Sun's out, books out

6x boekentips voor de zomer.


 

Crazy Rich Asians – Kevin Kwan (Engelstalig)
Wanneer de New Yorkse Rachel Chu haar vriend Nick Young vergezelt naar het huwelijksfeest van zijn beste vriend in Singapore, belandt ze geheel onvoorbereid in bijzondere situaties. Zo blijkt Nick’s familie één van de rijkste families van het land te zijn, en hijzelf één van de meest gewilde vrijgezellen… Gevolg: jaloerse jetsetters, chique feestjes, een afkeurende schoonmoeder en hilarische situaties! In augustus komt de film uit, bekijk hier de trailer.
Crazy Rich Asians - Kevin Kwan via bol.com €17,99

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim
De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Deze wereldwijde bestseller zal je helpen rust te vinden in een drukke wereld. Ideaal boek om mee te nemen op vakantie.
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim via bol.com €15

Zeik Niet Zo - Suzette Hermsen, Anouk Kemper & Lianne Marije Sanders
Ben jij een echte milennial en een ‘kind van deze verwende generatie’? Dan is Zeik Niet Zo het ideale boek wanneer je even hardop wil lachen! Met korte verhalen, veel humor en een dosis gezond cynisme weet je aan het einde van het boek 1 ding zeker: je bent niet de enige die maar wat aanrommelt in dit leven.
Zeik Niet Zo - Suzette Hermsen, Anouk Kemper & Lianne Marije Sanders via bol.com €10

Kongo Korset – Herlinde Leyssens
Gabrielle Deman groeit op in het Brussel van 1900 tussen de kunstenaarsvrienden van haar vader maar droomt ervan de wereld te ontdekken. Wanneer ze zich verlooft met Albert Sillye vertrekken ze samen naar Afrika voor een huwelijksreis vol kleurrijke figuren en donkere gevaren... Kongokorset is een mooi verhaal, verteld vanuit het standpunt van de jonge Gabrielle, een vrouw in de Belle Époque die onverwacht zelfstandig en geëmancipeerd is, maar haar leven leidt binnen de normen van die tijd, al is ze sterk en vrij genoeg om toch die normen zelf mee te bepalen. Girlpower in de Belle Époque!
Kongo Korset – Herlinde Leyssens via bol.com €22,50

Twee Zussen - Åsne Seierstad
In dit verbijsterende verhaal over 2 Somalische tienermeisjes die zich aansloten bij IS, kom je meer te weten over hoe radicalisering werkt, hoe een familie en land gespleten worden en over het gepolariseerde West-Europa van vandaag. Weliswaar geen luchtige literatuur, maar een intens verhaal, zeer goed geschreven en enigszins confronterend.
Twee Zussen - Åsne Seierstad via bol.com €22,99

The Beautiful Fall – Alicia Drake (Engelstalig)
Modejournaliste Alicia Drake interviewde 5 jaar lang mode-iconen en de entourage van Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent, ter voorbereiding van haar boek The Beautiful Fall. Drake neemt je mee naar de mode in de jaren ’70 en achter de schermen van de Parijse modehuizen. Ze schrijft over de successen, maar ook de kleine kantjes van de designers worden zichtbaar: de hoogmoed en afgunst, het drug- en drankgebruik. Een aanrader voor fashionliefhebbers of wanneer je zelf in de mode werkt.
The Beautiful Fall – Alicia Drake via bol.com €17,99

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + A DAY OFF? + TO DO