.

Les 2: 90’ies style rocks (ja, echt!)
De jaren ’90 stonden vooral in het teken van hoge tailles en dat zien we nu ook terug bij veel broeken en shortjes. En wat zo fijn is aan deze revival: wie een hangbuikje of een paar rolletjes heeft in de taille, kan dit dus vermommen met een hoog getailleerd shortje.

Les 3: styling
Combineer (denim) shorts met dikke, donkere kousen of panty’s (liefst zonder print) en pumps of ankle booties. Probeer lengte te creëren door zowel de schoenen, kousen als de short in eenzelfde kleur(tint) te dragen. Net als voor gewone jeans geldt: voorkom loodgieterstaferelen, draag een ietwat hoger getailleerd model (tenzij je 12 jaar bent) of zorg er minstens voor dat je slipje er niet bovenuit steekt.

Shorts zijn ontzettend hip deze winter. En gelukkig met deze tips voor iedereen draagbaar. Met een simpel rekensommetje en wat stylingtips shop jij de perfecte short voor jouw figuur. Easy as that!

 

 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS