Ski Beauty Essentials

Beautytips en -producten voor op skiverlof.


 

Sommigen onder ons popelen om de eerste sneeuwvlokjes te zien want dat betekent dat het skiseizoen er weer aankomt. Een skivakantie staat gelijk aan veel ski- of snowboardfun, après-ski maar ook aan gescheurde lippen en/of een droge huid. Hier is Told You So to the rescue met jouw ski essentials nog voor je op de skilatten staat!

First things first. Waarom zou je andere producten gebruiken tijdens je skitripje? Het effect van de zonnestralen wordt groter wanneer de zon op de witte sneeuw schijnt door de reflectie. Je huid verbrandt hierdoor sneller en dat wil je uiteraard het liefst vermijden, niet? Smeer je daarom elke dag opnieuw in met een aangepaste zonnecrème zoals deze Sun Sport Factor 50 van Lancaster (1). Vanaf 30 SPF heb je voldoende bescherming tegen de zon.

Vergeet daarbij ook niet je lippen te beschermen tegen de zon. Lancaster heeft ook een Cold Protection Cream Stick (2) in hun gamma die uitstekend is aangepast in functie van de weersomstandigheden. Een old school laagje Vaseline (3)op de lippen is een veilig alternatief. 

Een extra vette moisturizer is een must want je huid kan minder elastisch worden door de soms snijdende wind en droge alpenlucht. De Ultra Facial Moisturizer van Kiehl’s (4) is zeker een aanrader!

Je kan voor diezelfde redenen best ook een iets vettere foundation gebruiken dan gewoonlijk. Als je geen zin hebt om een nieuwe foundation te kopen, kan je eerst je moisturizer aanbrengen op je foundationborstel en dan pas je matte foundation, zo voed je toch je huid in de aangepaste omstandigheden.

Tijdens een deugddoend douche- of badmoment is het misschien fijn om je droge huid nog een boost te geven dankzij een body butter zoals de Fuij Green Tea Body Butter van The Body Shop (5)  of met een laagje babyolie van Zwitsal (6) dat je net na het douchen aanbrengt.

Vergeet ook je handen niet! Ga net zoals bij voorgaande producten voor een iets vettigere variant. Een handcrème voor (extra) droge handen zoals deze herstellende handcrème van Eucerin (7) is daarom ideaal!

De (vries)kou heeft ook meteen effect op je prachtige lokken. In de winter hebben ze ofwel te maken met een erg koude situatie buiten ofwel een zeer verwarmde binnen. Fluffy haar is daarom helaas bijna verzekerd. Een beetje haarolie (8) of een haarmasker (9) gebruiken, kunnen daarom wonderen verrichten.

Wil je toch een beetje glamorous de skipiste op? Ga dan voor een waterproof mascara want de snijdende wind zorgt wel eens voor tranende pandaogen. Een prima waterproof mascara binnen het drogisterijgamma is de Lash Architect 4D van L’Oréal Paris (10). De topmascara van Lancôme, Hypnose (11) is ook een slimme keuze en heeft uiteraard ook een waterproof versie.  

DEEL DIT BERICHT